19 jan

Göra eget dockhus för Maileg-möss

Okej, jag tror jag nämnde det i bloggen tidigare men i slutet av sommaren hittade jag äntligen ett nytt passande dockhus på köp och sälj (tror jag betalade 400 kr för det), i perfekt rymlig storlek, och som var fint renoverat. Tycker det gamla mushuset har varit lite för litet att leka i för två barn (och det var också väldigt fult grundrenoverat, med mycket limrester och annat som inte gick att få till bra), så jag har hållit utkik. Och vem försöker jag lura, jag var också sugen på att utveckla dockskåpspysslandet vidare.

Jag kommer bli en crazy-dockhus-lady. Eller är det just det jag redan är….?

Så, mycket av höstkvällarna spenderades scrollandes på Tradera för att hitta några Maileg-prylar som jag var sugen på, samt lite annat dockhusmaterial. Det är dock svårt med mössen eftersom de är i någon slags mellanstorlek, det mesta i skala 1:12 (för typ Lundbydockhus) är ju för litet, men där kunde jag köpa lite små dekorationer typ, och allt för typ Barbie är ju för stort. Och för fult, ofta. 

Nåja, sedan parallellt så kom jag igång med det jag ville renovera och fixa med själv. Jag la bland annat in nytt golv (dekorplast), byggde ett litet köksbord i lämplig storlek. Hittade en liten kökssoffa på Panduro i Stockholm som jag målade, klädde om soffgruppen för det förra huset i tyg. Pysslade lite med lera, för att skapa lite vaser och dekorationer. Sågade och ramade in ett helt gäng med tavlor till olika tavelväggar. Jamen ni förstår, sådant där som man gör lite här och lite där och som är så mysigt att pyssla på med framför tv:n på kvällarna.

Jag hade egentligen ingen plan när (om hehe?) tjejerna skulle få se det, men sedan kändes det ändå inför jul som att det började bli lekfärdigt. Så på julafton fick de en resväska med olika småpaket, med bland annat varsin ny mus och några nya möbler och så stod det olika lappar med vad de hette och om de fick flytta in? Det gamla huset var uppställt på vindan sedan några månader tillbaka (det var ingen som lekte med det gamla ändå, och så ville jag ”skapa lite längtan”). Så när vi hade flyttat hem så ställde vi in huset en kväll i deras lekrum, och morgonen efter blev det givetvis stor glädje. Ska vi kika lite i det?

På våningen längst ner är det sovrum. Mössen ryms i sängar och koffertar, skavfötters och med värme från varandra. Det blir trångt nu när det har tillkommit några familjemedlemmar, som exempelvis en liten kanin.

På mellanvåningen finns köket, med ett rymligt bord och ett nytt kylskåp.

Och på översta våningen är sällskapsrummet, med soffgrupp och plats för hela musfamiljen att umgås på.

Edith tyckte att vi skulle fota en familjebild också, så här har ni hela gänget:

Och sedan tänker jag att det här ska få vara ett litet pågående pysselprojekt. Jag tror exempelvis att det behövs en syhörna någonstans också. Med någon liten symaskin, små trådrullar och korgar med tygbitar. Jag har också tänkt ge mig på att försöka sy några nya små kläder som ska hänga på en klädstång, och kanske mormor kan hjälpa mig med att sticka någon liten tröja. Och just ja, jag har ju en liten ampel att hänga upp också…?

Ja ni hör ju. Lek för en vuxen! <3

Lämna en kommentar:

  • Linda skriver:

    Wow så fint du gjort, precis sån stil som jag älskar 😍 Jag har precis köpt ett stort dockskåp som jag ska renovera. Var hittade du de underbara tapeterna?

    Bästa hälsningar, Linda

    • Emma skriver:

      Men så roligt! 😀 Det var tapetstumpar som gick att köpa billigt på den lokala tapetbutiken, så jag vet tyvärr inte vad namnet är! Men åk förbi någon tapetbutik och kika om de har överblivna tapetstumpar. Och lycka till med renoveringen! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)