26 Feb

Du underbara helg

Söndagskvällen är ett faktum och jag kan, med viss sorg över att helgen redan är över, konstatera att vi har haft en nästan löjligt bra helg jag och Edith (Jakob har ju varit borta och åkt skidor). Såå mysigt, och bara roliga och icke-kravfyllda händelser. Och ni kanske avskyr mina detaljrika genomgångar som jag verkar ha börjat med, men här kommer den ändå.

Fredag:

Jag städade på förmiddagen medan Edith sov och hann även beta av massa tråkiga ärenden som momsdeklaration för företaget, försäkringsärenden, bokningar, fakturor osv. Vid lunch promenerade vi ner för helghandling, samt besök hos mormor där vi fick både mat och sällskap av Elin med barn. Hem för Ediths sovstund, vila för mig, och sedan vidare för after work (trerätters) på Storstrand med mor, far och ena brodern. Sedan häng hos oss framför På spåret.

Lördag:

Vaknade redan vid 6.30 (barnet alltså, inte nu jag frivilligt) och vi hade en riktig mysmorgon med eld, god frukost och nyhetsmorgon. Åkte sedan vidare till Arnemark för förmiddagsfika hos svärföräldrarna med diverse av Jakobs släktingar, och hann åka en del bob ute med Ediths farmor och fastrar. Hem, Edith somnar i bilen, flyttas över till vagnen och sover i två timmar. Jag läser och vilar. Vi gör god mellis med bananpannkakor, äter i lugn och ro, ner till mor och far som har Edith medan jag åker och tränar, vi käkar middag, åker på konsert på Storstrand allihopa, Edith görs i ordning där och somnar i bilen på vägen till Långströms där vi bjuds på smörgåstårta och Melodifestivalen. Alltså hör ni vilken dag!? Och det kändes inte det minsta stressigt. Underbart.

Söndag:

Vaknade 07.50 (!!) och hade återigen mysmorgon innan vi promenerade ner på möte, åt lunch, drog till mor och far där broder Martin, Elina och Herman anslöt och vi gick promenad och hängde ute, innan vi gjorde jättegod middag med BBQ-halloumi i tortilla med grönkålsslaw, inlagd gurka och guacamole. Mmmm. Såg gamla projektorfilmer från när vårt hus byggdes, promenad hem för att strax efter möta den efterlängtade fadern. Läggning av Edith och nu sitter jag här.

Vilken helg va! Ingen stress i kroppen, inga orosmoln, inga tråkigheter. Det är klart att vi saknar mannen i huset, men det är också rätt skönt att då och då bara få bestämma helt själv vad man är sugen på. Är jag trött och vill vara hemma? Vill jag haka på när någon ska göra något? Edith hänger ju liksom bara på, oavsett vad jag väljer att göra.

Nu har vi just gått igenom veckans schema (nu för tiden är det en del pussel, både med arbete och kvällsaktiviteter), Jakob är iväg och veckohandlar och jag ska lägga mig och läsa en stund. Är inne i världens jag-vill-läsa-sug, och har gjort en hel lista med böcker som jag ska bocka av. Kul!

Bjuder på några snap shots från lördagen. Lägg märke till första bilden och en viss liten pekande dam som verkligen har allas odelade uppmärksamhet, hahah. 

Helg

Helg_2

Helg_3

Helg_4

Helg_5

Helg_6

Helg_8

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)