9 jan

Nu är glada julen slut

Och så var det sista kvällen på jullovet. Som jag alltid vet ska komma, men som likafullt tycks komma som en lite obehaglig överraskning. Nej, nu ska vi inte vara sådana, vi har haft det väldigt bra och det känns också fint att tycka om vardagen också. Men det är bara så mys att vara lediga med hela familjen? Det kan man väl få tycka, utan att låta girig?

Vi är också bra på vinterlov tänker jag? Det känns som att vi länge kan pyssla med slalom, inomhushäng, skoterutflykter, skidturer i skidspåret bakom oss. Men, det kanske känns så för att det är i början av säsongen, vi lär väl hinna bli mättade innan våren är här.

Jag är glad över att vi har fått vara lediga så länge ändå, en god prioritering. Först jag och tjejerna en vecka innan julafton, där vi hann pyssla, baka pepparkakor, åka buss till stan för lunch med småkusinerna, vara på bio. Nej men jag njuter så otroligt mycket av den här åldern på barnen. Varenda utflykt med sin mamma är ett glatt äventyr (och de gillar samma typ av aktivitet, båda två), och allt är så möjligt när det inte är sovstunder, blöjor, vagnar som ska jongleras med. Låt tiden gå långsamt. 

Sedan blev det gemensam ledighet och julhelg övernattandes hos mor och far. Vidare med några mellandagar när vi flyttade hem igen och det stora julvemodet kom över mig som vanligt, innan vi tog nya tag med fix och ordnande inför en väldigt härlig nyårsafton. Och sedan en underbar vecka där vi bara har tagit dagarna som de kommer och haft sena spelkvällar (Wingspan har varit återkommande), ätit på restaurang med bland annat mina två bästa vänner, vi har åkt slalom hela familjen (!).

Edith åker numera själv, Signe åkte flera åk med selen utan att muttra över trötta ben eller annat, och jag åkte med mina nya underbara pjäxor och blev helt såld på slalom igen för första gången på typ 15 år.

Vi har hunnit röja och fixa lite hemma, sorterat julpyntet och ordnat i groventrén. Fikat på café och åkt skoter.

Så ja, nu är vi nog rätt redo för vardag igen. Även om det kommer bli några trötta dagar innan vi vänt tillbaka dygnet. Tror ingen av oss klivit upp innan kl 9 på två veckor….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)