5 dec

Lucka nummer 5: ”Vad är ditt lyckligaste barndomsminne?”

Ånej, det här med att minnas. Kommer ju inte ihåg någonting innan jag var 15 år typ.

Jag kan nog inte komma på mitt lyckligaste barndomsminne, utan det är mer massor av fragment och känslor från min barndom. Jag minns pirret när jag fick brevet om att jag var antagen till musikklass. Jag minns bilsemestern utan AC, där vi barn satt i badkläder och stannade vi varenda sjö för att kasta oss i. Jag minns julaftonsmornar, när mamma och pappa gick upp före och tände alla ljus, satte på musik och sedan kom ner till oss (vi barn sov alltid i samma rum natten till julafton) med kandelabern medan tonerna till ”Julen är här” spelade i bakgrunden.

Jag minns flasklamm, jag minns hönor. Jag minns fikastunder hos mormor och morfar, övernattningar hos kusiner. Jag minns lucia-tåg och paltserveringar i EFS. Jag minns körövningar, chattstunder via msn.

Jag minns födelsedagar där allt fokus var på födelsedagsbarnet. Jag minns fotbollsträningar, jag minns tågresor till Liseberg. Jag minns släktkalas med fyra i soffan, spelkvällar med mamma och pappas kompisgäng, där vi barn somnade tillsammans i någon extrasäng till ljudet av högljutt surr. Jag minns barrkojor vid Tolvmansskolan, kalla raster i Bergsviksskolan. Jag minns nyårsaftnar när vi var massor med folk och hade hyrt sporthallen, badhuset och sedan åt nyårsmiddag tillsammans.

Det känns fint, att minnas väldigt mycket lyckligt i min barndom.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)