29 Jun

Packningskaos

Jag ber om ursäkt för min frånvaro i veckan men planen är att kunna flytta ut till stugan innan helgen och detta innebär städning. Och nej, inte bara lite dammsugning utan även rensning i skåp, kyl, frys och så vidare. Det är så väldans skönt att få en anledning att rensa, plus att det ju är hemskt trevligt att få komma tillbaka till när sommaren är slut. 

Men som vanligt nu för tiden så tar ju detta exakt hela veckan, hehe. Det är även ett konstant stök när man städar, eller hur? Som min kloka mor sa: ”Det måste bli riktigt stökigt för att sedan kunna bli fint” Har ni hört något så tydligt någon gång.

Det ska i alla fall bli härligt att åka ut till allt vad stugan innebär. Jag hoppas också att jag ska kunna fortsätta lite med rutinerna som jag tycker mig kunna skönja, där Edith ändå sover lite längre stunder och typ tre gånger per dag. Samt lite tidigare läggningar (nu är hon typ vaken lika länge som oss), men vi får väl se hur det går. Hon kan nämligen ofta behöva sövas om några gånger under dagssömnen, så det är lite svårt att veta om hon har sovit klart eller fortfarande är trött. 

För övrigt är hon helt fantastisk att ha och göra med nu för tiden! Hon pratar, ler, gör roliga ljud och är allmänt mysig. Hon borde snart vara alldeles skrynklig av allt vårt pussande! Gullegullegullegull.

Hur som helst, nu tror jag lillan vaknar och då ska vi faktiskt ta en paus och hänga lite med kusin Herman på någon trevlig gräsplätt. 

Ha en bra dag!

Ögonblicksbilder från vårt hem just nu, utan matta och med parallell aktivitet i form av tvättvikning (ja, det är en ananasburk) och burksköljning.

27 Jun

Midsommarafton

Och så har ännu en idyllisk midsommarafton passerat! Något molnigare än förra året, men ändå väldigt trivsamt väder. Även något mindre avslappnad än vanligt på grund av två komponenter som stavas Edith och medansvarig för femkamp, men inte mindre trevlig för det!

Till vår allas förfäran lyckades vi glömma midsommardansen i år, mest för att den så kallade femkampen tog rätt lång tid – men i övrigt hann vi med det vi brukar. I år var vi alltså trettiofem vuxna och tre barn som myste på Anderssons gård.

Vi hann hänga på altanen. 

Midsommarafton 2016

Midsommarafton 2016_1

Midsommarafton 2016_2

Midsommarafton 2016_3

Midsommarafton 2016_4

Midsommarafton 2016_5

Midsommarafton 2016_16

Vi åt årets godaste mat.

Midsommarafton 2016_7

Midsommarafton 2016_6

Midsommarafton 2016_10

Midsommarafton 2016_11

Midsommarafton 2016_12

Midsommarafton 2016_14

Midsommarafton 2016_13

Edith chillade lite i skuggan inomhus med Jakob, iklädd sin nya sjömansklänning som hon fick häromdagen av moster Sarita. Hennes fina fotoposer har hon ärvt av sin mor. Dreglandet av sin far. 

Midsommarafton 2016_9

Midsommarafton 2016_8

Vi lekte lekar och kastade boll. Viktor vinner priset som ”spexigaste movsen på bild” med två *SkOjsiGa* bilder i samma inlägg. 

Midsommarafton 2016_18

Midsommarafton 2016_17

Midsommarafton 2016_20

Vi åt smarrig efterrätt där temat verkade vara maräng, jordgubbar och rabarber. Inte helt dumt eftersom det råkar vara något utav tre favoriter. 

Midsommarafton 2016_23

Midsommarafton 2016_21

Och vi tog den sedvanliga syskonbilden, samt en bild på mig och mina två bästisar. 

Midsommarafton 2016_19

Midsommarafton 2016_15

26 Jun

När vi bara hänger

Åh vilken härlig helg vi har. Imorgon kommer ett inlägg om självaste midsommarafton, men tills dess ska jag bara visa vad vi spenderar övriga helgen med att göra. Jo – nämligen fooortsätta hänget hos Anderssons. Ja, vad tror ni. Solen lyser, där får man god mat, det finns pool och det finns trevliga människor. Ni förstår ju själva.

