27 jun

Midsommarhelg

Det släpar efter lite här, men låt oss tala om midsommarafton! Hoppas ni hade en härlig dag. Själva var det första året på typ 17 år som det inte var Anderssonsfirande, men tänk att det gick att hitta midsommarkänsla ändå. Jag har alltid min lilla procedur av små förberedelser dagen innan, det är mat som ska ordnas, kläder som ska strykas och sedan vill jag gärna hinna binda tre kransar av trädgårdsblomster. La sedan in dem i plastpåsar i kylen, efter att ha sprayat dem noggrant med vatten, och de höll sig riktigt bra!

Midsommarafton inleddes med att vi åkte till mor och far för midsommarlunch med min familj. Gubbröra på tunnbröd, räkröra, sill och potatis. Och givetvis de traditionsenliga familjebilderna, samt syskonbilden med barn. Fler barn för varje år!

Jag och mina älsklingstjejer som verkar njuta järnet av att vi bara får vara tillsammans, och jag ser så mycket fram emot lediga veckor med min lilla klan. 

Vi matade änderna, förra året var det ju en liten skara på sex andungar utan mamma som kom på dagliga besök, och nu är det två olika mammor med sex respektive åtta ungar som kommer får att få sig lite havregryn. 

Älskade lille Abbe-bus hängde med. 

Årets familjebild!

Lillebror Viktor med familj var också på plats. Är så glad över mina bröder med familjer <3

Syskonbilden där vi numera absolut inte kan få alla att se normala ut och titta in i kameran samtidigt. 

Mellanbroder Martin och Herman var som synes också på plats!

När det vankades lunch var det två små tjuvstartare på plats. Signe… 

…och Louie. 

Men strax därefter samlades vi alla runt borden. 

Vid tvåtiden åkte vi ”unga vuxna” iväg mot olika håll, och vår familj drog vidare till Blåsmark och mötte upp vänner. Jag och Jakob ansvarade för årets lekstund, och hade passande nog fått ärva ett lekupplägg som gjorde av ett annat gäng förra året – oerhört tacksamt. Och glada och engagerade deltagare!

Världens gulligaste hejarklack. Sex små brudar (pojkarna är minst sagt underrepresenterade i vårt kompisgäng) varav de fyra äldsta såg vi knappt röken av på hela midsommarafton. De bara lekte och lekte. 

Sedan åts det grillknytis med mycket god aptit. 

På kvällen åt vi efterrätt, la vi trötta barn i vartenda rum som fanns tillgängligt, och sedan tog vi alla våra myggdödare och alla våra varma kläder och satt ute och surrade till efter midnatt. Åh vad det var trevligt och efterlängtat med kompishäng.

En midsommar att vara tacksam för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)