8 nov

En söndag i november

Vi hade en härlig söndag igår. Eller ja, en härlig ”hela helgen” faktiskt, med kalas för Jakobs systrar som glädjande nog var uppe i Piteå, en ledig fredag med småtjejerna som innehöll både fika på Tallhedskyrkans café, bad i badhuset, halloweenparty hos grannarna och spelkväll med mina syskon. En lördag på det med förmiddagsfika hos svärföräldrarna, samt en middagsbjudning med vänner som också var uppe i Piteå över helgen – ja, då är man i hamn. Man ligger efter med både Idol-avsnitt och Så mycket bättre, men det var man ta igen i veckan, det kan inte hjälpas.

Men tillbaka till söndagen, som jag försökte dokumentera.

Vi startade med något av en sovmorgon, tjejerna vaknade först vid 8 och jag låg kvar i sängen till säkert klockan 9. Under tiden hamnade småtjejerna i soffan, med den gråmulna morgonen utanför fönstret.

Som vanligt på lugna helgmornar klev jag upp före min andra hälft, och gjorde helgfrukost. Med brasa och allt!

Jag har fostrat barnen till gedigna frukostälskare, som genast högg in på de kokta äggen.

Medan jag städade undan drog sig tjejerna undan till deras favoritrum just nu, nämligen pysselrummet. Vi gjorde en liten ommöblering i barnens två rum för någon helg sedan, och där playmo-bordet tidigare stått står nu istället ett gediget pysselbord. Kanske att playmo-bordet kommer tillbaka (saknar det redan) men just nu är det succé med mycket pysselutrymme för två pysslare.

Sedan fortsatte det med duplo-lek.

Och lagom till att det började leka tänkte jag passa på att måla några julmotiv, vilket är hög tid om jag har tänkt sälja några små julkort i år. En lugn och fridfull söndagsstund, tänkte jag!

Trettio sekunder senare:

Sedan kom solen! Äntligen!

Och storbarnet bytte till en ren pyjamas och drog på pyjamasparty hos en vän.

Då passade jag på att ta fram frisörsaxen och klippte av det yngre barnets hår. Tycker det är så gulligt med lugg och page (och lättskött, när man har rakt och platt hår), och det blev över förväntan! Inte för att jag tvivlade på att hon skulle bli gullig, utan för att jag tvivlade på min frisörförmåga.

När det äldre barnets kalas var klart promenerade vi alla ner till mor och far för söndagsmiddag. Ena broder med son var där, samt min mormor. Väldigt mysigt! Det kan hända att vi alla föräldrar hann ta en power nap i soffan sedan, medan barnen hade pysselstund med sin mormor och morfar. Mmmmm ingen söndag är komplett utan en power nap.

Sedan åkte jag vidare på bok- och vinklubb, där vi diskuterade senaste boken vi har läst. All denna kärlek hette den, helt okej! Ingen jätteupplevelse, och en titel som är omöjlig att komma ihåg. Men framför allt är det så väldigt mysigt att prata böcker man vill läsa framöver, och så blir man pepp på att läsa! Nu blev det en julbok för att komma i stämning så det kan ju inte gå fel, och sedan tror jag det blir Gruppen av Mary McCarthy.

Och det var en söndag i november. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)