17 okt

#metoo

Ingen som finns på sociala medier just nu kan undgå den våg som sprider sig bland kvinnor. En hashtag som kvinnor postar för att uppmärksamma hur många det är som något gång blivit utsatta för sexuella trakasserier av något slag, just för att visa hur enormt utbrett problemet är. Det är inte bara någon enstaka person där folk gormar om att de över ”överdriver” eller ”får skylla sig själv”, det är liksom alla. Din kompis, din kollega, din syster, din mamma. Din dotter.

Det är så otroligt sorgligt att se det sådär svart på vitt. Att scrolla genom flödet och bara se inlägg efter inlägg. #metoo. Jag med. Och jag. Och jag.

Och jag.

Helt vidrigt. Hur känner killarna det? Eftersom det är en sådan enorm massa som blivit utsatta, så måste mängden utsättare också vara gigantisk. Hur går tankarna när de bläddrar förbi? Har de förmågan att rannsaka sig själv, reflektera över hur just de behandlar kvinnor? På krogen, på jobbet, hemma?

Jag bara hoppas att makthavare tar det här på allvar någon gång. Och tjejer, nu hjälps vi åt att sprida lite extra systerlighet va? Vilka huvva superhjältar vi är ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)