19 maj

Planteringarna

Vi måste ju prata planteringar! Första ordentliga våren med försådd, så jag hade laddat med alla blommor jag skulle odla, nu skulle det liksom expanderas det här med mitt trädgårdsprojekt. Har suttit och lusläst och strukit under i Odla blommor-boken som jag fick i present. Sedan blev det ju lite stressigt när det plötsligt blev utflytt från huset osv, så jag har ju knogat på med att åka hem och vattna, plantera om, stötta upp osv.

Jag har också haft en del bakslag med att jag lyckades mögla flera av mina fina dahliaknölar, jag hade också en hel del fröer som helt enkelt inte blev något, eller hann bli alldeles för gängliga och sedan hann dö, osv osv. Jag har fått beställa hem nya omgångar fröer av rätt mycket… Ska jag ärligt säga. Men det är en process hörrni? Jag måste ju få lära mig!

Tillslut nu har jag i alla fall ett gäng med dahliaknölar som är på g, jag har också två olika sorters tomater, två olika sorters gurka, massvis med solrosor som jag planterat alldeles för tidigt och som nu verkligen inte vill bo kvar uppe på vinden, jag har också lyckats med jätteeterneller, paprika, kronärtsskocka, ärtskidor, solboll, ett par sorters Zinnia, blårisp, luktärtor och kanske något jag har glömt. Det har varit så mycket glädje att komma upp dit och se hur de små plupparna nu är en mindre skog av växtlighet. Av bara fröer!

Och sedan har jag en hel del som jag har tänkt direktså, som ringblomma, rosenskära, blåklint, slingerkrasse, rädisor, morot, ja nu har jag tappat bort mig.

Jag har ju odlat jättemycket? Helt på egen hand? Utan att ha gröna fingrar alls, ”egentligen”? Vi kanske bara får konstatera att gröna fingrar inte är ett begrepp, utan helt enkelt sveda, värk och erfarenhet. Typ som allt annat.

Nu i helgen ska jag ta tag i trädgården på riktigt, preppa pallkragarna med löv och gödsel, förbereda för en ovanjord-plantering där jag har tänkt sätta dahlior i friland, jag har tre nya pallkragar som jag har tänkt sätta massor med jordgubbsplantor i osv, osv. Sedan ska jag ta ut plantorna i växthuset, åtminstone dagtid, och plantera om till slutkrukor. Det ska bli riktigt härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)