19 maj

Vattenskada och lägenhetsflytt

Ja ni, de här senaste månaderna av inaktivitet på bloggen, har till viss del berott på att vi har haft en del husbryderier. Vi bestämde under hösten att det var dags att renovera badrummet och lilltoan, det sista projektet på nedervåningen. Vi har varit lite stressade över att det ibland har luktat fukt i det stora badrummet, så vi ville kolla.

Och tänka sig! Där under var det drypande vått i isoleringarna. Fuktigt i reglar och syllen runt omkring hela rummet. Så ja, det blev försäkringsärende med stor fläkt i några veckor, rivet golv ut mot hallen, rivet en bit in mot vårt sovrum, tagit upp ett stort hål mot tjejernas sovrum (stökigt när stora badrummet är precis mitt i huset så att jättemånga rum berörs) och med risk att bli utan vatten osv.

Tur i oturen hade farmor just flyttat ut ur sin lägenhet till ett äldreboende och hade ett par månaders uppsägningstid kvar, så vi tog helt enkelt vårt pick och pack och flyttade in i lägenhet. Fort har det gått typ sex veckor och vi har broderligt delat en liten tvåa, med gemensamt sovrum. Lägenhetslärdomarna får nog bli ett eget inlägg, hehe.

Nu ska vi i alla fall flytta hem ikväll eftersom vi måste ut ur lägenheten, och huset är minst sagt inte färdigt. Men det står en toalett i lilltoan, en tillfällig duschkabin i tvättstugan och vattnet fungerar.

Så, vi får helt enkelt fortsätta bo rätt tillfälligt någon vecka till.

Men! Det kommer bli fiiint i badrummet! Vi flyttar badkar till motsatt vägg och klinkrar in det faktiskt (ja, kalla oss dårar men vi gillar att bada badkar okej), öppnar upp med balkongdörr ut mot baksidan där vi tänker någon gång bygga trädäck och göra en liten ”utespa-avdelning” med året om-jacuzzi vid skogen. I övrigt försvinner bidénm det blir en längre bänkskiva med lådor under, golvvärme. Det blir ljust klinker, nästan vitt, på golv och halva väggen, och sedan blir det målat i en grågrön färg på väggarna. Samma i lilltoan, fast bara klinkrat golv där.

Det längtar jag till!

Så här såg det ut innan:

Nu har vi haft några veckor av detta:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)