24 jul

Familjeläger med KRIK

Här halvligger jag i soffan, helt urlakad efter fyra dygn av familjeläger på Storstrand med KRIK. Och det har verkligen varit precis som läger brukar, mysigt, roligt, intensivt, dagar som känns dubbelt så långa och sedan alltid lite vemod när det är slut. Det var så väldigt roligt att så många av våra kompisar var med, och att det även var flera nya familjer så att vi var typ 70 deltagare. Barnen har bara lekt runt och ville verkligen inte att det skulle ta slut.

Vi anlände i onsdags efter vi hade ätit middag och den kvällen grillades det korv i solnedgången.

Sedan har vi även hunnit med mycket aktiviteter med hela familjen. KRIK vill ju gärna främja rörelse och aktivitet, och större delen av lägret har spenderats med någon form av träningskläder.

Luncherna har ätits inne i matsalen på Storstrand (där lägret var).

Och middagarna har ätits vid lååångbord, med de övriga kompisarna som var där och campade. Och alla kvällarna, när barnen somnat, samlades vi en efter en i någons förtält och satt med ljus och massor av chips, och bara pratade.

En dag var det bergsbestigning, upp till Falkberget. Både stora och små knatade upp till vindskyddet, medan de flesta även gick upp till toppen för att få sig en trevlig utsikt.

Signe var som vanligt mest intresserad av matsäcken. Känner igen mig starkt. Men både hon och jag tog oss upp till toppen också!

Louie fick bärhjälp. 

”Allt solen rör ska bli ditt, Simba.”

Några av barnen ville posera med deras coola miner på en stor sten.

Och fort hade skaran utökats. <3

Fredagskvällen spenderades givetvis framför EM-matchen där Sverige mötte Belgien. Och vilket jubel, när målet tillslut kom i 92:a minuten! Nu blir det semifinal på tisdag.

Det har även varit flera barnmöten med dans, musik, tävlingar, bus och berättelser från bibeln.

Här bodde vi! Viktor och Sarita bodde i husvagn, och vi överraskade oss själva med att dra dit två tält och sova där i fyra (!) nätter. Otroligt imponerade av oss själva. Snabb analys. Under nätterna sov vi riktigt gott. Perfekt temp, sköna madrasser (bra att både våra familjer har bra fjällutrustning som vi fick låna ihop). Men övrig tid? Det är ett väldigt kravlande på knä, undvikande av myggor i sovkojan, framdragande av skrövliga kläder som ligger i någon duffel.

Nej hörrni, kanske på något fjäll någon gång.

En kväll var det musikquiz med livemusik utomhus. Så mysigt att sitta och mumsa grillade hamburgare och äta fika medan ett gäng musiker spelade musik. Det pågick alltså en konferens på Storstrand samtidigt, så under hela helgen har även massor med annat folk kommit och gått.

Ännu mer tävlingar för alla åldrar. Det är väldigt roligt att göra sådant tillsammans, allihopa!

Och sedan var det avslutande familjegudstjänst idag kl 11, där de barnen som ville vara på scen och sjunga och dansa fick det. Finn gärna två nöjda barn som tillhör mig.

Väldigt tacksam för den här helgen! Nu ska vi tvätta och packa om, innan vi drar på bilsemester på tisdag. Än är det några veckor sommar kvar!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)