31 jan

Nattens mästare

Det här med nätterna hos familjen Dahlbäck. Det har blivit som en hel ny årstid under ett år, jag menar – förr om tiden så sov jag på nätterna. Jag la mig ner, blundade, somnade och vaknade. Slut på natt.

Och nu? Inte riktigt. ”Jaha, nu är det stackars barnet vaket på nätterna igen” tänker kanske ni. Och ja, hon har väl sina stunder hon med, men framför allt är det alltså fortfarande maken det handlar om. Snart kanske vi ska se det här som en liten följetång? Låt mig lista några potentiella titlar på denna följetång:

”Den osalige vandraren och hans fru”

”Nätternas herre”

”Sömngång och fördom mot detta”

”Livet som medlare i De osagda ordens trädgård”

Ni förstår. Att det pratas hit och dit må väl vara. Det är ju mest roligt och man vaknar inte till så värst. Men detta flyttande av mig. ”Nu överdriver hon ju” tänker kanske du skeptiske och en och annan Jakob-försvarare.

Men för att ge ett exempel så vaknade jag då (återigen) igår natt. Och använd nu fantasin när ni läser detta, för det här med att vakna klockan 02.11 av att någon annan befinner sig under ens täcke (!), medan denne någon sakta och varsamt formar sina händer runt ens lår och försiktigt försöker flytta på det. Hur de sömniga stora händerna försöker och försöker med nya grepp, tills de sakta trevar sig ner mot vaden (fortfarande sker allt under täcket) och liksom klämmer till, för att i all förvirring försöka förstå vad det är denne någon känner. Här börjar man vakna till, skruva på sig och i sömnen ifrågasätta med ett ”vad gör du!?”, medan mumlet där under konstaterar att ”jag måste bara flytta på Edith”. Hur händerna fortsätter mot foten, samma procedur, för att sedan treva sig upp mot låret igen. Plötsligt stelna till, dyka upp ur täcket med sitt rufsiga huvud och fnissande konstatera att ”Tihi, det var ju ditt lår! Men? Var är då Edith…?”

I sin säng!? Som exakt varenda natt sedan november!?

Och om ni nu sitter där och ler lite i smyg, så vill jag bara förtydliga obehaget en gång till. Två varma händer. Som försiktigt kupar sig runt ens lår. Och sakta. Försöker lyfta det.

Det ni.

Lämna en kommentar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)