7 jul

Dalarna tur och retur

Sommaren är igång på allvar hörni! På eftermiddagen igår kom vi idag tillbaka till stugan på Småskärs, efter sex dagar på biläventyr. Vi och bror Martin med hans Herman har bilat iväg och som vanligt är de ett mycket enkelt resesällskap. Jag ger förslag, de hakar på utan krusiduller, och så leker barnen suveränt med varandra. Fem plus!

Vill ni ha en komplett redogörelse för vår bilsemester? Jag känner av att några är tveksamma, men som tur var är det jag som bestämmer och jag säger: ”Ja tack, en redogörelse vore fint.”

Vi startade torsdag förmiddag, och jag ska erkänna att jag var aningens orolig för bilkörandet med tanke på Signes åksjuka som dykt upp såhär senaste halvåret, och det ska vi inte sticka under stolen med att det hade underlättat att slippa vara-redo-med-kräkpåse-stressen, men någon kräkning senare så tycker jag ändå att det gick över förväntan!

Vi bilade ner med lunchstopp i Skellefteå, och landade sedan vid Skuleberget på kvällen. Vi i hyrstuga, Martin och Herman i tält. Middag vid trangiaköket och härligt kvällsbad.

Dagen efter packade vi ihop oss och susade vidare, med lunch- och badstopp vid Ångersjön som ligger någon bit nedanför Hudiksvall – riktigt bra rastplats med härlig strand och fin omgivning!

Innan vi tillsist var framme vid Tällbergs camping. Otroligt fint läge!

Dagen efter blev det en hundraprocentig sol- och baddag i värmen. Både utomhuspool och strandhäng hanns med, och vi smorde barn och oss själva med solskydd så det stod härliga till. Tvingade barn att dricka mycket vatten som hunnit bli ljummet.

Söndagen var nog den dagen som det behövde mest mental förberedelse för, vi hade nämligen bokat in Leksands sommarland. Och det, mina damer och herrar (kanske), är inte bara vila för själen. Otroligt varmt, vatten och karuseller och människor precis överallt. Och tre små storögda barn som absolut vill göra allt samtidigt. Men, det var enbart glada humör och ändå rätt synkade föräldrar som lotsade barnen igenom dagen – och när vi föräldrar slängde in handduken där vid 15.30 så kunde vi ändå konstatera att vi gjort vårt uppdrag och att barnen var mycket nöjda.

Måndagen var nog min favoritdag. Vi checkade ut från campingen och drog vidare för en heldag på Tomteland i Mora. Jag vet inte, men mina förväntningar var rätt låga när man har exempelvis Astrid Lindgrens värld i minnet, men som det överraskade! Massvis med små teatrar hela dagen, som man enkelt kunde följa i programmet och liksom fick en röd tråd genom hela dagen. Läckra utklädningar och duktiga skådespelare, som också vandrade omkring i parken. Och sedan älskade mina barn magin. Trollriket, Tomtebyn, Skugglandet, Älvaberget, Skugglandet, Drakland, jamen ni hör ju! Och för oss vuxna var det också en mysig upplevelse, lugna stigar genom lummig skog, mulet men varmt och inga långa köer eller annat som tog energi. Väldigt bra dag!

På kvällen bestämde vi oss för att försöka köra lite extra många mil medan barnen sov i bilen, så drygt sju timmar senare rullade vi in i Umeå en bra bit efter midnatt. Barnen skötte sig väldigt bra (även om de inte precis somnade i beräknad tid), och det var härligt att köra i orange solnedgång.

Dagen efter packade vi ihop oss igen, och efter en snabb cykeltur mot Nydalasjön för några varv på cykelbanan och badande i sjön kunde vi köra sista timmarna hemåt.

Tacksam för en minnesvärd bilsemester, och tacksam för att vara hemma igen och fortfarande ha så mycket sommar framför oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)