12 dec

Lucka nummer 12: ”Du ska öppna en butik – vad säljer du?”

Böcker! Alternativt bakverk i ett café. Eller pyssel. Så förutsägbar……

Men om vi nu ska drömma fritt och inte tänka på intäkter, budgeter och möjlighet att leva på inkomsten så skulle jag vilja ha en väldigt mysig liten bokhandel. Som luktar gammalt papper, och som har en dörr med en plinga över. Det ska vara små gångar man kan vandra runt i, med stora fåtöljer och läslampor. Jamen, tänk valfri mysig film där en bokhandel finns med. De ser ju alltid ut precis så där, och personen som jobbar där har läst varenda bok och känner alla stamkunder. Och dekorerar jättefina julfönster vid jul.

Förresten, om vi nu ska prata julböcker så har jag verkligen fått ett julboksil här på sista tiden. Det började med att vi skulle läsa Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri till bokklubben, och sedan fortsatte jag med hennes andra bok Allt jag önskar mig till jul. Och sedan var jag tvungen att läsa Jul i Krinolin av Amanda Hellberg som nog var min favorit av dem, lite Bridgerton-känsla med pigor, klasskillnader och oövervinnerlig attraktion. Inbäddat i julskrud, jamen ni hör ju. Det finns en till bok i samma serie som heter Jul i rubinrött som jag ska fortsätta med nu. Jag tänker att det är mysiga, romantiska julböcker som gäller hela vägen fram till julafton nu, eller hur? De är precis som förutsägbara som man vill ha dem, det är massor med snö, julmarknader, eldstäder, glögg på pubar, någon som klantat sig men där allt kommer till rätta lagom till julafton. Mmmm….

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)