7 feb

Kreativ karantän

Nu är vi ute igen! Vi fick hem coviden inför förra helgen, eller – jag tog hem den och sedan drog jag med övriga familjen i fallet. Nej men tjejerna klarade sig med en heldäckad feberdag, för att sedan vara pigga igen. Och Jakob fick symptom några dagar efter mig.

Men alltså, så bra det ändå gick? Vi var alltså helt hemma allihopa i en dryg vecka och Jakob satt uppe och jobbade, så jag var själv med barnen samtidigt som jag var sjuk (Jakob var ju stand by, så det var skönt). Men alltså, tjejerna har lekt på otroligt bra och vi har försökt ha lite rutiner kring pyssel på förmiddagen, mellisar, en stund tv efter lunch osv. Jag var trots hosta och snörvel också faktiskt rätt pigg i huvudet (förutom onsdagen när tjejerna hade feber, då sov vi typ alla tre hela dagen i soffan), så jag har kunnat måla, läst ut typ sex böcker, sytt några små kläder till Maileg-mössen (måste nog visa mina otroliga verk i ett eget inlägg). Väldigt härligt att liksom kunna njuta av hemmatiden ändå, trots sjukdom. Det är ju så man alltid hoppas att det ska vara om man är sjuk, och så orkar man aldrig göra något annat än att ligga i sängen och sova.

Okej, för att vara transparent så blev fredagseftermiddagen en riktig krasch med barn som plötsligt inte kunde samsas om något, som hade gnällröst (mitt värsta) i flera timmar samt en mor med dåligt tålamod som började bli avundsjuk på en viss pappa som kunde sitta ostört uppe på vinden och jobba i frid.

Men! Tack och lov blev det kväll den dagen också, och vi vuxna kunde landa framför På spåret och pusta ut.

Så nu är jag väldigt tacksam över att vi ändå hade en riktigt mysig vecka, att jag i söndags fick fira med att storstäda huset och veckohandla när tjejerna fick åka och hälsa på hos mormor och morfar – och att vi fick åka på Pinchos med farmor och farfar. Och nu går vi mot en vecka där äntligen alla restriktioner tas bort. Vi gjorde det hörrni! Ingen mer pandemi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)