29 jun

Midsommarafton i Blåsmark

Jag måste ju också skriva några rader om årets midsommarafton! Vi spenderade den i soligt varma Blåsmark hos Viktor och Viktoria, med ett gäng av våra fina vänner och deras barn (kan fortfarande inte förstå att vi nu är typ lika många barn som vuxna). Väldigt trevligt!

Först inledde jag såklart med midsommarbilder i alla de konstellationer. Tjejerna är så vana, så de liksom bara ”var ska vi sitta”.

Årets traditionsenliga enda familjebild.

Sedan åkte vi till Blåsmark, där midsommarstången kläddes.

Sedan blev det dans runt midsommarstången, småplättar åt alla barn, grillmiddag, Bäst-i-test-lekar, jordgubbstårta och musikquiz. Allt man kan önska sig av en midsommarafton!

29 jun

Nu kommer semestern

Eller ja, tekniskt sett är jag och tjejerna redan inne på tredje veckan, men det känns som att den här veckan är den första riktiga semesterveckan. Så himla skönt att vara i mål med renovering, flytt till stugan och städning av huset. Vi flyttade alltså ut våra saker i söndags (en av årets varmaste dagar, jo man tackar) och installerade oss, och sedan började stora städningen av huset på söndagen. Tack OCH LOV för mamma och mormor som var med och städade exakt hela dagen, och för Lotta och Hanna som skötte Signe. Edith var på miniorläger (jo, så stor är hon alltså nu. Hennes betyg efteråt var: ”Jag hade kunnat vara kvar hur många dagar som helst.”) Men tillslut blev vi klara, huset blev renare och finare än det någonsin varit, och även om nu just det var lite sorgligt att inte få vara kvar och uppleva, så var det sådan frid att landa ute på stugan sen och känna att nuuuu börjar resten av sommaren.

I helgen har vi också hunnit hänga med min familj på mamma och pappas stuga, och haft en ljuvlig spelkväll ute på bryggan med ett gäng kusiner. 

Så många veckor av det här kvar <3

20 jun

Kalaslördag för Viktor

Det är faktiskt inte bara fix och trix i det här huset, vi hinner med en hel del trevligheter också. Som i lördags, när vi var bjudna på kalas för lillebror Viktor. Men först hann vi faktiskt ut till stugan en sväng på förmiddagsfika som Jakobs moster Anna-Karin hade ordnat.

Tänk att om en vecka flyttar vi ut igen, till sommarstugornas tid (vi flyttar alltid alla prylar till vår sovstuga på Jakobs föräldrars stuga, för utrymme och bekvämligheter som tvättmaskin/dusch osv, men sedan vill vi alltid hinna bo någon omgång ute på mor och fars stuga också). Det är ändå alltid något speciellt med den där första kvällen när man landat på stugan, efter en dag av nedpackning, uppackning och installation. Och så somnar barnen. Troligtvis lite senare än vanligt, för att det tar en stund att varva ner. Havet stillar sig i solnedgången och man tar på sig den där stickade tröjan som legat kvar under vintern och som man bara använder på stugan. Och så är det någon i huvudstugorna som ropar att det är kvällsfika, och man sitter där och dricker te. Och vet att det är en hel sommar kvar.

Åh jag hoppas verkligen att jag hinner landa i sommarnjutet den här sommaren också, trots att det känns lite både och just nu att återigen bo i kappsäck. Jag har inte hunnit bli less på att bo i huset igen (trots kaoset), efter veckorna i lilla lägenheten. Så, jag ska försöka att inte låta sommaren gå åt till att smyglängta till sensommaren/hösten och ett ordnat liv och städat hus, med vänner över på middag igen (vilket vi typ inte haft under hela våren) och en övervuxen trädgård som… Nej, nu fokuserar vi på sommaren. SOMMAR tjohoo.

Okej, tillbaka till kalaset som vi alltså sedan åkte vidare på. Med, som alltid, lyxigt fika, hög ljudvolym och gulliga barn. Och en lillebror som fyller hela 28 år.

Man får vara glad om man hinner se presentpappret innan ett hjälpsamt barn öppnat alltsammans. 

