24 Jul

Stilla dagar

Sommardagarna verkligen bara rullar på. Jag är mer dygnvill än jag varit på länge, vilken dag är det? Hur mycket har vi kvar av semestern? Är det något jag behöver fixa som jag har glömt?

Men jag är också mindre stressad över det än jag varit på länge. Låter dagarna gå och bara flyta med i hur bra vi har det. Det tenderar nämligen att hända en hel del trevliga saker ändå i livet och här ute på stugan, utan att just jag vet om det flera veckor i förväg. Otroligt vilsamt.

Jag känner också (blunda nu, ni som typ just fått semester) att jag närmar mig processen att jag mentalt börjar landa i att hösten snart är igång. Nej, jag vet att vi har några veckor kvar, men det är ändå en härlig känsla när man får börja glänta lite på den mentala dörren. Börja planera barnrumsprojektet som vi tänker hinna med innan vi börjar om att jobba (älskar att göra om i barnrum!), kolla in lite höstnyheter på klädfronten, spana på sortera-skafferiet-lösningar. Jamen, ni vet. Fix inför hösten. Myyyz!

Annars fyller vi dagarna med lek, små utflykter till café, stugbesök, båtturer när vädret tillåter, fikastunder, bokläsning och barnfilmer medan regnet smattrar.

17 Jul

Signes födelsedag

Strax efter midnatt och jag sitter kvar i stugans sken efter att de sista gästerna gått hem och vi plockat ihop presentpapper, vimplar och kakburkar. Vilken fin 2-årsdag vi har haft för vår älskade lillasyster!

Jag tänker att jag ska återkomma med ett 2-årsinlägg om henne som jag brukar försöka göra (mest för mitt egna minnes skull) men oj vad hon är underbar den här lilla människan.

Hon fattade givetvis ingenting om att dagen var i antågande, annat än att hon visar två (i bästa fall) fingrar och svarar ”tåååå” på frågan hur många år hon fyller, men vi startade i alla fall med att sjungandes Happy birthday (Ediths val) vandra ner till storstugan där vi igårkväll hade pyntat med ballonger och lagt paketen i en liten hög.

Sedan blev det givetvis invigning och lekstund. 

Innan vi högg in på frukosten som vi kunde äta ute i solen. 

Därefter åkte vi iväg och badade, samt preppade för dagens kalas. 

Paketöppning med succépresenter hela dagen lång! Duplo, mjukisdjur, böcker (serien med Sagan om den underbara familjen kanin är ny favorit), kläder, innebandyklubbor, doktorsgrejer, spel, jamen listan kan göras lång.

Middag med kycklingtaco, mangosalsa, guacamole och gräddfil. 

Vidare med efterrätten. Blir liksom alltid sugen på mer ”tantigt” fika på sommaren? Såsom småkakor och jordgubbstårta. Eller så är det bara porslinet som gör det.

Bad och lek!

Vår älskade 2-åring. Jag vill fira om och om igen, att just du kom till oss.

14 Jul

Middagshäng

Det känns som att vi är ovanligt många på stugan i år, eller så beror det på att vi är ovanligt många som är lediga och sedan har det tillkommit någon respektive. Väldigt trevligt! Att tillverka ett nytt långbord till baksidan står på tur, vi ryms inte riktigt längre att äta inomhus i en av stugorna, utan nu är det utomhus som gäller. Vi är väl ungefär 15 personer till varje middag. Men ett utegym är precis färdigbyggt så snart står säkert bordet på plats också.

Det är ju Jakobs familj och Jakobs moster med familj som bor här, och familjerna turas om att ordna middag. Vilket också innebär att det är väldigt hög standard på middagarna, ingen fil-middag här inte. Det grillas, görs grytor, äts tacos och som här om dagen – surströmming. Ingen personlig favorit för vår familj kanske, men vi är glada över varmkorven som serveras till, och gör våra egna små mackor av det.

