31 okt

Halloweenhelg

Jag vet inte hur det gick till, men nu tror jag helt enkelt vi får inse att Halloween är här för att stanna. Är det ett enda barn som inte älskar den här högtiden? Okej, jag antar att det finns många som inte gillar den läskiga biten, men i våra kretsar handlar det mest om pumpor, orange och svart, spindelnät, fladdermöss och ett och annat spöke. Inte precis som många ”blodiga ansikten med yxor i huvudet”, om ni förstår vad jag menar.

Edith har räknat ner i flera veckor och jag har försökt fråga, vad exakt är det du räknar ner till ska hända? Eftersom traditionerna kring denna helg varit rätt obefintliga. Ja, det var aningens oklart även för den lilla damen i fråga, men nu har vi improviserat och det blev en riktigt mysig helg!

Vi inledde på fredagseftermiddagen med att tjejerna fick ordna ett halloweenmys, där de fick bjuda fyra andra damer från förskolan och så ordnade vi halloweenmellis och pysselstund. Väldigt lagom! Barnkalas med 15 övertaggade barn kör vi bara en gång om året. Per barn då.

Nåja, sedan fortsatte halloweenhelgen bland annat med oerhört trevlig familjehalloweenmiddag hos vänner med efterföljande spelkväll för oss vuxna (en efterlängtad aktivitet under pandemitider), och idag hade vi bokat Halloweenmiddag på Pinchos med vår lilla kvartett plus farmor Lotta. Oerhört mysigt! Pyntad restaurang, utklädd personal och ansiktsmålning för barnen. Vad de valde för Halloween-målning? Nyckelpigor.

Så, oklart om vi grundat någon återkommande tradition här, men allt som allt en lyckad helg. Nu rensar vi bort det läskigare pyntet här hemma, behåller ljusslingorna och siktar mot allhelgona nästa helg. Sedan… är… det… dags… för… julplaneringsmånaden november!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)