Detta var gårdagen där vi stannade kvar exakt hela dagen, och nu ska vi… *trumvirvel*… dit igen!! Idag blir det den traditionsenliga pizzan och troligtvis ännu mera badande.

Hoppas ni har haft en fantastisk helg!

Midsommardagen 2016

Midsommardagen 2016_1

Midsommardagen 2016_2

Midsommardagen 2016_5

Midsommardagen 2016_3

Midsommardagen 2016_4

Midsommardagen 2016_6

20 Jun

Tips på doppresent

Okej, jag tänkte faktiskt göra något så skrytigt som att göra ett tips-inlägg med alla de presenter Edith fick på dopet. Det var ju hemskt mycket fint! Och om ni är som jag så kanske ni också ibland känner bara att ”hjääälp, vad ska jag ge för något?” – kanske speciellt just till ett dop. Men de här presenterna funkar ju hemskt mycket bra till bebisar även i andra sammanhang. Och ifall det känns dyrt så kan man ju gå ihop med några andra!

Böcker

Böcker kan ju verkligen aldrig bli fel. Det är både fint som inredning, något man sällan kommer sig för att köpa själv till sitt barn och en väldigt mysig aktivitet! På bilden ser ni:

  • En saga för alla dagar av Ulf Nilsson och Stina Wirsén
  • Barnkammarboken (finns både sång med CD, saga med CD och Min egen-bok där man själv sätter in bilder och skriver)

Doppresenter

Doppresenter_1

Doppresenter_2

Dekoration

Saker som pryder hemmet är ju också väldigt trevligt. Små figurer, fina leksaker eller exempelvis ett fårskinn som vi fick. En ekologisk mjukisapa, ett fantastiskt knubbigt litet keramiklejon, en leksakssäck eller en gedigen träbil som absolut inte kan gömmas undan i något barnrum (okej, vi har inget sådant, men ni fattar) – det är några andra tips.

Doppresenter_6

Doppresenter_5

Doppresenter_7

Doppresenter_13

Doppresent

Ryggsäck

Det här är faktiskt en stående doppresent i vår släkt, en liten mini-kånken! Förutom att de ju är väldigt gulliga och finns i flera trevliga färger så kan de ju även användas flitigt så fort man känner att skötväskan börjar bli lite onödigt stor. De rymmer faktiskt mer än man tror.

Doppresenter_3

Doppresenter_4

Kläder

Kläder behövs ju i oändlighet till bebisar. Tänk om man själv fick byta ut garderoben lika ofta. Typ var tredje månad sådär. Just dessa kläder kommer från Polarn och pyret, och det känns alltid hemskt lyxigt som förälder att få lite ”rejälare” kläder som faktiskt kan räcka till ett syskon eller två! (Eller tre, men säg inget till Jakob)

Visst var dessa fantastiskt fina? Dock storlek 74 så vi får minsann vänta in dem lite.

Doppresenter_8

Doppresenter_9

   

Smycken

Smycken är ju en klassisk doppresent som också är något man inte unnar sig att köpa själv, ljuvliga små änglar, guldhjärtan och armband. Otroligt söta! De får däremot vänta tills barnet… har något färre hakor, men kedjorna är så pass långa att de går att ha flera år framåt!

Doppresenter_11

Doppresenter_12

19 Jun

En symfoni av gnägg

Det var ju förresten bal i veckan och jag stannade faktiskt hemma för första gången på många år, både på grund av vädret och för att Edith just tagit vaccin och jag ville vara hemma om hon skulle bli febrig.

Jakob däremot, han var där. Nej, alltså, han stod inte vid sidan av. Och nej, han gick heller inte på balen. Han var häst. ”Vadå, han var häst, han är ju en kille?” Men jo, en kille som var en häst. Eller åsna. Tänker inte säga vilket så att ni små rackare listar ut det. Han var nämligen väldigt specifik med att det skulle vara hemligt. ”Men vadå, nu säger ju du det.” Nej. Eller jo, men jag har ju inte sagt vilken häst/åsna han var. Det var ju snällt av mig.

Fotograf: Maja Dahlbäck

Hannes studentbal 2016_1

Hannes studentbal 2016

Hannes studentbal 2016_3

Hannes studentbal 2016_2

18 Jun

Studentkalas

Hjälp vilken lugn vecka vi har haft, jag och Edith. Väldigt skönt, samt behövligt. Har liksom känt mig lite sådär genomtrött, alltså inte bara gäsptrött utan lite ”orkar inte skratta-trött”. Tror det är lite veckan-efter-koma efter förra veckans aktiviteter. Men så trött måste man ju också få vara ibland.

