29 Feb

Ingen bebis än

Nope, jag har tyvärr ingen bebis att visa upp än. Men jag har haft en väldigt trevlig helg! Taco/spelkväll, mellomys, föräldramiddag, häng med Jakob osv. Lika bra att fylla upp dagarna som vanligt!

Det enda trista är väl i så fall att jag är så väldigt snörvlig! Här ska man försöka vila sig i form ”som inför ett maratonlopp”, och så sover man sämst – för att man är täppt i näsan. Inte för att man bär på en halvmetersstor bebis, nejnej. Känner också att ett nässpraysberoende är i antågande…. 

Hur som helst så tror jag detta blir en strålande måndag, nu sitter jag i väntrummet hos barnmorskan, sedan är det mammalunch (lyx att få börja vara med på sådana innan man ens har ett barn att ta hand om, hehe), och efter det ska det fixas fransar och bryn! Och ett styrelsemöte på det ikväll. Det får väl ändå räknas som en bra måndag. 

Imorgon har jag inget inbokat. Vad sägs om bebisleverans? Okej…?

25 Feb

I väntans tider

Alltså jag är en sådan klyscha av mig själv just nu. Jag tycker det är väldigt skönt att vara ledig såhär sista veckorna (dagarna?!), just för att hinna med ”fixet”. Japp, jag ”fixar”. Men vadå, tänker kanske ni, du var ju redan färdig med bebisprylarna? Ja med bebisprylarna ja!

Men det jag gör nu är att jag exempelvis har bakat för att kunna ha lite bjudesfika om vi får vill-titta-på-bebis-gäster, jag har gjort ett gäng matlådor som nu ligger i frysen och är redo att ätas när man inte orkar laga mat som nybliven förälder, vi har rensat hela förrådet (och alla skåpar är gjorda sedan tidigare) och jag har städat loss i lägenheten. Sådant fix. På riktigt så myser jag i hela kroppen när jag liksom ”känner mig förberedd”.

Nu gäller det bara att jag inte:

 1. Hinner äta upp matlådorna.
 2. Hinner äta upp kakorna.

Inte helt lätt.

Jag har även varit smart och bokat lite skönhetsfix som bryn och fransar på måndag (jaja, ytligt jag vet men det handlar ju om känslan). Varför är det smart? Jo, för att om bebis inte hinner komma innan dess så kommer jag vara nöjd att det hanns med – och om bebis kommer i helgen så kommer jag såklart vara supernöjd över det. Win-win.

Idag läste jag även ut den sista boken i min bli-förälder-bokhög. Eller ja, böckerna från barnmorskan har jag inte läst från pärm till pärm, men det gjorde jag med Att föda av Gudrun Abascal. Svårt att bli proffs utan att ha provat föda, men om inte annat är det intressant läsning! 

   

23 Feb

Göra eget skötbord ovanpå tvättmaskin

Jag skrev härom dagen att skötbordet nu var på plats, och just det var skönt att bocka av eftersom vi skulle göra detta själv. Vi har ju inte supermycket plats i badrummet och valde att prioritera en kombinerad tvättmaskin/torktumlare med skötbord ovanpå istället för att bara köra skötbord.

(Och jag älskar att ha egen tvättmaskin/torktumlare!)

Hur som, vi hittade i alla fall ingen butik som sålde någon sådan skötbordslösning så alternativet blev helt enkelt att bygga själv. Sagt och gjort, både jag och Jakob tycker att det är lite trevligt med små byggprojekt, och när man har Jakobs morfars välutrustade verkstad att tillgå i Arnemark så går det mesta väldigt enkelt!

Så, vi ritade, sågade, kexade ihop delar och målade sedan det hele. Noga utmätt efter tvättmaskinens mått samt den beställda skötbädden. Det blev alltså ett fack till skötbädd, och sedan några smalare, avdelade fack på sidan av skötbädden för att kunna ställa lite blöjor och tvättlappar.

