6 jun

En natt i tält

Efter ett ganska intensivt dygn i Luleå med alla kommunikatörskollegor runt om i Luleå stift (oerhööört trevligt att ses igen efter snart tre år), skyndade jag mig hem i fredags och började åka runt och hämta upp sovsäckar och liggunderlag från diverse familjemedlemmar, handlade matsäck och packade. Vi hade nämligen planerat att följa med och tälta med ett gäng andra familjer, med kyrkan som arrangör. Aningens skeptiska eftersom det skulle vara kallt och regnigt.

Klockan 18.00 prick, sladdar vi in på gården där vi ska mötas upp, för att sedan åka traktorsläp till en scoutstuga i skogen. Och vad möts vi av? Strålande kvällssol och ingen vind. Väldigt idylliskt.

Efter en rolig traktorfärd ut, gick vi tipsrunda, grillade korv och marshmallows, sjöng och hade charader. Tillslut började några mygg smyga fram, och vi och ett par andra familjer kröp in i det stora tältet. Fåglarna kvittrade utanför, det var ljust och barnen fnissade en del men efter relativt kort tid sov de alla – och vi med.

I lördags vaknade vi föga förvånande rätt tidigt nästan allihopa (6.30, men det hade också mycket väl kunnat vara 4.12) och vi gick ut och gjorde upp eld och åt frukost, innan vi packade ihop oss och åkte hem.

Hur jag sov? Ah, äh. Känslan är att jag vaknade en sisådär 25-30 gånger under natten och ömsom frös, ömsom hade ont någonstans – men ändå, det var det värt. Även om jag nog aldrig kommer bli någon tältare på riktigt.

Dagen efter var energin inte på jättehög nivå, både barn och föräldrar var lättkränkta och lynniga men jag hann ändå pyssla på en del i trädgården, vi hann montera studsmatta och försöka navigera oss runt i kaoset som fortfarande råder här hemma. Förlåt, men jag börjar vara less på att allt bara är på fel ställe här hemma. Och så har vi deadline om någon vecka när första hyresgästerna, och jag är stressad över om det hinner bli klart, och över att vi ska hinna peppa huset med all städning innan dess. Jag har insett nu att vi inte kommer hinna ställa i ordning själva innan, utan vi kommer i bästa fall hinna klart precis innan och gå direkt från färdigt hus, till att städa hus, till att flytta till stugan.

Det efterlängtade badrummet får vi spara till hösten med att använda… Nåja, vi får hoppas hyresgästerna premiäranvänder det med värdighet. Om det över huvud taget hinner bli klart, vill säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)