10 dec

Lucka nummer 10: ”Vad uppskattar andra mest hos dig?”

Jag tror generellt att jag har rätt låga tankar om vad folk tänker om mig. Det är som att jag har en grundad självkänsla och självbild i att jag duger som jag är, men jag kan ofta fundera och känna mig osäker i hur jag uppfattas av andra. Tänker nog oftare att det är det jag misslyckas med eller gjorde dåligt, som stannar i andras bild av mig.

Och kanske att jag har en känsla av att folk tycker att jag är duktig på saker, men inte nödvändigtvis att jag exempelvis är snäll? Omtänksam? En god vän? Jag är nog dålig på att ta in när människor faktiskt säger det. Tänker också att vi generellt är sämre på att säga det till varandra också, det är lättare att berömma något man gör (för att det antagligen just hänt, så man får en anledning att säga det) än något man är (det är ju mer… alltid?). Det ska jag försöka bli bättre på. Det säger man ju hela tiden till sina barn, ”Vilken snäll kompis du är!” men inte till sina egna kompisar.

Men, om vi nu ska fokusera på det positiva så hoppas jag att de i min närhet tycker att jag är generös och gärna hjälper till. Edith och Signe brukar säga att jag är rolig. Oklart huruvida det är en eftersträvansvärd föräldraegenskap.

Vänner ändå, vilken grej. 

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)