Jag tycker det blev en riktigt bra lösning efter förutsättningarna! Sedan går det ju inte att låta bli att smyglängta efter ett härligt barnrum med matchande och planerade barnmöbler som får ta all plats de vill, men jag är rädd för att det blir verklighet först till ett eventuellt senare barn.

I nuläget blir detta toppenbra.

Skotbord 2016_1

Skotbord 2016_2

Skotbord 2016

22 Feb

Hej vecka 39!

Och så var 38 stabila graviditetsveckor avklarade och appen visar att det nu alltså är 13 dagar kvar till beräknad förlossning! Helt sjukt. 

Nu är alltså bebisen helt färdig och ligger bara och gottar på sig vikt. Jag hoppas den inte släktar på mig och vill gotta i all evighet…

Bra med rörelser också! Känner mig nästan aldrig orolig nu för tiden, och känner nu även tydligt de lugna sovrörelserna och inte bara vaken-rörelser. Och annars kan jag alltid puffa på någon fot eller så, bebisen är ju rätt lätt att ”hitta” nu för tiden, hehe.

För den gravida är läget under kontroll! Min onda höft har i stort sett försvunnit (ta i trä), och jag känner mig piggare i kroppen jämfört med de senaste veckorna. Tar jag det bara lugnt så går det bra! Däremot trycker det ofta neråt och spänner även en hel del, men detta är betydligt mer överkomligt än höftsmärtan så det ser jag inte alls som något problem.

Jag har också en del sammandragningar! Ett par gånger har jag känt ganska tydliga ”komma och gå”-sammandragningar, och det är rätt fränt? Det gör alltså inte ont men man känner verkligen hur hela livmodern liksom drar ihop sig och blir superspänd för att sedan släppa efter typ en halv minut. Ingen smärta, men aningens obehagligt just eftersom det är en ny känsla.

Förvärkar i övrigt kan jag inte påstå att jag har. Vissa stunder molar det i ryggslutet, men det är ingen ”komma och gå”-frekvens där, utan pågår ett par timmar kanske för att sedan klinga av.

Känslan i övrigt? Overklig. På ett sätt är man såååå redo att nu äntligen få möta den här fantastiska lilla människan som man väntat på så länge. Och samtidigt kan jag inte för mitt liv förstå att vi liksom plötsligt kan vakna typ i morgon och åka in och bli föräldrar. Hahahha, hur i all världen ska man kunna förbereda sig för det?! Det är ju bara helt otroligt spännande, skrämmande, underbart och overkligt på samma gång.

Härom kvällen grät jag en skvätt kombinerade glädje- och nostalgitårar över att ”Emma & Jakob”-epoken nu var över för resten av livet och att den varit så otroligt bra! Jag menar, trots att vi är rätt unga så har vi ju ändå haft snart tio år som det verkligen bara varit ”ungdomarna Emma och Jakob”. Vi har haft otroligt roligt med våra vänner, vi har rest, delat vardagen med universitetsplugg och jobb, vi har flyttat mellan lägenheter, lärt känna varandra, blivit bästa vänner, sagt ja till varandra inför alla vi tycker om, och nu är den epoken över. Det som har hänt har hänt, och det är dessa minnen vi lägger ner i en fin imaginär box som vi sedan får ta fram och leende se tillbaka på.

Och vet ni? Nu kommer en ny epok som jag verkligen välkomnar och förhoppningsvis blir den ännu bättre! Tänk, det är nästan svindlande att ens våga tänka så.

Tack Gud för dessa underbara år! Nu hjälps vi åt med epok två, okej?

21 Feb

Extra-mycket-allt-frukost

Igår var vi bjudna på frukost en trappa upp, men dessvärre blev en av värdarna sjuk och frukosten fick skjutas på framtiden. Men, med en make som minsann känner till sin frus frukost-fanatism så blev det en tur till affären, och jag kunde ställa mig och göra finfrukost på hemmaplan istället.

Och jaaa, jag vet att jag tjatar om detta mål men det finns något så väldigt trevligt med att duka upp ett härligt frukostbord. Alla färger gör ju automatiskt att det ser inbjudande ut!

