29 nov

Vi går mot jul

Vänner! Vet ni vad som händer när jag slutar blogga? Jo, jag slutar fota. Eller nja, inte riktigt sant kanske, för jag fotar ju mycket med telefonen. Men det är ju något med att man ska någonstans och tar med sig systemkameran för att ”det här kan jag använda till bloggen” och så tänker man inte på hur mysigt det är att ha kvar alla bilder framför allt.

Det gör också att man sätter sig med datorn, tankar upp bilderna, döper dem och sparar dem i mappar. Det händer inte på telefonen i samma utsträckning kan jag lova. Jag kan få lite lagringspanik ibland. När jag inser att jag typ på 7 år har fått ihop till dryga 30 000 bilder på telefonen (orensat tyvärr). Fattar ni hur mycket bilder det kommer bli att gå omkring med om några decennier till? Jakob menar att lagringen kommer ju att växa också, så att telefoner med mera kommer att kunna lagra mer framöver. Nåja. Den som lever får se.

Som exempelvis den här helgen, den hade varit väldigt fin att ha ordentliga bilder från. Det blev verkligen en mysig första advent? Jag fullkomligt älskar när man har en relativt obokad helg, som sedan fylls på med sådant man vill göra allt eftersom.

Lördagen spenderades på två olika julmarknader, med ponnyridning, slädtur, renskinn med eldar och marknadsstånd. Cecilia hade sovit över hos oss, så det var så mysigt att lajva storfamilj. Efter marknaderna var vi så kalla att vi direkt åkte hem och slängde oss i poolen (sensommarens nya inköp, kan berätta mer om det sen). Och där satt vi i mörkret, med elden sprakandes bredvid oss och i röken från poolvattnets värme som mötte kylan. Sedan kilade vi in och gjorde oss i ordning för kvällen där vi var bjudna på väldigt gott adventsfika hos vänner, och där blev vi kvar fram till midnatt.

Första advent spenderades i kyrkan där det var fyllt till bredden med människor (och adventsstämning!). Jag var med i projektkören som sjöng adventssånger, och det var vår ansvarsgrupp som ordnade serveringen så det fanns att göra. Sedan blev det grötmys hos svärföräldrarna, där vi fick lite försmak av jullov med tjejerna som satt och spelade spel med sin farfar och faster, och jag och Lotta satt och byggde pussel. Medan Jakob sov på kökssoffan.

Jag hoppas verkligen att kommande adventshelger går i samma anda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)