Herman är inte riktigt så besviken som han ser ut, mamma frågade om han hade fått ett myggbett här och han svarade uppgivet: ”Mmm….” Det förstår man ju, att det är svårt att se glad ut i just den stunden när man måste tänka på myggbett.

Smörgåstårta, jordgubbstårta, jag älskar tårta!

En morbror som busar mycket, skulle säga fifty fifty på om det slutar med skratt eller tårar. Den här gången var det kö till roligheterna. Någon form av ”dans med händerna”, om jag minns rätt. 

Älskar att sitta nära barnbordet och höra deras små resonemang. 

Sarita höll sig på marknivå med di små. 

Så mycket GULL i alla de här barnen. 

Kusinmys. 

Och mer kusinmys. Louie är en riktig gosis. 

Och det var det hela. Idag är det ny vecka, med junta, midsommarafton och Jakobs sista jobbvecka innan semester. Vi ställde klockan på 6.40 för att med öppna armar välkomna den hantverkare som står för dagens aktivitet. Borde vara flytspackling och fogning av badkarsklinkret på schemat. Framåt och vidare!

19 jun

Vårruset, semester och ett badrum

Nej men, ska vi börja med badrummet. Som verkligen känns som att det. Aldrig. Blir. Klart. Jag är så väldigt less på allt nu, och stressad över att vi har deadline med gäster som ska hyra. Samtidigt som jag inte har velat avboka de stackarna, som ska hit på fotbollsturnering där befolkningen typ fördubblas (nåja) under några dagar och det är helt omöjligt att få boende. Men den extrastressen har inte varit bra för psyket.

Okej, med det sagt så är det faktiskt på riktigt nära med badrummet nu. Det som saknas i skrivande stund är fogning av kakel kring badkaret, duschväggen som ska monteras och kanske någon trevlig blomma. Sedan får det faktiskt räknas som klart. Då har vi då istället lilltoan, som ju då har rivits igen och som verkligen kommer bli på gränsen. Och jag försöker intala mig själv att annars stänger vi bara den dörren och säger sorry, den är inte klar. Men jag vill ju inte heller behöva avbryta hantverkarna mitt i, utan för egen del vill jag verkligen bara att det ska hinna färdigt. Där kommer de och flytspacklar på måndag, sedan ska de klinkras, fogas, spacklas och bättras på en del av färgen som förstördes i rivningen. Och sedan monteras toastol, handfat, vägglampa, spegel.

Och hyresgästerna kommer om en och en halv vecka. 

Ja, jag har ju då hunnit gå på sommarlov med tjejerna för en vecka sedan, men jag har inte riktigt hunnit jubla ut här än, mest för att semesterkänslan inte precis är här än. Att-göra-listan är lång, och vi pysslar på med husgrejer varje kväll och ställer fortfarande klockan på 6.40 varje morgon för att hinna vakna innan hantverkare (i bästa fall) knackar på dörren strax efter 7. Och sedan är det ju bara stöööökigt överallt eftersom allt har varit flyttat i olika rum och lådor, och så ska det bli någon form av ordning lagom tills vi ska packa ner allt igen och dra till stugan, och sedan storstäda huset i minsta detalj, lösa bevattningssystemet ute så att all växtlighet överlever utan att vi bor här, och så ska det funderas kring sommarplaner, anmälas till läger, planera för festligheter, osv osv. Och så är jag ledig själv med tjejerna och vill att de ändå ska ha det härligt och svara ”javisst kan vi cykla till en lekpark” när de frågar.

En parentes, men Signe har förresten också lärt sig cykla själv för några veckor sedan, vilket är otroligt roligt främst för henne. Tillslut var det bara som att polletten föll ner, och hon bara satte sig upp och cyklade iväg!

Förlåt, nu har jag tagit upp flera spaltmeter med klagomål om ”allt som måste göras”. Trots att jag är helt medveten om att det inte alls är synd om oss. Mycket är dessutom helt självvalt. Men ändå. Det känns som att jag har blivit allergisk mot måsten. Vill inte behövas någonstans alls. Vill bara långsamt kliva upp och äta frukost och cykla till någon strand typ. Lyssna på Sommar i P1 och krama barnen i en hängmatta.