”Men geeee dig, det är väl ingen som ids göra i ordning sådär, visa hur det ser ut på riktigt istället” mumlar två av er i kör och nickar instämmande mot varandra. Och ja, jag tänker att ni fattar att detta inte är min tisdagsfrukost. Då var det knäckebrödsmacka med falukorvskivor och en filtallrik utan müsli (den var slut). Men det är väl ingen anledning till att lördagsfrukosten behöver se likadan ut?

Det gäller ju också att passa på medan man fortfarande har tid att lägga ett par timmar på frukost, hehe. Och ja, detta gör jag helt för min egen skull. Sitter lugnt och mumsar medan jag bläddrar i en bok. Jaja, det är dukat för Jakob också men tro mig – den som lägger timmar på frukost för hans skull slösar sina timmar. Det sörplas plikttroget lite juice och knapras på en smörgås, men mer blir det icket. Ingen frukt. Inga bananpannkakor. Ingen granola.

Jag vet. O-fatt-bart.

Helgfrukost 2016_1

Helgfrukost 2016_3

Helgfrukost 2016_4

Helgfrukost 2016_5

20 Feb

Bebislista – check!

Hurra! Nu är allt avprickat på inför-bebis-listan. Jag tycker verkligen vi har tagit det i en lagom lugn takt, inget har blivit stressigt (vilket det i för sig kanske hade blivit om bebis hade fötts för typ två månader sedan) och jag har inte heller sprungit ut och köpt allt i vecka 6. För att sedan upptäcka att jag behövde hälften. Vilket hade varit typiskt mig.

Att vi till och med lyckades bra med att pricka av de stora tvättmaskin/bil-grejerna är jag också mycket nöjd med.

Nu kör vi listan en sista gång bara för att få se alla punkter överstrukna, okej? Annars fallerar ju hela poängen med listor, förstår ni väl.

 • Byrå i sovrum
 • Spjälsäng
 • Barnvagn
 • Bilbarnstol
 • Microvågsugn
 • Tvättmaskin
 • Bil
 • Skötbord (sista pusselbiten som gjordes härom dagen!)
 • Lakan och bäddning till vagga
 • Åkpåse
 • Fårskinn (ett otroligt mjukt och fint grått fårskinn har köpts in, som en sen julklapp från mor och far – tack!!)
 • Babynest (bilder hittar ni här)
 • Ytteroverall
 • Bodys
 • Sockar
 • Mjuka byxor
 • Pyjamasar
 • Mössor
 • Skötväska
 • Badbalja (fick en chock när det anlände, större badbalja får man leta efter! Hehe. Men tydligen är de rätt stora, så vad gör väl det.)
 • Apoteksprylar till bebisen
 • Babyfilt

Tadaaa! Så, eftersom vi nu är helt redo så har jag beställt bebisleverans till nu på fredag. Då har jag prickat av alla borde-vara-med-på-punkter, samt hunnit vila ett par dagar.

…Trist bara med den lilla detaljen att bebisar tyvärr inte är lika lättbeställda som exempelvis badbaljor. 2-3 arbetsdagar, klart. Bebis, vecka 37-vecka 42. Synnerligen oklart.

20 Feb

Morfars begravning

Igår var det dags för morfars begravning, och det blev en väldigt fin stund med många som ville visa sitt deltagande! Jag tror mormor kände hur många hon har runt omkring sig.

Minnesstunden blev också en fin blandning av just minnen och tillbakablickar. Jag kan fortfarande tycka det är så sorgligt att personen som gått bort aldrig får höra allt det som sägs under begravningar! Många kanske inte ens har träffats så mycket på senare år, och sedan finns det ändå så mycket fint att ta upp och berätta om på minnesstunden. Tänk så mycket som kommer fram först när någon gått bort, som aldrig sades till personen medan hen fortfarande var vid liv?

Äh, jag vill tro att de ändå på något sätt hör allt det där. Eller att de redan visste, innerst inne.