Hur som helst, nu börjar vi vara på banan igen och igår var det dubbelkalas! Först studentfirande för Jakobs kusin Hannes, och sedan var det kalas för broder Viktor som fyllde år i torsdags! Jag och Martin skrev båda varsitt rim dagen till ära, men de är tyvärr av sådan kaliber att de inte kan visas offentligt. Speciellt Martins som till och med var lite magstarkt för vår familjegrupp, hehe.

Trots att Edith tydligen hade vaknat på fel sida igår så blev det en mycket trevlig eftermiddag och kväll!

Jag glömde dessvärre att fota något från Viktors kalas, men ni kan ju för all del se bilderna från förra året – vi är oss rätt lika!

Hannes student_1

Hannes student_2

Hannes student_3

Hannes student_4

Hannes student_5

14 Jun

3 månader

Idag fyller lilla damen tre månader! Hurra! Nu är vi synkade, jag och Edith (och hennes far för all del, men det här är ju inte hans blogg). Hon ler allt som oftast mot mig när jag ”busar” med henne, dock inte alltid när det händer massa saker runt omkring henne, då ser hon mest chockad ut. Hennes favoritsånger är Imse vimse spindel och Vattenmoln, och vi försöker läsa hennes fyra böcker så ofta vi kan. Hon vill absolut helst stå i knät eller åtminstone sitta helt upprätt (Gud nåde om man försöker vinkla henne lite bakåt), och hon har också börjat vända sig från mage till rygg! Förr gillade hon ju inte alls att ligga på mage, men det går bättre och bättre. Vändningen är dock ingen hundraprocentig uppvisning, men några gånger har det hänt i alla fall!

Hon har fortfarande bra nätter men noll rutiner på dagarna. Ibland sover hon hela dagen, ibland bara korta snuttar. Men det är ändå rätt chill, hon får mat när hon vill ha det och jag är inte längre så kinkig med att räkna timmar eller så. Idag tror jag också att hon skrattade för första gången! Haha eller så var det bara ett läte, för hon satt bara i mitt knä medan jag pratade i telefon, men det lät som ett skratt.

Något som jag fortfarande jobbar lite med att vänja mig vid är hur lång tid det kan ta att få något gjort, som att exempelvis redigera bilder eller skriva ett blogginlägg. Förr var det ju bara orken som skulle matcha och sedan kunde man ju beta av flera timmar om man så ville – nu ska orken finnas samtidigt som Edith har en nöjd stund på golvet eller sover. Och man redan har ätit, duschat, städat, ringt det där samtalet osv osv. Den där mentala att-göra-listan är liksom aldrig någonsin helt avprickad, och ni vet ju hur mycket jag älskar avprickad mentala listor. Och fysiska, för den delen.

Okej, tillbaka till Edith – nu väger hon 5910 g och är 61,5 cm lång. Och idag firade vi tremånadersdagen med… vaccin! Ve och fasa. Jag som tänkte att jag var värsta coola morsan när det gäller sådant, men ickte. Tyckte det var mycket obehagligare än vad jag hade trott. Jag menar, där sitter älskade lilla gullevännen i knät, alldeles glad och gullig. Och så plötsligt, helt ovetande, är det två stycken människor som sticker in de där långa nålarna i de där knubbiga små låren. NÄJ! BARA NÄJ! 

Jag blev nästan chockad av hennes hjärtskärande gråt, vi har ju liksom aldrig hört smärtgråtet tidigare. Fy, blev till och med lite tårögd när jag försökte trösta henne. Jaja, nu är det gjort och hon har varit lite gnälligare än vanligt ikväll men verkar då inte ha feber. Förhoppningsvis får hon sova gott i natt!

Edith 160614_4

Edith 160614_12

Edith 160614_5

Edith 160614_13

Edith 160614_9

Edith 160614_7

13 Jun

Ediths dop

Vilken fantastiskt rolig och intensiv helg vi har haft! Haha vi var helt slut igårkväll, men gjorde ändå ett sista ryck och röjde upp i lägenheten när vi kom hem, innan vi hann landa i soffan en stund. Så idag har jag och Edith verkligen bara myst hemma i nystädad lägenhet. Vi sov till halv 11 (dock med en något mer vaken paus där mellan typ 6-8), hemskt skönt! Då hoppade vi i mjukiskläderna och sedan har vi struttat på i lägenheten, legat på golvet och övat att vända på oss (okej, Edith har övat, jag kan redan) samt ätit tårtrester (okej, bara jag). Precis vad vi behövde!

