25 Aug

Anderssons resort and food

Okej då. Jag må längta efter höstkrisp, men jag ska erkänna att jag inte mådde precis jättedåligt när jag låg och skvalpade i kusinernas pool i lördags. Det kan hända att jag badade i drygt fyra timmar i sträck, men det är ingenting jag tänker erkänna.

Men alltså, denna plats är verkligen så väldigt härlig att hänga på en härlig sensommardag som i lördags! Lina och Harry sov ändå över där, så jag tog helt enkelt baddräkten under armen och begav mig dit. Jakob anslöt senare och vi blev bjudna på tacopaj som tillhör goda-maträtter-som-Emma-gillar-jättemycket.

Så… ”Känner du dig stel och uttråkad? Har stadens utbud för länge sedan tappat sin charm? Då är Anderssons resort and food något för dig! Bada i poolen, sola på altanen, ät en 88:a utan att spilla choklad i klorvattnet och mumsa sedan i dig en utsökt tacopaj! Allt för endast noll kronor!” 

Hahaha skoja. Det förstår ni väl att inte alla som vill bara kan dyka upp hemma på deras gård, detta är faktiskt en VIP-resort *OnLY For InVItED*

Och ett par oinbjudna. Man kan nämligen ha tur och få komma även om man liksom råkar bjuda in sig själv…. 

Anderssons resort 2015

Anderssons resort 2015_1

Anderssons resort 2015_2

Anderssons resort 2015_3

Anderssons resort 2015_4

Anderssons resort 2015_5

20 Aug

Puss vardag

Nej, rubriken är inte en särskrivning. Det ska inte stå ”pussvardag”, utan mer ”puss på dig vardag!”. Ville bara förtydliga det så att min värdighet kan behållas intakt. Den lilla jag nu har.

Men apropå vardag, visst är det ändå lite härligt?! Spontanitet och brokiga dagar i all ära, men det finns något mysigt med jobbandet, lunchlådor, middagsplanering, bjuda vänner till idol-kvällsfika, träna, planera helgen och så vidare. Okej, påminn mig om det här inlägget i slutet av oktober. För anledning nu är ju också att man typ är semesterutvilad och har romantiserat vardagen i flera veckor. Äh, jag njuter så länge det varar!

Tänk ändå så viktigt det är att se till att vardagen är något man trivs med, eftersom det är en så stor del av livet! Fy att bara leva för helgerna.

//kalla mig Tranströmer

Sedan att vädret sviker mig och istället för ”krispig höst” ger mig ”julivärmen som kom försent”, det har jag inte riktigt accepterat. Jag önskar mig sol och tolv krispiga grader. Tack på förhand.

Dock var det väldigt trevligt med lite värme i lördags när vi vandrade upp på ett berg, grillade korv och njöt av den fantastiska solnedgången och den gröna utsikten. ”Allt det solen rör vid kommer att bli ditt en dag” sa Jakob med mörk och beslöjad röst, samtidigt som han strök mig över huvudet. ”Taaack Mufaaasa” svarade jag andäktigt medan jag genom kisande ögon skådade på mitt blivande kungarike. Sedan åt vi korv!!! Tjohopp!!

Ikväll är jag gräsänka och planerar således en riktig tv-kväll med matlåda (det bästa!) och fruktsallad. Sedan ska jag inte röra mig ur fläcken. Naaajs.


15 Aug

Utbyte av tjänster

I veckan var ett av mina mål att hinna safta och sylta. Jag hade plockat ett gäng blåbär via facebook (alltså vilken grej det här att kunna köpa billiga, färdigrensade och lokalt plockade blåbär från någon som säljer på fb), och sedan skrev jag och frågade våra forna grannar Viktors om att återuppta den där utbytestjänsten som vi använde oss av för några år sedan. Den innebär nämligen att Viktors bidrar med svarta vinbär som de får av föräldrar, jag gör saft av alla bär och sedan delar vi på guldet. Alltså saften. En mycket bra deal om ni frågar mig!

