25 Jul

Familjeresa

Alltså så ljuvligt vi har det! Hela storfamiljen befinner sig i nuläget nämligen på Prästänget i Ö-vik, och har semester. Solen strålar, vi badar, spelar volleyboll, gör utflykter och jag får hänga med favoritmänniskor. Hur bra?!

Igår tog vi exempelvis färjan ut till Ulvön där vi strosade, åt glass, gick upp på berget, åt lunch osv. Idag har vi legat på stranden och nu ska vi in till stan för lite mjukglass. Och! Jag har bara bränt mig lite. Trots mitt idoga smörjande…

Hoppas ni har det bra!

20 Jul

Hannas möhippa!

”Men Emma? Var har du varit hela helgen?!” Jag har ju varit på möhippa! Vi har nämligen hippat ingen mindre än Hanna Långström! Äntligen! 

Det blev en hemskt trevlig dag, tycker i alla fall jag. Med tema resa var vi självfallet utklädda till en härlig chartergrupp, alla med samma T-shirt och motivet ”Welcome to Hantons” (Hanna plus Anton fattar ni väl). 

På schemat stod taxi med snygg-Per, vattenskoter, fotosafari, Mästarnas Backpacker, danspass, poolparty, italiensk buffé och så vidare. 

Och allt detta med dessa snyggingar! Med snyggbruden i fronten!

15 Jul

Stranddagar

Två år sedan sist!  På grund av förra årets sommaren-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Stranden, var har du varit hela mitt liv?! Eller hela dessa… två år?! 

I veckan har det ju verkligen varit trevligt väder, och vi hade bland annat över syskonen häromdagen för pastasallad, vattenskoter, wake board osv. Supertrevligt! 


Och i tisdags träffade vi kompisarna på Pite havsbad. Också hemskt trevligt! Lagom värme, lagom vind, årets första dopp i havet, volleyboll, solande, glass – ja, ni förstår ju.

Solen, jag har saknat dig! (Så länge du tar med dig dina kompisar ”Skuggan” och ”Svalkande vinden”…..)

14 Jul

Fyra månader

Idag blir lilla damen fyra månader! Och ja, vad ska jag säga – jag tycker att hon faktiskt bara blir roligare och roligare för varje dag. Skulle inte alls vilja spola tillbaka tiden till spädbarnsperioden, tycker det är perfekt nu när hon både är rätt mycket ”med” samtidigt som hon fortfarande har gullbebiskroppen som luktar alldeles gott.

I veckan har hon i alla fall rullat för första gången från rygg till mage, men det är inget som praktiseras jätteofta – främst för att hon ju inte trivs så värst bra på mage, vilket gör att hon blir arg när hon väl rullat runt. Jakob har också påbörjat projekt ”lära henne teckenspråk för mat, sova, kissa osv” efter att ha läst en artikel om att det är lättare för bebisarna att lära sig det mycket tidigare än talet.

… Ni som känner Jakob, ni förstår. 

Hon är väldigt nöjd om dagarna, sover fortfarande rätt mycket men inte speciellt likt från dag till dag, jollrar en del, trivs allra helst gungandes i någon ståendes famn medan hon får kika på allt. Skrattar inte högt jätteofta (det får man jobba för), men har ett fantastiskt gulligt skratt när hon väl gör det – som nu senast till mitt mycket akrobatiska dans- och sångnummer med ”Grisen i säcken”. Kan bara en mening men det räcker.

Sedan är hon så otroligt gullig. Vi skämtade ofta innan om att vi ”skulle få ett fult barn” med våra olika, mixade gener, men hon är ju helt opartiskt fantastiskt söt? Eller hur? Helt jätteopartiskt? För det är jättelätt att vara opartisk som en bebisförälder, eller hur va va va?

Nu ska jag fortsätta pussa på den här donnan. Hoppas ni har en härlig torsdag!

