17 jul

Signe 4 år

Signe har fyllt fyra år! Det här är nog första födelsedagen som Signe verkligen sett fram emot och räknat ner till, och ändå varit medveten om vad det är hon faktiskt längtar efter.

Fyra år. Den här lilla, gulliga kroppen, hur kan den ha hunnit bli fyra år?

Det är en fröjd att vara mamma till Signe. Hon är bestämd med vad hon vill men går också verkligen lura bort med bus och distraktion. Hon är gosig och kramig, och kommer ofta och sätter hennes händer på mina kinder för att sedan leverera en öm puss på munnen. Hon är bra på att dela med sig, och är ofta den som kompromissar för att storasyster ska fortsätta vilja leka.

Och hon skrattar. Ibland när hon sitter i mitt knä och vi tittar på varandra, så bara bubblar det över och vi kan inte sluta. Det där porlande skrattet där hon nästan dråsar ihop för att musklerna viker sig. Underbart. 

Hon pratar också, helst hela tiden. ”Får jag säga en sak?” eller ”Visst, mamma?”. Långa förklarande meningar om varför det är på ett visst sätt, eller dramatisk viskande berättelser om hitte-på-saker. Eller så sjunger hon.

Hon kan bli ganska blyg också. Inte alls lika stå-på-scen-modig som storasyster, och kan fråga vad någon heter på ICA för att sedan, när de berättar sitt namn frågar tillbaka, plötsligt viker ner blicken och inte kan säga ett ord till. Låter gärna någon annan ta lead.

Men hon har lätt för att vara med kompisar. Är hjälpsam, omtänksam, vill förklara och hindra bråk. Leker mycket med dockan och tar hand om den. Hänger fortfarande gärna med Edith och hennes stora kompisar, och det kommer bli spännande att se om hon blir lite mer självständig nu till hösten när Edith börjar skolan.

Jag är så glad att just hon kom till oss. Vår älskade, gulliga lilla Signe. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)