11 jan

Brunch för en svägerska

…och inte vilken svägerska som helst, utan bästa Sarita som fyllde år och ordnade ett otroligt brunch-kalas i söndags! Det är min bästa typ av kalas, och även om hon har haft det tidigare så var det här liksom extra gott? Små fyllda smörgåsvarianter, som bara var supergoda allihopa. Och givetvis juice, amerikanska pannkakor med nutella, croissanter, tårta – nej men så gott. Och trevligt!

Barnen lekte och vi åt. Edith hade byggt en koja bakom soffan också där jag kröp in, och när hon bredde om mig med den fluffiga filten råkade jag visst somna en stund också.

Jag kan inte tänka mig ett mysigare sätt att avsluta jullovet på. Efteråt åkte vi hem och gjorde hemmagjord palt (som blev riktigt god, det var lika delar förvånande och glädjande!), jag och tjejerna åkte på julgransplundring i Tallhedskyrkan, Jakob och tjejerna testade barnens nybegagnade längskidor i skidspåret bakom oss (ändå bra gjort i minus 22) och sedan badade tjejerna så länge att varmvattnet tog slut. Fint så!

9 jan

Nu är glada julen slut

Och så var det sista kvällen på jullovet. Som jag alltid vet ska komma, men som likafullt tycks komma som en lite obehaglig överraskning. Nej, nu ska vi inte vara sådana, vi har haft det väldigt bra och det känns också fint att tycka om vardagen också. Men det är bara så mys att vara lediga med hela familjen? Det kan man väl få tycka, utan att låta girig?

Vi är också bra på vinterlov tänker jag? Det känns som att vi länge kan pyssla med slalom, inomhushäng, skoterutflykter, skidturer i skidspåret bakom oss. Men, det kanske känns så för att det är i början av säsongen, vi lär väl hinna bli mättade innan våren är här.

Jag är glad över att vi har fått vara lediga så länge ändå, en god prioritering. Först jag och tjejerna en vecka innan julafton, där vi hann pyssla, baka pepparkakor, åka buss till stan för lunch med småkusinerna, vara på bio. Nej men jag njuter så otroligt mycket av den här åldern på barnen. Varenda utflykt med sin mamma är ett glatt äventyr (och de gillar samma typ av aktivitet, båda två), och allt är så möjligt när det inte är sovstunder, blöjor, vagnar som ska jongleras med. Låt tiden gå långsamt. 

Sedan blev det gemensam ledighet och julhelg övernattandes hos mor och far. Vidare med några mellandagar när vi flyttade hem igen och det stora julvemodet kom över mig som vanligt, innan vi tog nya tag med fix och ordnande inför en väldigt härlig nyårsafton. Och sedan en underbar vecka där vi bara har tagit dagarna som de kommer och haft sena spelkvällar (Wingspan har varit återkommande), ätit på restaurang med bland annat mina två bästa vänner, vi har åkt slalom hela familjen (!).

Edith åker numera själv, Signe åkte flera åk med selen utan att muttra över trötta ben eller annat, och jag åkte med mina nya underbara pjäxor och blev helt såld på slalom igen för första gången på typ 15 år.

Vi har hunnit röja och fixa lite hemma, sorterat julpyntet och ordnat i groventrén. Fikat på café och åkt skoter.

Så ja, nu är vi nog rätt redo för vardag igen. Även om det kommer bli några trötta dagar innan vi vänt tillbaka dygnet. Tror ingen av oss klivit upp innan kl 9 på två veckor….

2 jan

Nyårsafton

Varje år känner jag att jag hade kunnat hoppa över nyårsafton (enda ”högtiden” jag känner så), vet inte varför men det är som att man är urpartajad och som djupast ner i myskläder och tjocksockar – och så ska man lyckas tagga till igen.

Men, med det sagt, sedan vet jag ju också att det alltid blir väldigt trevligt och så även denna gång? Speciellt att få träffas med vännerna, många som man kanske inte träffat så ofta under pandemi-tider.

Vi började dagen med varm choklad och pulkaåkning med familjemedlemmar. Kallt och mysigt!

Sedan blev det sporthall för alla som ville, som Wikströms hade hyrt. Otroligt tacksamt för barnen att leka runt i.

På kvällen var vi ett helt gäng med vuxna och barn som hyrde Tallhedskyrkan, med middag, häng och nyårslekar. Alltså alla barnen lekte helt oteeeroligt bra hela kvällen, men så hade de ju också massvis med yta och lekrum att härja omkring på. Vi vuxna åt knytismiddag som även denna gång blev väldigt gott (ett helt gäng med mat där det känns som att alla gjort sitt godaste, ja ni förstår ju), och en underbar efterrätt. Först hade vi ett litet ”tolvslag” vid åtta och sedan var ett helt gäng barn, däribland våra, fortfarande vakna vid det riktiga tolvslaget också.

Dagen efter vaknade Signe vid åtta och Edith slog personligt rekord och sov till halv tio, och sedan gjorde vi minsta möjliga under hela dagen. Tacksamma och nöjda över nyårsafton och hela 2021!

1 jan

Julhelgen i mitt hjärta

Åh var ska jag börja, vilken fin julhelg det blev. Sedan var det som att dagarna bara löste av varandra i rekordfart och jag gick in i julbubblan fullt ut och har inte hunnit in hit.

Julafton hos moster Kristina och Stefan tillsammans med nästan hela släkten på mammas sida blev drömmigt mysig. Tänk att man kan ses kl 14.00, åka hem kl. 02.00 på natten och ändå tycka att det gick alldeles för fort.

Deras fina hus var otroligt vackert julpyntat och när vi kom dit, med allt framför oss och solnedgången som precis börjat, ja då mysryste jag.

Ivriga tomte-spanare här nedan som tillslut VERKLIGEN ville att tomten skulle komma. Och tänk, det gjorde han! Med fyrhjuling över ängen, bara en sådan sak.

Turid fick ett smink-set som barnen roade sig med HELA resterande kvällen. Ingen gick säker så innan kvällen var slut satt vi allihopa med olika nyanser av rosaskimrande ögonskugga och ljuslila läppstift.

Typ strax innan midnatt somnade alla småtremänningar huller om buller på övervåningen, och det kändes som Barnen i Bullerbyn när de övernattar hos deras kusiner och ligger på massor av madrasser.

Väldigt tacksamma åkte vi hemåt till mor och far, och somnade gott. Tjejerna gav oss sovmorgon dagen efter och sedan myste vi med klapparna.

Vid kl. 13 gav vi oss iväg till nästa julkalas, den här gången med Jakobs sida. Först med korvfest hos Jakobs farbror, med hela släkten.

Sedan åkte vi hem med Jakobs familj till hans barndomshem, och firade med julmat, tomte igen (men här var Edith tydlig, det HÄR var faktiskt Maja) och spel.

Jag är alltid så tacksam över allt tryggt, fint och kärleksfullt som vi har runt omkring oss. Det blir extra tydligt kring högtider tycker jag, när man också tänker på alla dem som inte har så.

Annandagen pyjamasmyste vi hela dagen hos mor och far, och när vi åkte hem dagen efter var vemodet totalt. Det går så fort från att vara min absolut bästa helg, till att det känns oändligt långt tills det är jul igen. Men det tog bara en eftermiddag så hade vi landat hemma, packat upp allt vi fått och börjat jullovsmyset. Och än är det många dagar kvar.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)