Så det blev ett helt gäng med saftflaskor, och sedan provade jag även att göra ett par burkar med svartvinbärsgelé men den är ännu osmakad. Samt en driva blåbärssaft då också. Allt med fasligt mycket socker, som sig bör.

Titta så prydligt! Ja, alltså det hade ju varit mycket mysigare med massvis med små glasflaskor, men här gick faktiskt den praktiska kunna-frysa-ner-funktionen före. Här ska drickas höstsaft!

Saftutbyte

Saftutbyte_1

14 Aug

När man längtar efter köttfärssås

I söndags var det alltså dags att packa ihop stugrummet och flytta tillbaka till staden! Jag har ju nämligen en liten extravecka med semester (bra inprickat med vädret för övrigt!), och jag kände att den utnyttjades bäst på hemmaplan där jag i lugn och ro kan packa upp, tvätta, pyssla på och sådär. Plus att hur mycket man än längtar ut till stugan i början av sommaren så kommer i alla fall jag plötsligt till en punkt när man liksom är ”klar” med stugan. Plötsligt längtar man till ett vanligt badrum, närhet till stan och ett fungerande wifi.

Hur som helst så har jag alltså riktigt njutit av den här veckan, och i måndags var det en riktig fixardag. Eller rättare sagt, jag hann både packa upp och bära bort, storhandla för veckan samt åka till stranden med Lina, Harry, Anna och Stella. Vilken grej! Picnicade gjorde vi, samt passade på att använda de i stort sett orörda badkläderna. Och nej, vi badade inte. Men vi solade!

När jag kom hem sen så var jag bara tvungen att göra min kanske bästa vardagsmat. Köttfärssås! Alltså det här med att göra något enkelt som man liksom bara kan ”slänga in lite kryddor i, riva i en morot, och sedan låta småkoka en timme ifall man så vill”, det kan göra mig så löjligt nöjd. Att sedan servera med pasta, en god sallad och svartvinbärsdryck – då är liksom mysmåndagen ett faktum för mig.

Kottfarssas

”Alltså, vem äter egentligen maten med ett litet basilikablad!?” tänker ni. Ingen. Inte jag heller. Vårt middagsscenario: Väänta! Jag måste fota. *springer och hämtar basilikablad och lägger dit* Jakob suckar. ”Men kom nu och ääääät.” 

13 Aug

Kräftskivan där ingen åt kräftor

Vi drog ihop till den (typ) årliga kräftskivan med vännerna och det är verkligt trevligt det här att samlas under någon slags rubrik. För låt oss tala klarspråk – vem kommer egentligen för kräftorna? Jag tror det fanns cirka 23 kräftor i fredags, vi var 13 stycken kring bordet och det blev 7 kräftor över. Då förstår ni. Det åts alltså 15 små man-kanske-måste-äta-en-ändå-kräftor. Däremot allt det andra – schluuurp! Det fanns pajer, såser, bröd, färdiga kräftstjärtar (de är bäst/latmasken), skagentårta, laxrullar och så vidare. Fy sjutton så gott.

Vi hade i alla fall en riktigt trevlig kväll på alla sätt och vis, och när jag kollade i arkivet så har jag ju faktiskt dokumenterat ett gäng kräftskivor på bloggen tidigare. Vi har förra årets 2014, jag hittade från 2012 samt från 2011 med gulle-lille-Jakob och hans tandställning. Eller ja, ”lille och lille”, det var väl egentligen… bara… fyra år sedan. Men ändå…!

Kraftskiva 2015_1

Kraftskiva 2015_2

Kraftskiva 2015_3

Kraftskiva 2015_4

Kraftskiva 2015_5

Kraftskiva 2015

6 Aug

När ett efterlängtat sommarminne skapas

Jag trodde det var försent. Att sommarens minnen redan var färdiga, redo att sparas. Jag hade krasst konstaterat att de specifika sommarminnena var betydligt färre än förra året.

Och så plötsligt. Kvällssol! Värme! Båt! Och korvgrillning med vänner! Hurra!