8 Jul

Pralintillverkning

God fredag små draksoldater! (Har sett sista avsnitten av Game of Thrones – hur bra!?!? Jag och Lina var tvungna att prata en bra stund om detta idag på telefon) Vi var ju som sagt hos Ershags häromdagen och fick se hur man gör egna chokladpraliner, och det var väldans trevligt. Ja, ska jag vara ärlig så är det nog aningens tidskrävande även för mig, men det var roligt att få se det på nära håll samt hela grejen med trevligt sällskap, fika och regnsmattret utanför.

En sak är säker, jag ska äta mina praliner med mer fascination framöver. Det är verkligen inget man svänger ihop utan det ska tempereras choklad, penslas, göras innehåll, kylas i olika omgångar och sedan tempereras igen. Typ. Kan hända att jag kommer behöva den lilla boken även såhär i efterhand.

Vi säger i alla fall tack för en trevlig dag!

Fotograf: Lotta Dahlbäck och jag

Pralintillverkning_2016_1

Pralintillverkning_2016

Pralintillverkning_2016_2

Pralintillverkning_2016_3

Pralintillverkning_2016_4

Pralintillverkning_2016_6

Pralintillverkning_2016_7

Pralintillverkning_2016_8

Pralintillverkning_2016_9

7 Jul

Johanna & Nils

Nu ni, nu ska ni få ett smakprov av alla porträttbilder som vi (mest Jakob) tog på Johanna och Nils – så fina, så fina!

Vi fotade ute på Mårtensgården och det fanns väldigt många olika miljöer att fota i, så vi hade nog kunna fortsätta hur länge som helst. Samt trivsamt väder, vilket ju hjälper något helt otroligt. Här kommer i alla fall ett litet urval!

Johanna&Nils_99

Johanna&Nils_72

Johanna&Nils sv_1

Johanna&Nils_17

Johanna&Nils_20

Johanna&Nils sv_3

Johanna&Nils_3

Johanna&Nils_48

Johanna&Nils sv_6

Johanna&Nils_23

Johanna&Nils_43

Johanna&Nils_56

Johanna&Nils_73

Johanna&Nils_75

Johanna&Nils_84

Johanna&Nils_95

Johanna&Nils_97

Johanna&Nils_103

6 Jul

Den härliga festen

Nu äntligen börjar bilderna vara klara från Johanna och Nils stora dag, ni minns bröllopet vi var på ett par veckor tillbaka? Vi hade ju äran att även fota porträttbilderna innan själva bröllopet, och brudparet var verkligen helt fantastiskt vackra! De bilderna tänkte jag visa imorgon, men nu börjar vi med själva dagen.

Först hade vi vigseln och mitt bästa minne från den kommer helt klart att bli (förutom själva ja-sägandet såklart) den underbara sången som Emma och Elin stod för. Ljuvligt!

Johanna&Nils vigsel_1

Johanna&Nils vigsel_4

Johanna&Nils vigsel_7

Johanna&Nils vigsel_9

Johanna&Nils vigsel_11

Johanna&Nils vigsel_13

Johanna&Nils vigsel_25

Johanna&Nils vigsel_33

På kvällen fortsatte festen i Storfors folkets hus, och de hade gjort det så hemskt trevligt därinne, med tygvimplar, små buketter och med kaffereps-känsla över det hela.

Tack för en härlig fest!

Johanna&Nils festen_27

Johanna&Nils festen_25

Johanna&Nils festen

Johanna&Nils festen_32

Johanna&Nils festen_9

Johanna&Nils festen_17

Johanna&Nils festen_38

Johanna&Nils festen_40

Johanna&Nils festen_41

Johanna&Nils festen_42

5 Jul

En dag med Edith

En regnig tisdag i juli. Det har vi haft idag. Men faktiskt en rätt mysig tisdag! Tänkte att jag skulle guida er igenom en alldeles vanlig dag. Och alla ni som inte har sovande barn – hata mig inte. Hehe. Idag har damen faktiskt sovit extra mycket, om alla dagar var såhär så skulle jag ha all tid i världen.

