29 jan

En lista om tid

→ Vad är ditt förhållande till tid?

Tycker väl som alla andra att den går alldeles för fort. Tänker och pratar mycket om den tror jag? ”Tänk att det är fyra månader sedan vi.. ”Minns du när…”Är klockan redan…!?”

→ Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Förmiddag! Mellan klockan 9-11 en ledig dag. Ljuset är som bäst, du är förhoppningsvis pigg, hela dagen ligger framför dig. Edith sover. Hehe skoja.

→ Vilken är den bästa veckodagen?

Jamen det måste väl ändå bli lördagen. Fredagen är ju härlig för att det är lite innan-helg-feeling, speciellt om du är ledig såklart. Men en vanlig vecka är det lördagen.

→ När går tiden som snabbast?

När man spelar The Sims. Vilket jag inte har gjort på flera år nu…!! Sorgligt. Men alltså timmarna när du pillrar på med hus… Kunde bränna av hela helgdagar i tonåren, i ett svep. Uppe i allrummet, med One Tree Hill på tvn. Inga måsten, inga krav. Bara jag, simsgubbarna och husen. Mmmmmmys.

→ När går tiden som långsammast?

När jag tränar eller när jag väntar på bussen (vi har ju bara en bil så den som jobbar åker oftast buss). HJÄLP vad man får räkna minuter.

→ Hur länge tar det för dig att sminka dig?

Fyra minuter. Har min lilla procedur som ändå går rätt snabbt. Bästa stunden i morgonritualen.

→ Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

1880-1900. Vet nu inte vad det räknas som för tidsepok, men har alltid sett mig på en blomstrande gård med grisar och kossor, långa kjolar med huckle och förkläde, hästar med vagnar och slitna läderresväskor på ångloksstationer. Jamen ni fattar. I min bild finns dock inget slit och kneg, dåliga skördeår, mammor som dör i barnsäng, alkoholiserade fäder som drack brännvin, osv. Bra sållat ändå.

→ Äter du snabbt eller långsamt?

Ganska normalt ändå tror jag. Är ju dock ett matvrak sedan gammalt. Kan äta långsamt bara för att ”njuta längre”.

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Oroväckande att ”städa ifred” dyker upp i tanken här, men annars gillar jag mest familjehäng. Middag, snacks och spel. Allt man behöver.

Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Leta borttappade saker. Jag blir tokig! Rosenrasande! Vansinnig!

När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Vaknar numera 06.30 eftersom jag tar bussen 07.10. I bästa fall sover Edith fortfarande, i sämsta fall… sover hon inte. Lägger mig i bästa fall kring 22.30, i sämsta fall… inte.

Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Åh! Allt! Hinna vara mer med Edith utan att alltid ha sjuttioelva andra saker i huvudet, jag skulle gärna träna mer, skriva mer, jag skulle gärna lägga mer tid på trädgård (eller ”att skapa en elefantkyrkogård” som Jakob kallar min elefantöron…..), eller på att läsa. Skulle vilja ha så mycket lästid att jag faktiskt slukar någon faktabok också och inte bara romaner…..

Vad gjorde du för tre timmar sen?

Jag och Edith anlände precis till en cafékväll där mor och far sjöng med sin kör. Viktor och Sarita var också där, vilket var väldans trevligt eftersom de precis har varit i Marocko!

Vad händer de kommande tre timmarna?

Jag ska fortsätta se The Affair som jag började med nyss, och sedan ska jag soooova!

Var ser du dig själv om 10 år?

Om tio år är jag 36 år och då sitter jag här i januari och har precis firat jul i huset tillsammans med syskonen och alla Ediths kusiner, min lilla familj har förhoppningsvis blivit lite större och jag och Jakob har just fnissigt bokat en resa under våren för hela familjen att se fram emot, när barnen ändå har sportlov. Det är söndagkväll, barnen har precis självmant sagt ”god natt!” och somnat efter ett par kapitel Harry Potter, och jag förbereder mig inför morgondagens arbetsdag som jag nästan längtar efter. Frågor på det?

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)