25 maj

Låt oss prata om tid

Jag är återigen inne i en period när jag känner att tiden rinner mellan fingrarna. Det är en sådan märklig och svårhanterad ångest, att känna sig stressad över att tiden går. Samtidigt som jag verkligen anstränger mig för att förvalta den väl. Göra saker vi tycker om, förgylla vardagen, umgås med människor vi älskar. Ha tid med mina barn, även om jag inte alltid orkar vara så härlig som jag hade önskat.

Och ändå räcker det inte till. Tiden alltså. Men vad ska den räcka till då, tänker ni? Ja inte vet jag. Allt, tydligen. För när blir man någonsin mätt på livet? Jag har varit föräldraledig fredagarna hela senaste året och har ångest för att jag ”egentligen” ska jobba så mycket till hösten. Och tänker, skit i det. Skit i pensioner, löner, renoveringar, att känns sig tillräcklig på jobbet. Barnen är här och nu, och de vill fortfarande vara med mig och jag vill inget hellre än att vara med dem. Finnas där, runt omkring dem. Vem har sagt att jag inte kan gå ner i tid till hösten också? Edith börjar ju dessvärre skola (vilket jag också går och muttrar över, att inte få styra över min lilla dotters tid en stund till), men korta dagarna. Vara ledig med lillasyster.

Clara Lidström (UnderbaraClara) skrev ett så bra inlägg kring vad vi egentligen är beredda att betala för tid. Vad är det värt med kortare dagar på förskola, orken att laga middag, tid att hinna träna eller ta längre lov. Vad är det värt i kronor egentligen?

”Vi köper inte det vi helst vill utan det samhället har sagt åt oss är ok att köpa: En höjd levnadsstadard. Som en exotisk, dyr semester istället för ett ospännande köp av lediga måndagar.”

Nej men, ni hör ju, nu är det jag som söker möjlighet att gå ner i tid. Om vi ska ta de äldre på orden så kommer inte tiden att börja gå långsammare precis. Och medan jag kan lägger gärna mina pengar på ledig tid. Gör du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)