Vi vaknade som vanligt kring 9-snåret. Då har hon ofta sovit själv i vagnen till typ kl 5-7 någon gång. Då flyttar jag över henne till oss, ammar så att vi båda somnar om och sedan äter/sover hon fram till kl 9. 

Det här är mysigaste stunden på dagen! Glad och gosig!

Sedan jollrar vi på uppe i storstugan, jag åt frukost och sedan – tänka sig – ville damen sova igen. Klockan är nu alltså 10.30…. (Det är tufft att vara liten)

Edith somnar och vaknar vid lunch. Då åker vi och övriga närvarande stugfolk på äventyr! Nämligen pralintillverkning med vänner till familjen. Vilken grej. Lilla damen väljer att somna igen och tar sig en 2-timmarslur. Mer om pralinerna en annan dag!

Vi åker hemåt, leker lite mer, äter, byter blöjor och sådant, läser böcker. Ännu en power nap på kanske knappa timmen.

Sedan är det lövbiffsgryta och broccoligratäng till middag, med rulltårta och hallongrädde till efterrätt (jag vet, alla dagar är efterrättsdagar här…!!) och japp, ni har rätt, en 45-minutare för Edith. 

Nu är pyjamasen på och kvällsmat är på ingång. Edith brukar hålla sig vaken till cirkus 22.30-23 (lite väl sent kanske, men vi är ju ändå vakna), och somnar då antingen i vagn eller ammandes bredvid mig ifall jag lägger mig samtidigt. Då flyttar Jakob över henne till vagnen senare.

Det var det hele! Hoppas ni har haft en trevligt tisdag ni med, kära vänner!

4 Jul

Rabarbersafta mer!

Nu har jag äntligen hittat det. Det perfekta receptet på rabarbersaft! Perfekt rabarber, perfekt citron och perfekt söt! 

Jag tror det ursprungligen kommer från en väns mamma, men nu sprider jag det utan pardon. Det är för bra för att missas.

Hacka rabarber till en 10 liters hink + 3 citroner i skivor. Häll i kallt vatten så det täcker rabarbern (typ upp till kanten av kastrullen). Låt stå svalt i tre dygn. Sila upp saften med durkslag. Rör i typ 2 kg strösocker tills sockret löst sig. Sockermängden kan variera, smaka dig fram. Mindre socker blir mer som matdricka, och mer socker blir mer som saft. Blandas typ 1/3 vatten kanske, smaka dig fram där också, hehe.

Själv hade jag inte den här mängden rabarber, utan tog mindre mängd med bara lite mindre vatten, lät dock stå lite längre istället och det blev riktigt bra ändå!

Lycka till!

3 Jul

Att vara framme

Nu är vi hääär! Alltid en speciellt härlig känsla när man liksom precis har kommit ut på stugan och vet att hela sommaren ligger framför en. Och faktiskt också att man kommer tycka det är lite härligt sedan att komma tillbaka hem, trots att man nu knappt kunde vänta på att dra därifrån. 

Edith verkar trivas toppen. Många glada ansikten och hon fortsätter sova sina toppennätter. Idag sov hon till 7 i egen säng, då flyttade jag över henne i vår säng, ammade tills vi båda somnade om – för att sedan vakna igen strax efter 9! Hurra!

Jag har inga stora förhoppningar om att exempelvis läsa lika många böcker som vanligt, men skillnaden här ute jämfört med hemma är ju faktiskt att man typ inte behöver göra någonting när lilla damen sover. Vilken superlyx!

Hejhej! Här trivs vi hos farmor! Visst börjar hon bli stor?!

Jag gick förresten en liten runda alldeles nyss för att dokumentera placet lite med mobilen. Ganska många små stugor, och väldigt trivsamt. 

Nu ska vi rigga en tv så att vi kan se Island spela match ikväll. Spänning utan egen ångest! Perfekt!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)