5 jul

Badrumsrenovering före och efter

Nu är det hög tid att visa hur det blev i badrummet! Om vi börjar från början så började vi i höstas att planera för att renovera både stora badrummet och lilla gästtoaletten. Vi var lite rädda för att det skulle vara fukt i badrummet, för ibland tyckte vi att det luktade lite fukt men vi hoppades att det bara var från den gamla golvbrunnen eller så. Så, vi lejde bort det till en firma och dumt nog började vi med lilltoan. vi tänkte att den skulle gå snabbt och sedan skulle vi ha en toalett att använda medan badrummet gjordes om.

Och det gick fort! Det var bara det, att när den var färdig och vi började riva badrummet så är aaallt.under.sjö.blö.tt. Så, det blev försäkringsärende, Anticimex var förbi, det sattes in fläkt, vi flyttade till farmors tomma lägenhet och allt stannade av. Plus att vi fick veta att det skulle behöva rivas upp ungefär en meter runt omkring badrummet, vilket innebär att det som påverkades då var vårt sovrum, tjejernas sovrum, hallen OCH den nyrenoverade lilltoan.

Men, tillslut, efter ett gäng med ohärligt pådrivande samtal till olika hantverkare (märkligt vad det tar mycket tid att vara projektledare, utan att ens vara den som renoverar), ändringar som har behövt göras i sista stund, osv så blev vi alltså tillslut färdig två (!) dagar innan första hyresgästerna anlände (något av ett stressmoment under hela våren, att ha en så tydlig deadline). Haha! Man måste fnissa nervöst.

Men låt oss gå till bilderna. Såhär såg det ut innan:

Vi valde att köra safe med ett ljust klinker som vi kände håller länge, och istället måla en lite ”roligare” (nåja, åtminstone inte grått) gröngrå färg på både väggar och faktiskt även tak. Färgnyansen heter Antique Green 7629 från Jotun, och klinkret heter Ceppo de Gré Light.

Men först skulle det rivas lite mer. Här var vi alltså fortfarande lyckligt omedvetna om vad som fanns under.

Här var lilltoan redo för golvläggning.

Det här var en ångestfylld kväll. Ju mer vi rev, desto värre blev det.

Jakob kämpade på med bilandet och tillslut var det såhär härligt i rummet. Och såhär fick det sedan stå i några veckor.

Men så äntligen, fick vi klartecken för att snickarna kunde börja bygga igen! Otroligt härligt när det äntligen fick vända.

Eftersom de behövde öppna upp golvet ut mot hallen och även ta bort garderoberna där, så passade vi på att vrida städskåpet. Det var tidigare en garderobsdörr precis bredvid lilltoans dörr, och vi har tyckt att det kanske inte var så snygg med så många dörrar på rad, så då valde vi att vrida öppningen till vänster i stället, och kunde då få en 80 cm bred skåp istället för 60.

Badrummet blev med dörr istället för frostat fönster och det kändes lite som ”Varde ljus!”.

När lilltoan var färdig första omgången så kände vi både att vi ångrade att vi inte hade valt den ljusare varianten på klinkret, och tack vare att det sedan drog ut på tiden så kände vi att det var värt att byta, att vi ändå skulle hinna få det i tid. Och det är jag otroligt nöjd över nu! Ville verkligen ha den vita känslan mot gröna väggen, och inte den mellangråa som förra var.

Färgen målades och vi började se hur det skulle se ut. Alltid lika spännande att se hur färgvalen man bara gjort från katalog blir i verkligheten.

Här ser man hur öppningen för städskåpet växer fram.

Ett annat orosmoment var bänkskivan som vi måttbeställt och valt för länge sedan, och det var så oerhört skönt att den passade och också gjorde sig bra till klinkret!

Det rymliga städskåpet kom på plats. Sedan blev det dörrar som målades in i väggfärgen.

Badkaret kom på plats…

…det övriga började komma på plats…

…och badkaret klinkrades in. Och plötsligt var badrummet färdigt! Eller, vi saknar fortfarande en duschvägg i klarglas som ska på plats, men den borde vara här vilken dag som helst.

Så väldigt skönt. Jag riktigt längtar efter att ta första bubbelbadet här en sensommarkväll när vi flyttat tillbaka, öppna upp altandörren och ligga och titta ut på kvällssolen. Sedan är tanken att vi ska bygga trall och köpa ett bubbelbad som vi ska kunna ha igång året om, vilket känns underbart för oss badälskare. Att kunna bada krispiga vinterkvällar, eller låta barnen härja under varma sommardagar. Jag hoppas vi hinner få till det nu i slutet av sommaren.

Och just ja, såhär blev lilltoan! Samma klinker och samma färg – även om den ser heeeelt annorlunda ut i det här fönsterlösa utrymmet. Mycket mer olivgrön än grågrön. Också svårfotad eftersom den pytteliten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)