9 jun

Tjuvstartar stuglivet

Nej men nu är det ändå nära semester. Sommaren har ju varit här i flera veckor känns det som, och det bär mig mer och mer emot att kliva upp på hemmakontoret där man får dra ner persiennen typ (eller ja, bioduken i vårt fall) för att se något på datamaskinen. Jag känner mig liksom lite ofokuserat krypig i kroppen, och ser fram emot att ställa in mailen på autosvar i nio långa veckor.

Nåja, tycker alltid ordet ”semester” är ungefär lika förljuget som ”föräldraledigt”, för helt vilsamt är inte semestern med två små damer. Tänk om man hade fått börja med en semestervecka medan barnen var på förskola. Hinna städa ikapp lite, rensa något skåp, planera semestertrippar, måla någon stund. Landa mentalt innan familjekarusellen drar igång… Ah, vi stoppar drömmen där tror jag.

I fredags kom vi på något spontant att vi skulle ta en stughelg ute på mor och fars stuga. En lunchhandling och snabb ihoppackning efter jobbet, så var vi iväg och inledde med utemiddag i det ljuvliga vädret tillsammans med vänner.

Kvällshänget fram till midnatt var ljuvligt i kvällssolen, förutom en liten treårig detalj….

Finn ett fel. Alla barnen somnade sent men den här damen höll ut längst. Inte bara uppskattat där vid kl. 23 och de övriga sitter och väntar med brädspelet redo.

Så, med en stundtals gnällig dam som ni förstår sovit för lite tog vi oss an en ny dag och nya äventyr!

 

Mor och far dök upp mot kvällskvisten, och en ny kanonkväll beundrades. Tack Gud för thermacellerna som höll undan myggen som typ exploderade den här helgen.

Jag tog mig till och med ett midnattsdopp för att svalka av mig innan läggning.

Söndagen var nästan löjligt harmonisk. Vi var själva på stugan, tjejerna lekte utan bråk, badade, vi åt glass, gjorde mat utomhus, spelade spel i skuggan, jag läste, fick sova en stund när övriga familjen var iväg med fyrhjulingen. Var det en dröm? Nej. Det var sanning.

Vilken grej att få en sådan här helg innan semestern ens börjat, verkligen försmak av sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)