28 jun

Utflytt och storstädning

Det är några intensiva dagar här innan semestern drar igång på riktigt (alltså att vi är lediga hela familjen), och direkt efter midsommarafton var det dags att flytta ut till svärföräldrarnas stuga, och sedan påbörja projekt ”städa huset jättenoga”. Vi ska ju nämligen hyra ut huset i ett par omgångar nu i sommar, och eftersom vi bilar ner mot Dalarna nu på torsdag när Jakob har sin första semesterdag och första gästerna kommer medan vi är borta så behöver huset vara redo innan dess.

Inte bara vilsamma dagar med andra ord. Lördagen spenderades alltså med att först att packa ihop sig för ett par månader på språng, och sedan äntligen få andas sommarlovsluften ute vid havet. Det droppade in några fler boendefolk under dagen (vi är ju typ 16 vuxna som bor här under somrarna) så vi åt taco, badade i poolen och spelade Wingspan på kvällen. Alltid en speciell känsla första kvällen, när man vet att hela sommaren ligger framför oss.

Igår njöt vi en stund av härlig morgon innan vi fick skjutsa tjejerna till mamma och pappas stuga, och de fick ha en superhärlig dag med båt, mata alla änder med ungar, spel och lek – medan jag och Jakob åkte och städade i huset. Flyttade om med sängar, tömde garderober, dammtorkade ytor som inte torkats typ sedan förra gången huset hyrdes ut….

Idag får tjejerna stanna med fastrar, farmor och farfar för sol och bad på stugan medan vi… fortsätter städa. ”Igen??” tänker ni. Jamen, jag vet inte hur det ser ut hemma hos er, men om man vill att i stort sett alla lådor ska se okej ut alternativt bör vara tomma, om personliga tillhörigheter ska plockas bort, om kyl och frys ska vara tomma och uppstädade, om sängar ska tillkomma som annars inte finns där, om damm inte ska existera och trädgården vara i sitt bästa skick – då tar det i alla fall ett par dagar för oss att uppnå detta mål.

Nåja, det blir oerhört skönt när det är gjort och vi bara kan njuta av ledighet, och sedan är det också väldigt härligt när man får flytta tillbaka till ett kliniskt prydligt hus där efter sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)