8 aug

Packar ihop sommaren

Nu kanske jag sabbar någons semesterkänsla, men nu i dagarna närmar det sig hemflytt från stugan efter drygt sex veckor på vift. Och som alltid känner jag mycket tydligt två parallella känslor.

Så väldigt härligt vi haft det hela sommaren.

Så trivsamt det ska bli att flytta hem till sitt eget. 

Jag är ju bara sådan att jag verkligen uppskattar hösten med sin nystartskänsla, och den alltid återkommande nyförälskelsen för sitt eget hus efter att ha varit borta så länge. Den märks så tydligt hur vi alla myser av att komma hem igen, och jag är inte en bättre höstklyscha än att jag njuter av att tänka på mörkare kvällar med tända ljus, eld i brasan, filt om benen.

Jag längtar efter att ta upp träningen igen (svårt att hålla i på somrarna), tänka på vad man vill äta för typ av middagar och beställa hem någon bra receptbok (vi satsar på mycket vardagsvegetariskt i höst), inventera barnens garderober och preppa med några nya plagg efter att de som alltid har vuxit flera centimeter.

Jag har beställt lite nytt grundpysselmaterial till barnens skrivbord som jag har tänkt överraska med när vi flyttar hem (åker ju alltid och städar/packar upp innan resten av familjen kommer hem). Blir alltid pepp på att börja sminka mig igen, kompletterar med något nytt och myser av tanken på att man ska vara fräsch med nymålat läppstift hela hösten. Vilket aldrig håller. Jag längtar efter att förhoppningsvis kunna återuppta coronapausade aktiviteter som matlaget, hemgruppen, lördagsförmiddagar i badhuset. Cykelturer till biblioteket. Måndagsjuntan med tjejerna, och få vara inomhus.

Jag längtar efter att vara åtminstone någon fler dag på kontoret med kollegorna. Efter att få inviga nya Tallhedskyrkan. Efter att få hålla i Skatten för barnen under gudstjänster, lyssna på konserter.

Och så längtar jag efter helt vanliga vardagseftermiddagar med min familj. Få äta lax och ärtor, och höra hur dagen varit. Ligga i sackosäcken i lekrummet medan tjejerna pysslar på runt omkring en. Höra hur de badar i badkaret, läsa bok vid läggningen och sedan få se en serie medan man äter ost och kex.

Vi har och har haft en lång och härlig sommar, och nu tänker jag krama ut det sista (vi är fortfarande lediga ett par veckor till) och hinna njuta av vår trädgård och av att packa upp allt och komma i ordning.

Tack för allt sommaren 2021. Hösten, jag är redo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)