2 dec

Ny uteplats med pool

Pool är ett starkt ord, jag vet inte vad jag ska kalla det – uppvärmd bubbelpool utan bubblor? En rund, varm sittpool?

Vi har i alla fall länge funderat på att vi, som ju älskar att bada alla fyra, skulle vilja ha en liten uteplats med pool utanför vårt badrum (alltså på baksidan av huset, där det inte varit något alls fram till skogskanten). Så, när vi hade renoverat badrummet i våras så tog vi sommaren på oss att skissa lite. Och sedan i augusti när Nolia kom till stan, och vi hade en vecka hemma innan semestern var slut, då drog vi igång projekt köpa-pool-och-bygga-uteplats.

Som vanligt när vi drar igång något så blir det några riktigt intensiva dagar när vi jobbar järnet, järnet, men så får vi också mycket gjort. Vi hyrde grävare som Jakob satt och grävde med till långt in på natten för att den skulle lämnas tillbaka morgonen därpå. Vi la markduk, spred ut grus med tusen vändor med skottkärran, det byggdes reglar och vi skruvade trall i många timmar. Vi är ändå ett bra team när vi gör sådant här? Om jag får säga det själv. Och så målade vi. Och tillslut, som kronan på verket, kunde vi sätta dit poolen och starta igång den.

Här kommer lite bilder under projektets gång:

Det är inte så piffat och stylat än, eftersom det gick mot vinter när den byggdes, men jag ser fram emot att få hit lite buskar och blommor till sommaren!

Den har vi använt mycket under tidig höst, sedan lite mindre under några regniga veckor, men nu med snö och vinter igen så har vi fortsatt badandet. Älskar att vi kan sitta och bada hela familjen, och så enkelt att bara kunna gå ut direkt från badrummet. Inte helt taktiskt kanske ur det ”superdyra el och ekonomiskt tuffa världsläget” som hösten visade sig mynna ut i, men ja. Vad gör man? (Jo, man har det nedsläckt och kallt i hela övriga huset verkar det som att svaret blev. Men poolen, där håller vi sköna 38 grader.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)