6 aug

Sätta ord på sin kreativa process

I onsdagskväll var jag inbjuden som ”inspiratör” på kreativt café och skulle inspirera till lite akvarellmålning. Jag tog med enkla prylar för de som kom och vill testa, och jag var så glad för varenda en som kom dit. Jag tyckte det blev en väldigt mysig kväll där vi målade solrosor tillsammans.

Något jag däremot upptäckte är att det var svårt att liksom beskriva med ord exakt hur man gör, eller vad det är man tittar efter eller försöker åstadkomma? ”Jamen, ta mer vatten i penseln, så att färgen liksom får spriiiida ut sig…” eller ”Man vill ha lite smutsig känsla!” osv. Jag som ofta tänker att jag är dålig på att öva på saker, för att jag liksom ofta vill att det ska bli bra direkt, blev också lite glad över att inse att jag faktiskt börjar ha målat en del i mina dagar, trots att resultaten verkligen inte var något att stoltsera med i början. Jag har liksom fortsatt ändå och övat på att blanda färg, på penseldragen, på effekten av akvarellens olika skeden.

Jag tänker att det är enkelt att titta framåt och uppåt, att alltid se någon som är mycket bättre och sträva ditåt (kanske ett krav för att kunna utvecklas överhuvudtaget) och genom det också ofta känna att man har så oerhört långt kvar innan man är bra på riktigt. Men ibland är det fint att se andra nybörjare som trevande testar sig fram och tänka att just ja, jag har åtminstone lärt mig något längs vägen. Även om det finns så mycket mer att lära.

Det var i alla fall roligt att måla igen (tillsammans med andra också!) efter en hel sommars uppehåll, och det ska bli mysigt att återuppta det till hösten igen.

Kvällens yngsta deltagare, lilla Belle som bara är 1,5 vecka gammal! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)