20 dec

Hemmahelg i juletid

Jakob har varit iväg till Riga med jobbet i helgen, så jag har varit hemma själv med tjejerna. Väldigt mysigt? Det är något med att som ensam vuxen få bestämma ett par dagar. Ska vi bara äta varmkorv? Ska vi se en film mitt på eftermiddagen? Ska vi somna alla i stora sängen på kvällen? Vad är jag sugen på att göra när tjejerna sover?

Fredagen passade jag på att göra en favorittradition under december, nämligen att göra brasa (eller ja, brasan brinner ju i stort sett alltid nu i dessa bistra el-tider), tända alla ljus, ta fram godsaker och sedan sitta på golvet med Love Actually i bakgrunden – och i lugn och ro slå in alla julklappar. Aaah, så mysigt det är. Dutta på med olika papper, snören, etiketter, och sedan lägga under granen. Det blir en sådan fin dekoration med alla julklappar där, några dagar sådär innan jul.

Lördagen åkte vi till badhuset med Lina och hennes barn, och sedan köpte vi lördagsgodis och åkte hem och verkligen bara skrotade på. Jag uppskattar verkligen vinterns (och framför allt decembers) inomhusmys. Bara vara hemma. Inne. Elda. Vi bakade pepparkakor. Spelade något spel. På kvällen åt vi vårt godis och såg den nya Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Den var ju ändå lite ”vuxen” i berättandet men tjejerna satt som klistrade och det var bara så väldigt mysigt att kunna se en ny julfilm tillsammans som alla tre uppskattade.

På söndagen kom Jakob hem igen efter att vi hade varit till kyrkan, och allt var i sin ordning. En helg på egen hand är precis en lagom dos av egentid. Nu ser vi fram emot jullov, som jag och Signe får om exakt en timme och 22 minuter! Edith blir ledig från skolan på torsdag kl. 12.

Så när jag slutar idag susar jag och hämtar tjejerna och sedan blir det storhandling. För imorgon ska jag och Signe göra julmat och julgodis så det står härliga till. Aaah, njutpanik för de här sista mysiga adventsdagarna när man fortfarande har julhelgen framför sig. Vill verkligen inte att decembermyset ska vara över!! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)