25 Sep

Sovstunder och höstmys

Nu kan vi verkligen konstatera att hösten är ett faktum. Färgerna sprakar runt omkring huset med orange och rött, och vardagen är igång på allvar. Och jag älskar det! Man kan tycka vad man vill om att älska vardagen, men jag skulle aldrig muttra över att ”dagarna och veckorna bara rullar på” – alltså jag tycker tiden går fort, men vi har fina dagar i stort sett alltid. Vi är bra på att göra trevliga saker även under vardagskvällarna, som igår när jag först hade en ledig dag med barnen, besökte mormor och åt lunch, och sedan åkte vi till biblioteket på eftermiddagen. På kvällen hade jag junta med tjejerna hemma hos mig och Jakob kunde åka och simma med ett par kompisar.

Jag tror både jag och Jakob är duktiga på att uppskatta det lilla på något sätt. En junta, ett träningspass, ett kalas på torsdag, tid med varandra – det är sådant som gör oss lyckliga i vardagen. Så skönt att få känna så, det ska ju vara mycket svårare att hålla sig tillfredsställd ifall man hela tiden längtar iväg för att vardagen kanske inte känns så spännande. Jag kan såklart också längta efter att resa, det är ju trots allt supertrevligt med nya platser och god mat. Men sedan är det alltid härligt att komma hem igen, hehe….

Signe fortsätter sova typ hela förmiddagarna (och ofta ett långt pass på eftermiddagarna också) ute i sin vagn och jag har plötsligt två förmiddagar i veckan (när Edith är på förskolan) som jag ofta kan göra vad jag vill med. Magiskt!

Så, vad tror ni jag gör då? Läser och bakar. Haha OKEJ, jag är så otroligt förutsägbar. Jag introducerade också biblioteket för Edith igår, och kände hur mycket roligare det blev att läsa barnböcker igen när man inte har läst dem sjuttioelva gånger innan. Vi lånade en hel bunt! Sedan har jag provat Storytel där jag läser e-böcker (nej, ljudböcker är inget för mig), tyvärr är det betydligt färre böcker som finns som e-bok än vad som finns som ljudbok där. Jag har en boklista med böcker jag vill läsa, har fortfarande inte läst En andra chans av Jojo Moyes exempelvis. Igår läste jag klart En annan Alice av Liane Moriarty, hon som har skrivit Stora, små lögner (serien Big little lies). Nu har jag börjat med Sluta aldrig gå och sedan blir det Bara en dotter. De två sista är tips från instagramkontot ljusbokstips, följ om ni vill ha boktips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)