11 dec

Lucka nummer 11: ”Vad vill du inte ångra?”

Att jag inte var närvarande och såg mina barn känns som en sådan grej. Det känns liksom så väldigt definitivt. Svårt att göra om. Nu fick jag ångest över det, är jag verkligen närvarande? Över huvud taget känns föräldrauppdraget som ett kapitel som ofta kan leda till ånger för många. Det är lätt att göra det, när man har facit i efterhand, men här och nu gör vi nog alla bara så bra vi kan utifrån vår kunskap och våra förutsättningar.

Det är för övrigt en rätt hypotetisk fråga i rubriken, för det finns ju väldigt mycket man inte vill göra som man ska behöva ångra sen? Men jag antar att frågan inte är menad på det viset.

Nej, men när jag ligger på dödsbädden hoppas jag att jag kom ihåg att vara tacksam. Att jag slösade med kärlek. Att jag sa förlåt, och förlät. Att vi vågade ibland, hoppade från en högre höjd. Och att jag inte har alltför mycket jag ångrar.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)