Vi har i alla fall bland annat hunnit njuta av en solig nationaldag där vi cyklade med storfamiljen till Hortlax och såg Walliska svartnosfår, åt picknick, var med på barnridning och klappade kaniner.

Både Lina och Elin med familjer var också där. Ser ni så coola kusiner jag har?

Jag och några tjejvänner spenderade även en otrolig, solig, sommarkväll i Luleå med att springa Vårruset. Härligt, peppigt och jättejobbigt. Hade absolut inte gjort min joggingläxa innan men sprang så gott jag kunde med huvudet (tro ni, det är mest huvudet jag springer med) och ville såklart kräkas när jag kom i mål. Och då gick det ändå inte speciellt snabbt, ska jag säga. Men en väldigt mysig kväll!

7 jun

Adam och Emmas bröllop

Nu har jag äntligen hunnit spana igenom alla bilder jag fotade från Adam och Emmas bröllop i Göteborg, och jag bara måste få visa ett litet axplock från både miljön ut på Donsö och från bröllopet. Tänker att visst gillar man ändå att titta på bröllopsbilder?

Vilken väldigt mysig helg det blev! Mycket restid, men ändå väldigt härligt att hinna hänga både inne i Göteborg och ute på Donsö under fredagen och möta upp med alla vänner, och sedan att hinna äta hotellfrukost, promenera runt på ön och vara på ett väldigt trevligt bröllop. Adam och Emma var så fina, och verkade så nöjda med dagen vilket verkligen var så roligt att se.

Tusen tack för att vi fick vara med på er dag!

6 jun

En natt i tält

Efter ett ganska intensivt dygn i Luleå med alla kommunikatörskollegor runt om i Luleå stift (oerhööört trevligt att ses igen efter snart tre år), skyndade jag mig hem i fredags och började åka runt och hämta upp sovsäckar och liggunderlag från diverse familjemedlemmar, handlade matsäck och packade. Vi hade nämligen planerat att följa med och tälta med ett gäng andra familjer, med kyrkan som arrangör. Aningens skeptiska eftersom det skulle vara kallt och regnigt.

Klockan 18.00 prick, sladdar vi in på gården där vi ska mötas upp, för att sedan åka traktorsläp till en scoutstuga i skogen. Och vad möts vi av? Strålande kvällssol och ingen vind. Väldigt idylliskt.

Efter en rolig traktorfärd ut, gick vi tipsrunda, grillade korv och marshmallows, sjöng och hade charader. Tillslut började några mygg smyga fram, och vi och ett par andra familjer kröp in i det stora tältet. Fåglarna kvittrade utanför, det var ljust och barnen fnissade en del men efter relativt kort tid sov de alla – och vi med.

I lördags vaknade vi föga förvånande rätt tidigt nästan allihopa (6.30, men det hade också mycket väl kunnat vara 4.12) och vi gick ut och gjorde upp eld och åt frukost, innan vi packade ihop oss och åkte hem.

Hur jag sov? Ah, äh. Känslan är att jag vaknade en sisådär 25-30 gånger under natten och ömsom frös, ömsom hade ont någonstans – men ändå, det var det värt. Även om jag nog aldrig kommer bli någon tältare på riktigt.

Dagen efter var energin inte på jättehög nivå, både barn och föräldrar var lättkränkta och lynniga men jag hann ändå pyssla på en del i trädgården, vi hann montera studsmatta och försöka navigera oss runt i kaoset som fortfarande råder här hemma. Förlåt, men jag börjar vara less på att allt bara är på fel ställe här hemma. Och så har vi deadline om någon vecka när första hyresgästerna, och jag är stressad över om det hinner bli klart, och över att vi ska hinna peppa huset med all städning innan dess. Jag har insett nu att vi inte kommer hinna ställa i ordning själva innan, utan vi kommer i bästa fall hinna klart precis innan och gå direkt från färdigt hus, till att städa hus, till att flytta till stugan.

Det efterlängtade badrummet får vi spara till hösten med att använda… Nåja, vi får hoppas hyresgästerna premiäranvänder det med värdighet. Om det över huvud taget hinner bli klart, vill säga.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)