14 dec

Höst i Åre

På tal om stora barn kanske, så hade vi vår första tripp i höstas känns det som, där det verkligen bara flöt på bra. Vi åkte nämligen ner till Åre och hälsade på Jakobs kusin Tove och hennes man Anton som bor där, och mötte även upp Jakobs systrar – och det var så mysigt rakt igenom! Färgglad och vacker höst i Åre, och barnen skötte sig exemplariskt på den (för oss) långa bilresan både dit och hem. Och när vi vandrade? Inte ett gnäll, och då gick vi ändå i timmar?

Vi hyrde en lägenhet via Airbnb, så att vi fick sova tillsammans under helgen allihopa, det bidrar ju alltid till lägerkänslan. Kom fram sent på fredagskvällen, och sedan lördagen gick vi först på höstmarknad där jag konstaterade att:

  1. Alla har märkeskläder.
  2. Aldrig sett så många unga med kryckor.
  3. Konstigt att känna det som att man är ”i fjällen” och så har man typ aldrig sett så mycket folk på en plats. Okej, inte riktigt, men Åre är inte precis enskild fjäll för den som vill vandra för sig själv.

Men, inget ont nu mot Åre, det var väldigt vackert och mysigt, och efter marknadsturen kunde vi ta gondolen upp på toppen och skulle då promenera ner. En ändå rätt lång vandring, visade det sig? Eller ja, när det kändes som att vi kom till slutet av kalfjället så var det liksom 1,5 timmars promenad kvar innan vi var tillbaka vid bilarna. Då var jag riktigt mör i gå-i-nedförs-musklerna, men barnen bara vandrade. Också väldigt bra med ett gäng underhållande människor runt omkring som peppade och distraherade. <3

På söndagen hann vi en något kortare tur där vi gick upp och fikade och gjorde raggmunkar utomhus, innan vi promenerade ner igen. Så tillfreds! På vägen hem åkte vi förbi Lundhags outlet och så shoppade jag mig äntligen en ordentlig skaljacka, varm, tunn jacka att ha under samt ett par vandringsbyxor. Det känns väldigt lyxigt, jämfört med vindjackan som jag typ har ärvt från farmor (inget ont i det, den har gjort jobbet rätt bra), men det är ju tydligt att man är dåligt klädd när man är den enda som sitter och huttrar på toppen.

Det gav i alla fall mersmak på fjällivet för den här familjen, och framför allt var det väldigt trevligt att få hänga med människorna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)