Morfars begravning 2016_3

Morfars begravning 2016

Morfars begravning 2016_5

Morfars begravning 2016_6

Morfars begravning 2016_7

15 Feb

Gravidmagen

Vilken bra helg det blev i Storforsen! Riktigt skönt att få bo på hotell och bara exempelvis gå till uppdukade måltider. Eller gå och gå, snarare vagga.

Idag är det bara 20 dagar kvar till beräknad födsel! Det är ju bara en liten fjärt av livet. Och nu jobbar jag bara i veckan, så sedan är det fritt fram för bebisen att komma! 

Åh, jag kommer garanterat gå över massa dagar. Snälla, snälla låt mig slippa det. Tack på förhand.

På grund av den konstant fallande snön i helgen så bidde det inga bilder, och det är verkligt svårt att själv ta bilder på magen? Men jag tänkte ändå att jag skulle bjuda på en klassisk ta-mobilbild-framför-helfigursspegeln-i-badrummet-bild.

Helsvart har jag också, precis sådär så att man inte riktigt ser konturerna…. Magen ser ju ut att liksom hänga ut från högersidan. Jaja, jag är ledsen – men det är ungefär den här bloggnivån ni får hålla er tillgodo med ett par veckor framöver. 

Som jag längtar efter att få ta bebisbilder! I vårsol och allt, dessutom!  

  

12 Feb

Finfrukost mitt i vardagen

Alltså så grymt bra ni är med tipsen till BB!! Allt är nedpackat enligt era rekommendationer. 

Igår klev jag upp tidigt och begav mig till Bergsviken för att äta gofrukost med mormor, mamma och senare Elina och Herman! Vilken lyx. Älskar när man kan styra timmarna lite själv och ta en stund mitt i vardagen för att göra något annorlunda. 

Jag passade också på att pussa Herman det lilla gullebarnet. Än gör han inte så mycket motstånd, så det gäller att passa på. Sedan börjar man ju längta hemskt mycket efter vårt egna lilla gullebarn! HEMSKT MYCKET LÄNGTAR MAN. Oj, jag tappade det. Tillbaka nu.

Nu ska jag iväg till frissan för att passa på att ljusa upp håret lite inför våren, och i eftermiddag drar jag, Jakob, mor, far och Cecilia till hotell Storforsen för att hänga där med EFS – det ska bli härligt! Jag hade även tänkt ta med kameran och kanske lyckas ta någon vintrig gravidbild på lilla familjen? Vi får hoppas att vädret tillåter detta. 

Hoppas du får en trevlig fredag! 

    
 

11 Feb

Att packa BB-väska

Äh, jag ska erkänna. Jag väntade inte med att packa BB-väskor och bädda bebissäng till vecka 37. Det blev att jag gjorde det för ett par veckor sedan. Men så vadå, det måste jag väl ändå få bestämma själv. ”Ja, och Jakob faktiskt!!” mumlar ni kanske upprört.

Ni kan vara lugna. Det var ok för honom också.

Och ja, det var faktiskt lika mysigt som jag hade tänkt. Först packade jag skötväskan och nu står även ”vår” väska redo. Och eftersom jag älskar listor kommer här packningslistorna:

Skötväska:

 • 3 uppsättningar små bodys, mjuka byxor och mössor, samt sockar
 • Overall, stickad mössa, tjocksockar och vantar
 • Filt
 • Blöjor
 • Våtservetter
 • Små handdukar
 • Babyolja
 • Salva
 • Napp

BB-väska:

 • Mjukdress och ombyte till mig
 • Ombyte till Jakob
 • Amnings-BH
 • Amningslinne
 • Amningskupor
 • Salva
 • Toalettartiklar

Sedan när det är dags så ska det ner:

 • Necessär
 • Tandborste
 • Mobilladdare
 • Kamera
 • Mat i form av fruktsoppa, Trocadero, drickyoghurt, tuttifrutti-godis, klämmackor. Mycket viktig del av packning.

Det är väl typ det hela? Alla ni mödrar därute – vad har jag glömt?

  
  

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)