Men tillbaka till gårdagens dop. Det blev precis så bra som vi hade hoppats! Förutom själva dopceremonin så är det ju faktiskt ett typ av välkommen-till-oss-kalas för Edith, och det vill man ju verkligen ska bli bra!

Till själva dekorationerna letade vi faktiskt fram bröllopslådan där både vimplar, dukar, pompoms, servetter och annat fanns kvar. Men istället för vikta fåglar den här gången så fick Edith vikta fjärilar.

Och likt när vi hade bröllop så fick jag igår än en gång förundras över hur mycket jag älskar alla runt omkring oss, och som folk hjälper till! Det har hjälpts med bakning, mat, dukning och iordningställande, själva dopet, pianospelande, fotografering, bortstädning – ja, rubbet. Och sedan alla glada ansikten och alla superfina dopgåvor! Ja, man kan inte ha det bättre. Tänk att vi kan ge Edith att få växa upp med det här gänget!? Jackpot!

Nu ska vi göra oss redo för att åka mot mor och far, där blir det nämligen middag och match ikväll!

De allra flesta bilderna har Ediths faster Maja tagit, tack så mycket för det!

Ediths dop juni 2016_1

Ediths dop juni 2016_2

Ediths dop juni 2016_3

Ediths dop juni 2016_7

Ediths dop juni 2016_8

Ediths dop juni 2016_10

Ediths dop juni 2016_12

Ediths dop juni 2016_13

Ediths dop juni 2016_14

Ediths dop juni 2016_15

Ediths dop juni 2016_16

Ediths dop juni 2016_19

Ediths dop juni 2016_17

Ediths dop juni 2016_18

Ediths dop juni 2016

Ediths dop juni 2016_20

Ediths dop juni 2016_22

11 Jun

Kalasfirande

Lördag morgon och nu stundar bröllop! Vi håller tummarna för att vädret är med oss här på förmiddagen, jag och Jakob ska nämligen fota de lyckliga tu. Alltid lika roligt! Edith tror jag att vi lämnar hos mormor och morfar under tiden, det gör det hela lite enklare.

På tal om festligheter så var vi på kalas i veckan, hos Berggrens som just har flyttat in i deras nya hus. Och vilket fint hus sen! *huslängtan sköljer över mig*

Viktor hade ”önskat sig en ny farstu”, och Jakob och Anton är ju inte dem som nekar en bra kompis sin högsta önskan. Tadaaaa! En stycke farstu!


Edith blev helt utslagen av allt ståhej över den nya farstun, så hon la sig till ro på sängen i sovrummet.

10 Jun

Förberedelser och nationaldag

God eftermiddag! Pjos, den här veckan har verkligen gått i ett. Förutom mammalunch och lunch med Elin och Lina hos mormor, så har jag mest förberett inför dopet. Allt tar nämligen (surprise!) mycket längre tid när man har en liten Edith hemma. En dag förr i tiden och alla dessa fix skulle ha varit gjorda. Nu? Fyra dagar. 

Och trots att Edith ju absolut kan ligga själv nu och vara nöjd i långa stunder så får jag ändå lite dåligt samvete om jag inte umgås med henne när hon är vaken. Och så äääär hon ju så gullig så att man oftast inte kan låta bli.

Så, nu är i alla fall stora mängder pepparsås gjorda, tårtfyllningar förberedda och ikväll dukar vi så att det är klart. Imorgon är det nämligen bröllop så den dagen försvinner till det. Bröllop!! Fy vad roligt, jag älskar ju bröllop! 

En anledning till snabb vecka kan också vara att det faktiskt är kortvecka, i måndags var det ju nationaldagen! 

Vi gjorde en favorit i repris (ja, inte från förra sommaren då det bara var kallt och regnigt) från 2014, nämligen god picknick i badhusparken! Hela storfamiljen var där, så vi åt smörgåstårta och äppelpaj.


Alltså gulligaste killen jag vet!!


Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)