6 Mar

Den 6 mars

Ja hörni – plötsligt är dagen här! Den 6 mars, dagen som i somras kände så oändligt och förtvivlat långt bort. Helt otroligt så fort det går, samtidigt som det känns som att jag har varit gravid i evigheters evighet.

Idag är alltså dagen för beräknad födsel och appen visar hundra procent! 280 av 280 dagar! 0 dagar kvar! Det är bara nesligt det här med att bebisar inte verkar bry sig speciellt mycket om beräknad födsel. Nejnej, ”de kommer när de kommer”…. Vissa behöver då minsann inte passa tider.

En tröst är i alla fall att varje dag är en dag närmare stunden då vi får träffa denna lilla människa, oavsett vilken dag det då blir. Och tänka sig, det finns ett bra glapp här nu mellan 6-8 mars där ingen familjemedlem fyller år (mars är ju helt fullsmockat med födelsedagar), så det är bara att passa på! Hör du det lillis?

I övrigt går det rätt bra, förkylningen hålls i hyfsad shack med hjälp av nässprayer (hejdå max tio dagar…) och bebisen verkar ha det riktigt trångt därinne baserat på de ständigt sträckande rörelserna. Jag och Jakob lever på ganska som vanligt och i helgen har vi både hunnit med Café Tre, en shoppingtur i staden, spelkväll med vänner och idag är det släktkalas. Inte dumt!

Känslorna? Fortfarande rätt overkligt, men en enorm längtan efter lillkroppen och stunden då förlossningen är över och man äntligen kommer att få meddela nära och kära att ”bebisen är här!!!” Jag känner också en gnagande oro över att något slags antiklimax närmar sig. Magi och katastrof ligger så nära varandra. Trots att jag försöker låta bli så snuddar ändå tankarna vid ”tänk om-scenarion”… Jag har liksom en känsla av att jag bara vill att vi tar ut den, bebisen är ju helt klar därinne nu, tänk om något skulle hinna hända i magen och den hade överlevt på utsidan – ja, ni fattar. Inga problem att hitta orosmoment i nuläget.

Men. Det kommer säkert gå bra. Fast du därinne får hemskt jättegärna bestämma dig för att komma ut snart!

Lämna en kommentar:

  • erika sahlin skriver:

    Hehe verkar som att midsommarafton kommer med annat än god mat på kvällen haha 😉

    Hoppas den lilla tittar ut snart!:D jag gick över 5 dagar och de dagarna var såå långa :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)