30 Jul

När Lina fyller jämnt

I tisdags var det kalas på Strömbackastrand eftersom Lina fyllde jämnt – 25 år! ”Men Emma, 25 år är faktiskt inte jämnt.” Vet ni, det är precis en sådan där attityd som skapar trist stämning. 25 är ju ändå liksom 25, och det kändes lite trevligt att kalla det för jämnt. ”Okej, det gör inget.”

Tack.

Hur som helst så knödde vi in oss i lägenheten och det gick faktiskt förvånansvärt bra eftersom solen för en gångs skull sken, vilket innebar att balkongen verkligen kunde visa sig från sin bästa sida. Vi åt också jättemycket gott fika. Alla sorter var goda vilket alltid ställer till det. Jag hovrade länge kring fikabordet även efter jag hade fikat klart, bara för att drömma om vilka sorter jag skulle ha tagit ifall jag hade tagit ännu mer fika.

Mycket trevligt med kalas! Speciellt innan ”dödens årstid” när det gäller kalas startar. Tur att det kommer ett syskonbarn i oktober som bryter trenden. Som det barnet kommer firas, om inte annat i ren och skär abstinensanda.

Linas fodelsedag 2015_1

Linas fodelsedag 2015_2

Linas fodelsedag 2015_3

Linas fodelsedag 2015_4

Linas fodelsedag 2015_5

Linas fodelsedag 2015_6

Linas fodelsedag 2015_7

Linas fodelsedag 2015_8

Linas fodelsedag 2015_9

Linas fodelsedag 2015

27 Jul

Erik & Malin

I lördags hade vi förmånen att få vara på sommarens andra bröllop eftersom Erik och Malin gifte sig! Och vilket otroligt välordnat bröllop, speciellt var det väldigt mycket gott att äta med det härliga buffé-temat. Det var nämligen mingelbuffé till förrätt, härlig sommarbuffé till varmrätt, kakbuffé till efterrätt och sedan tårtbuffé på det. Och som om det inte var nog så avslutades kvällen med palt som vickning. Och jag vet inte om ni kan förstå det, men efter en lång stunds dansande och när saltsuget börjar smyga sig på – då är murrikkastekt palt verkligen jättegott. Jätte. Gott.

Sedan var också lokalen väldigt härlig! Lada plus härlig dekoration plus massa ljusslingor. Ja, ni förstår ju. Även väldigt… välventilerat i den härligt typ fyragradiga sommarkvällen, men äh – det var inget som inte en bra filt kunde ordna.

Vilken dag hörrni! Stort tack och grattis till er Erik och Malin!

Erik&Malin_12

Erik&Malin_26

Erik&Malin_33

Erik&Malin_65

Erik&Malin_67

Erik&Malin_74

Erik&Malin_75

Erik&Malin_78

Erik&Malin_83

Erik&Malin_84

Erik&Malin_95

Erik&Malin_98

Erik&Malin_130

Erik&Malin_133

Erik&Malin_54

26 Jul

Böcker för utseendets skull

Jag har kommit in ett ett riktigt trevligt läsar-mood och har avverkat flera böcker i sommar, nu i helgen plöjde jag Twilight-serien (för typ fjärde gången) bara för att jag väntade på min beställning från Bokus och inte hade något annat att läsa. Det kan nämligen vara så att jag råkade beställa typ tio böcker, och det finns inget bättre än när laddningen sedan kommer och man bara ”vilken ska jag börja med!?!” Ja, ni förstår säkert precis känslan. Ambilvalent naanting!

Jag började även sommaren med att läsa klassikerna från Vilhelm Moberg om de kära utvandrarna, och det finns ju något fantastiskt med den typen av långsamma, halvtragiska med ändå fyndigt roliga, gammelsvenska böcker. Och sedan måste ni väl hålla med om att de har ett fantastiskt omslag?? Hur fina som helst.

Det är faktiskt rätt ofta jag köper böcker bara för utseendets skull. Det jobbiga är bara när en serie man redan har sedan kommer ut i ny, mycket finare, upplaga! Ve och fasa.

Då finns det bara en väg att gå. Dubletter.

Vilhelm Moberg_1

Vilhelm Moberg_2

Vilhelm Moberg

25 Jul

Med loppis och ganska mycket smörgåstårta

Och plötsligt händer det! I dagar – ja till och med veckor – har ni gått in och uppdaterat bloggsidan. Men nä. Rubriken ”Viktor & Viktoria” har mött er tills ni börjat känna föraktet pyra gentemot de tidigare nämnda. Detta trots att felet inte är deras. Ack, felet är onekligen mitt.

Och jag, jag kan inte ens längre skylla på semester. För nu, nu jobbar jag igen. Ja, inte i Luleå, jag har några sommarjobbsveckor i Piteå församling innan jag börjar om i Luleå i mitten av augusti. Och det är faktiskt väldigt trevligt att jobba i Piteå och ha lite kortare dagar.

För övrigt har jag det riktigt bra! Bara den här veckan har innehållit kompisfika, schlagerquiz på Pensionatet, tacokväll med spel tillsammans hos familjen och idag har vi hängt lite inne på PDOL-området innan vi landade här utan på stugan igen. Idel trevligheter.

Härom veckan lyckades vi pricka in en av sommarens soliga dagar och åkte till Myrheden för att fira Elina på hennes mammas stuga. Väldigt mysigt! Smörgåstårta, loppis, kubb, grillmiddag och frågespel. Tippetopp!

(Och nu har jag åtminstone ett par inlägg på G här, så misströsta inte! Om ett par veckor åker vi hem från stugan och då återgår allt till det normala!)

Elinas stuga_2015_1

Elinas stuga_2015_2

Elinas stuga_2015_3

Elinas stuga_2015_4

Elinas stuga_2015

Elinas stuga_2015_5

Elinas stuga_2015_6

Elinas stuga_2015_7

Elinas stuga_2015_8

8 Jul

Viktor & Viktoria

Ojoj så effektivt en stugflytt kan skapa bloggsemester. Det är nämligen mycket begränsat internet här ute vilket innebär att aktiviteterna blir lite mer av karaktären läsa-äta-spela-spel. Typ.

Men trots det kära intranätets frånvaro så har vi inte legat på latsidan. Nejnej, både möhippa och bröllop har hunnits med! Möhippa för Vickan hade vi förra onsdagen och i lördags var det så dags för bröllop! Och jag älskar ju bröllop! Det är en sådan synnerligen trevlig festform. Jakob var bröllopsfotograf under dagen och jag var bröllopsfotografens assistent (…här klättrar man inte i rankning nej), så vi var uppe med tuppen för att hinna i tid till Älvsbyn.

Men vilken härlig dag det blev! Glada och fina gäster, härliga tal, god mat och såklart ett fantastiskt brudpar!

Tack för att vi fick vara med!

Viktor&Viktoria_1

Viktor&Viktoria_3

Viktor&Viktoria_4

Viktor&Viktoria_9

Viktor&Viktoria_12

Viktor&Viktoria_18

Viktor&Viktoria_21

Viktor&Viktoria_26

Viktor&Viktoria_28

Viktor&Viktoria_38

Viktor&Viktoria_42

Viktor&Viktoria_43

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)