15 sep

Höstning på stugan

Förra helgen startade (förhoppningsvis?) en mycket mysig tradition med gemensam höstning på mamma och pappas stuga. En av många fördelar med att bo granne med moster och kusiner är att man enkelt kan hjälpas åt med sådant man behöver vara flera med.

Så, jag, Jakob och tjejerna packade ihop oss på fredagseftermiddagen och mötte upp mor och far på stugan för en helgvistelse. Jag kan nästan tycka det är minst lika trevligt att hänga där på ”udda” årstider såsom höst och vid påsk, trots att det är lite stökigt och pyssligt. Stugan är ju inte precis varmbonad, men med idogt eldande och gasolvärmare igång är det fullt användbart den här årstiden.

Lördagen tog vi på oss kläderna och sedan följde städning av gården, vi plockade undan alla möbler, tömde bort blommor, och sedan började upptagningen av tre bryggor, båtar och inte minst hann vi hjälpa Åströms att köra ”langen” med sju kubik med ved. Riktigt roligt att vara typ 12 pers och bara stå på rad och hinna langa massor med ved på under timmen. Jämfört med att ensam bära. All. Ved.

Och belöningen uteblev icket! Stefan och Kristina bjöd på oerhört goda pizzor i nya pizzaugnen, och vi satt på glasverandan och mumsade nöjt. Somnade ovaggade efter att ha suttit och sett film bland massvis med tända ljus (finns inga lampor att tala om) .

Söndagen blev lugnare och vi gick på oerhört uppgiven bärjakt i skogen. Var är alla blåbär? Förra året var vi ute typ två gånger och plockade så att det räckte fram till sommaren och nu fanns det intet ett blåbär? Jakob var på jakt efter kantareller men gick bet där också.

Först var det bara Signe som ville följa. Hon hann ungefär hit (ni ser stugan i bakgrunden) innan hon ”ångrade sig”.

Då traskade vi hemåt, lämnade det lata barnet till sin mormor, tog istället med ett mer betydligt vandringsbenäget barn, och var ute en något längre stund.

Nåja, inga bär, men väl en härlig stund i skog och mark. För att inte tala om en härlig stughelg med mamma och pappa! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)