23 maj

Om djuret som kommer att bli min död.

Okej, håna mig om ni vill – men jag måste ta det här med igelkottar. Dessa himla igelkottar som jag är så arg på. Jag har nämligen ett väldigt komplicerat förhållande till dem. Varför finns igelkottar om de ändå bara har tänkt springa över vägen och riskera att jag kör över dem hela tiden!?  De är ju fullkomligt livsfarliga eftersom jag tappar allt vad sans heter när en tjock liten kotte skubbar över vägen med sina korta ben. Jag väjer, jag tvärnitar, jag kör i diket, jag voltar, okej inte de två sista, men det är bara en tidsfråga innan jag har gjort det också för de där igelkottarnas skull.

Kan inte bara alla igelkottar dö så att jag slipper riskera att döda dem? Jag drömmer mardrömmar om dem. Om hur jag ser en igelkott komma upp på vägen, inser att jag måste väja och hur det plötsligt kommer upp ännu en igelkott ur diket. Jag är fast! Hjulen kommer att pricka båda två! Jag drömmer så att jag blir blöt i svett, kastar mig av och an bland lakanen och vaknar med bultande hjärta.

I mina värsta drömmar kör jag över en som inte dör. Jamen ni förstår ju så hemskt! Hjulet har bara prickat lite och halvt mosad ligger en igelkott och skriker där på asfalten! Vad gör jag då!? Sätter mig i bilen och kör fram och tillbaka över den ett par vändor?? Skulle inte tro det. Jag får väl ringa till akutveterinären. Betala 1500 kronor för att någon ska avliva djuret på plats. Så måste det bli. Men igelkottens skrik kommer att förfölja mig. *kastar mig på soffan där jag skriker: jag står inte uuuut!*

Än har jag inte kört över en igelkott. Jag trodde att jag hade kört över en har-unge en gång och då hulkgrät jag när mamma frågade varför jag såg så nere ut (låt mig se, det här var typ.. förra sommaren ja). Sedan åkte jag förbi platsen igen samma dag men hittade ingen har-kropp. Kanske att lillen överlevde trots idag. Men än idag kan jag ibland se skuggan av ett forna har-liv passera i periferin. Och på natten känner jag hur något tassar i sängen och väser: I will have reveeenge… 

Och ja, det är troligt att kaninen pratar engelska. Trots att jag nästan-körde-över den utanför Högsböle.

Lämna en kommentar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)