Det blev alltså en spontan båttur häromdagen som verkligen var efterlängtad. Ut till Hällskär tog vi vårt pick och pack, och där grillade vi korv med mängder av Johnnys senap, vi grillad marshmallows och åt choklad. Och så passade vi på att myyyysa, och bunkra sommarkänslor likt utsvultna hyenor.

Batutflykt 2015

Batutflykt 2015_1

Batutflykt 2015_2

Batutflykt 2015_3

Batutflykt 2015_4

Batutflykt 2015_5

5 Aug

Magdalena & Robert

”Det sistaa… bröllopet..!” Citat från Ice Age. Men då var det melonen. Äh, ni som förstår, ni förstår.

I lördags var det alltså dags för årets sista bröllop! Åh, tänk vad det kändes långt bort där i våras – att alla tre bröllop skulle vara gjorda. Men fy så trevligt vi har haft det! Jag är så glad att vi är kompisar med riktiga bröllopsfixare hela bunten.

Och när Magdalena och Robert gifte sig i lördags var det inget undantag, härlig mat, kreativt pynt och en snygg teknikansvarig (läs: Jakob)! Vad mer kan man begära?

Det var mycket som var toppenbra, men mina topp 5 utan inbördes ordning är:

  • Syskonens sång på vigseln
  • Mariannepralinerna (gudomligt goda) som Magda hävdar att jag gjorde på Café Tre, men detta har jag i så fall förträngt
  • Fotoväggen som Magda målat med henne, Robban, hundarna Rolf och Mats, där man fick sätta huvudet i hålen
  • Blåbärspulvret som jag fick som tack för brudsminkningen som jag gjorde på Magda (magiskt bra!)
  • Robbans svensexefilm

Jag tänkte att jag ska göra ett inlägg senare och visa ett par filmer som har gjort till bröllopen, det har ändå blivit ett par stycken! Någon kanske kan få inspiration till ett framtida bröllop. Ifall ni vägrar ett sådant inlägg, kommentera ”tuppen nej”.

Tack för en härlig dag Magdalena och Robert!

Magdalena och Robert 2015_1

Magdalena och Robert 2015

Magdalena och Robert 2015_2

Magdalena och Robert 2015_3

Magdalena och Robert 2015_4

Magdalena och Robert 2015_5

Magdalena och Robert 2015_6

Magdalena och Robert 2015_7

Magdalena och Robert 2015_8

Magdalena och Robert 2015_9

Magdalena och Robert 2015_10

Bästtjejerna!

1 Aug

Sensommarhäng

Och så plötsligt behagade sig solen att dyka upp! Finemang ropade vi i släkten och begav oss fort som sjutton till Magnussons stuga. ”Här ska vi bo!” ropade vi när vi vandrade ner längs spången mot altanen. ”Oj, hehe, hej på er” sa moster Kristina. ”Bo, sa ni? Hahahehe, det hade varit något”.

Men vi lurades bara. ”Det är klart vi inte ska bo här! Men bada ska vi göra, och kan någon beställa pizza? Hallå? Seså, flytta på dig.” Och innan ett par minuter var belägringen ett faktum och vi mådde så gott, så gott.

Ralf och Cecilia badade hela tiden, och till och med jag tog mig ett dopp! Harry badade i småfolkets tunna, Jakob och pappa paddlade, en grupp åkte och fiskade med båten, och sedan åt vi alla pizza tillsammans.

Att det sedan blev lika i frågespelet (2-2 i matcher) på kvällen mellan damerna och herrarna, det var verkligen en bonus. Alltså, det är inte så att vi damer inte är bra, det är bara det att vi alla liksom är bra på samma typ av frågor. Herrarna däremot har liksom ett par specialområden var där de är jättebra, vilket innebär att vi ofta blir utklassade. Eller tja, utklassade är ett starkt ord. Men vi brukar sällan vinna om vi säger så.

Hur som helst mycket härligt med en sommarkväll!

Magnussons stuga 2015_1

Magnussons stuga 2015_2

Magnussons stuga 2015_3

Magnussons stuga 2015_4

Magnussons stuga 2015_5

Magnussons stuga 2015_6

Magnussons stuga 2015_7

Magnussons stuga 2015_8

Magnussons stuga 2015

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)