21 Feb

Bröd som hobby

Hänger ni med, visst smattrar det på med inlägg nu senaste tiden? Hehe. Det var lättare när gravidproppen släppte, eftersom man då faktiskt kan reflektera över det som snurrar i huvudet.

Har ni en bra onsdag? Själv har jag ångest över tandrelaterade grejer (ska försöka att inte pina er med fler tandläkar-ångest-inlägg, men kan inte lova er något) men uppfylld av tisdagslyxen vi hade igår när jag, mor och Sarita (”svägerskan”) var på spa-kväll på Kust! Så otroligt lyxigt, haha. Några timmar på spa-event med hela sparitualen, snittar med bubbel och choklad, tävling, genomgång av hudvård osv. Bara ligga flera våningar upp i den dimmiga utomhuspoolen när det liksom är minus 17 ute var helt magiskt. Var len och rosa som en liten spädgris när jag kom hem. Till nybakat bröd – dessutom!

Ni som hängt med ett tag vet ju att min käre make har en fäbless för nya hobbys, och ni förstår ju vad som händer när en sådan man drar nyårslöftet (alla hade fått skriva varsitt och sedan fick alla dra ett nyårslöfte bland dessa) där det står ”Börja baka bröd”. Sagt och gjort! Nu har det i någon vecka stått jäsdegar och surdegar lite varstans i köket. När man går upp mitt i natten står ugnen på med lyset för att ”få lite varmare än rumstemperatur”, och när man försöker hitta en ren bunke så är alla upptagna för ”diverse projekt”.

Grundläget är ju att det är väldigt trevligt med nybakt bröd! Om jag nu får vara sådan så har det hittills varit mest vackra bröd och lite väl robusta för min smak (jag kan väl inte vara den enda som får sår i gommen när ytan är som ett rivigt månlandskap?), men försöken fortsätter och jag bara låter mig tillbaka och låter bröden bakas. Och försöker att inte vara allt för ohärliga och muttra över all disk som tydligen inte självklart ingår i baka-bröd-biten…. (okej, där kom den osköna Emma fram ändå).

Och som ni ser så är den tredje familjemedlemmen också väldigt förtjust i försöken. Vet inte hur många gånger jag hört meningen ”Edith smaka bröd” senaste veckorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)