20 dec

Lucka nummer 20: ”Vilken årstid passar dig bäst och varför?”

Jag älskar verkligen alla årstider. Något mer eller mindre, men vill inte vara utan en enda. Ingen är för lång. Det känns som att vid varje årstidsskifte så känner jag att ”åh, nu kommer den här årstiden som är så underbar”.

Vintern här uppe är så obegripligt vacker. Vitt, gnistrande och stjärnklart. Det blir så tyst ute, som att allt är inbäddat och tryggt. Jag känner mig aldrig så trygg på kvällspromenader som under vintern. Det känns liksom inomhus även utomhus. Sedan är kombinationen av inomhusmys och uteaktiviteter svårslagen. Att komma in efter några timmar ute med skotern, få dra av sig alla kläder förutom underställ och känna kinderna och tårna tina upp. Underbart. 

När våren kommer så är det som att livet spritter i en. Det börjar ljusna, det tinar, man får börja städa till i trädgården, det knoppar! Åh det är så härligt. Droppet när snön smälter. En tunnare jacka, lägga undan vinterkläderna. Luften som känns hög, det är som att det smakar gott att andas. Våren går fort!

Sedan kommer första tecknen på sommar, de där få veckorna mellan hägg och syrén, när grönskan är så grön att det sticker i ögonen. När man får plantera fröer, drömmer om sommarlov. Och sedan är sommaren här med bad, ljusa nätter som aldrig vill ta slut, fräknar, båtturer, solnedgångar över blankt vatten. Så mycket familjetid, mängder av fina bilder och ljuvliga minnen. Och den känns alltid så oändlig innan, när allt ligger framför en.

Till sist blir det svalare. Luften blir hög och klar, och det går lätt att andas. Känslan av nystart. Ett nytt år. Varmare kläder åker på, man går in, städar undan där ute och det som planeras är inte längre beroende av väder. Tänder den första brasan. Packar matsäck, vandrar på berget med träden i den vackraste av paletter. Kommer in i rutiner. Vilar. Minns allt det mysiga med sommaren, men ser fram emot det som nu kommer. Först en höst, sedan kronan på verket med julen. Årets bästa tid, enligt mig. Och sedan vinter på det.

Jag tror hösten är min bästa årstid. Det är den årstid där jag oftast är lyckligast, åtminstone när jag tänker tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)