Det är fint det här, att få bo i minikollektiv några veckor varje år. Att hjälpas åt med mat och disk, kunna ansluta till någon som tränar, spelar kort eller som har värmt upp poolen. Eller bara få ligga och slumra i soffan medan man hör folk som mumlar utanför stugan. Ligga och läsa på kvällarna tills någon sticker in huvudet och säger att nu finns det te och mackor.

Bli ompysslad och också ibland få pyssla om. I precis rätt proportioner. 

13 Jul

Avklarad bokläsning

På tal om jag är så tillfreds i sommar så har jag också helgat mitt mål att läsa mycket böcker (vilket typ alltid är mitt mål men som det senaste somrarna inte blivit så mycket av).

Jag är till exempel färdig med utmaningen att läsa alla tolv böcker som är nominerade till Årets bok! Bra va?? Trodde där ett tag att jag inte skulle ta mig igenom dem. Men jag har läst varje ledig stund, och är helt fascinerad över att jag inför varje bok känt ”pust, just den här boken var jag inte så sugen på” men sedan ändå varit uppslukad av i stort sett varje bok?? Väldigt spännande att läsa böcker som jag inte annars hade valt. Kanske en årlig tradition, eller vad tycker ni?

Så, ska jag försöka rangordna dem efter hur bra jag tyckte de var, så vet ni i vilken ände ni ska börja?

 1. Där kräftorna sjunger av Delia Owens 
 2. Nästa! av Nina Lykke
 3. Jägarinnan av Kate Quinn
 4. Bergens stjärnor av Jojo Moyes
 5. Ödesmark av Stina Jackson
 6. Mitt liv som råtta av Joyce Carol Oates
 7. Skuggjägaren av Camille Grebe
 8. Jamåhonleva av Anders Roslund
 9. Terapeuten av Helene Flood
 10. Tistelhonung av Sara Paborn
 11. I oxögat av Ida Andersen
 12. Brevvännerna av Eli Åhman Owets

 

13 Jul

Möhippa för Emmy

Mitt i den här Sommaren Utan Planer har det ändå ploppat upp några höjdpunkter, där lördagen var en av dem. Emmy och Alex fick ställa in sin bröllopsfest men ska ändå gifta sig, så det är klart att det blir möhippa då!

Roligt och annorlunda för min del eftersom jag inte kände så många, men det var länge sedan jag skrattade så mycket på samma dag – vissa gånger fick jag inte luft. Förutom att det var mycket skratt så gick dagen (som hade tema ”Semester”) i mysets tecken med uppdrag på stan, picknick i parken, poolbadande här på stugan, pizza på Pensionatet och slutligen massa gott hos en av tjejerna.

Så lyxigt att få vara med!

12 Jul

Regniga dagar

Det var tur att vi hann njuta av den där härliga sol- och badveckan för senaste veckorna har det sannerligen inte varit mycket av värmen. Men oavsett väder så känner jag mig mer tillfreds än jag gjort på många somrar. Jag försöker öva varje dag för att inte stressa upp mig över att vi borde åka iväg/planera något/ordna något osv. Tittar mig runt omkring och tänker ”men just nu har vi ju det rätt bra”. Kanske är det lite av vårens påtvingade Corona-hakuna-matata som gör det lite lättare än annars, eller så är det bara för att jag är medveten om det och försöker motverka mina egna tankemönster.

Njuter också varje dag över att få vara med mina två gullhumlor, och över att jag inte är helt sluuuut och nästan gråtfärdig av trötthet på kvällarna. De är så gulliga med varandra så jag blir alldeles lycklig (givetvis med diverse arga avbrott, men merparten kompisar). Och för min energinivås del handlar det ju mest om att de helt enkelt är lite äldre nu! Leker, roar sig och underhålls otroligt mycket av farmor Lotta. Är så tacksam över den lyxen! Som här om dagen när regnet strilade ner hela förmiddagen, och jag stod inne i storstugan och bakade i timmar. Hallongrottor, bullar och maränger. Gjorde kolasås. Bara pysslade medan Lotta och tjejerna byggde duplo bredvid.

Inget mer begär jag av den här sommaren. 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)