16 Jan

Välkommen Harry!

Onsdagen den 14 januari föddes så tillslut lille Harry! Och plötsligt är Lina, Lina som satte den gröna fleecen på huvudet och lät öronen sticka fram i en gräsligt rolig uppenbarelse, Lina som jag har känt hela mitt liv och Lina som jag spelade sims med i data-skrubben, plötsligt är hon MAMMA! Till en alldeles egen son!

Det är egentligen helt ofattbart. Snacka om häftigt!

Bara ett par timmar efter deras hemkomst från BB igår sprang jag och Jakob ner och snusade på det lilla livet. Gullelille Harry. Han sov mest, men jag kunde känna direkt att han tyckte om mig.

Du och jag Harry. Du och jag.

16 Jan

Mot San Francisco och vidare!

Jag har ju inte berättat för er att jag och Jakob i slutet av augusti bokade en resa till San Francisco tillsammans med Viktor och Viktoria! Det kändes liksom så långt till januari då, och plötsligt åker vi nu imorgon!! Så himlarns roligt.

Jag har alltid velat till USA, och Kalifornien känns som en plats man vill ha besökt minst en gång. Tio dagar blir vi borta och under den tiden hyr vi bil som vi bland annat har tänkt använda till en road trip mot Los Angeles. Hej kändisar i Hollywood. Här kommer jag. Emma. *drar på mig solbrillorna, lägger sjalen runt bakhuvudet och sätter mig i en cab*

Alltså jag har levt ett huvva lyxliv när det gäller resorna det här senaste året. Lyxliv!! Men ja, sen är jag pank också. Okej, inte riktigt. Men det finns en anledning till att det brukar heta att man blir ”rik på upplevelser” och inte ”rik på pengar” när man reser.

Hur som helst, tacksam är ordet! Nu blir det nog sista resan på ett tag, så jag ska njuuuta! Målbild med mig framför? Hollywood-skylten såklart! Eller Golden gate-bron. Eller båda.

Bilderna är tagna från Google.

15 Jan

En liten glimt av lägenhet

Nu börjar vi ha bott i lägenheten några veckor och vi trivs faktiskt väldigt bra. Det känns liksom trevligt att bjuda hem folk vilket alltid är ett bra tecken. Några saker är kvar som att vi ska bygga nytt köksbord, nya köksstolar, ordna belysningen i köket, köpa tvättmaskin och torktumlare och så vidare, men det är ändå fullt beboeligt.

Det är även riktigt mysigt att bo bredvid Lina, Nicke, Johan och Anna! Lite tårta över? Bara slänga iväg ett sms så plingar det på dörren några minuter senare. Ensam hemma en fredagskväll? Bara plinga på hos Lina så är På spåret-kvällen ett faktum.

Som ett läger på hemmaplan! Vilken grej! Och nu har ju till och med lille Harry kommit till världen!!! (Ja, alltså det är inte vår bebis. Snälla någon, såå dålig har jag inte varit på att blogga.)

Det har varit lite knepigt att hitta stilen, men nu har vi landat i någon slags design-retro-gulddetaljer-geometrisk stil som vi kör med tills vidare. Jag har inte hunnit dagsljusfota lägenheten så mycket, men jag knäppte ett par bilder precis innan förlovningsfesten härom veckan. Se det som en liten tjuvkik!

 

14 Jan

Förlovnings- och inflyttningsfest

Det är mycket som händer just nu även om det inte syns här, bland annat har vi hunnit ha förlovnings- och inflyttningsfest i nyläggan! Vi var nästan 40 personer på ”en pytteliten bostadsyta”, men vad gör väl det när det är vår släkt det handlar om. Glada och nöjda även om det bara är en liten golvyta som erbjuds!

Mycket trevligt var det, jag hade gjort smörgåstårta för hela slanten. Både ”vanlig” och skagensmörgåstårta. Sedan hade vi vanliga tårtor också av alla de slag, så det räckte till både släkten, vännerna på kvällen och grannarna dagen därpå! Tänka sig.

Vi fick så väldigt många fina presenter också, så man blev nästan generad. Allt från varsin ukulele, presentkort, till en fantastisk tavla som kusin Elin hade ritat, pussel, plättjärn (den måste vi prova snart!!) och ljusstaken Vänskapsknuten från Svenskt tenn.

Tack alla ni som kom!

 

13 Jan

Uppdatering och bröllopsplanering

En stund i soffan på kvällen. När middagen är uppäten och den bästa killen ligger under filten bredvid mig. Vardagsmys. Filten behövdes tydligen för att ”kanske ge intrycket av att jag ligger i ett badkar”. Det är någon i vårt hushåll som har stora abstinensbesvär när det gäller badkaret som vi alltså inte har i den nya lägenheten. Men det får man ha förståelse för, han badade ju nästan varje kväll vintertid. Inte konstigt att han ”känner sig rastlös och som att något saknas i själen” varje kväll. Det var stackarens terapi som försvann med det där badkaret! Det måste ni ha förståelse för!! Seså Jakob, vi ska klara oss igenom den här prövningen också.

Det är rätt mycket på gång i övrigt också faktiskt, en av de stora grejerna som snurrar i huvudet nu är det stundande bröllopet! Japp, ni läste rätt – vi GIFTER OSS i mars! Så fantastiskt roligt det ska bli!

Vi bestämde det redan kvällen vi förlovade oss, varför vänta liksom? Vi har ju varit ihop i evigheter. Jag har alltid velat ha ett vinter/vår-bröllop och den här våren kändes som gjord för ett bröllop. Vi har inte någon bebis på väg, vi har råd just nu och ingen i vår närhet som bor utomlands. Vi kör!

Det är ju en hel del som ska fixas, men en efter en lägger sig ändå pusselbitarna på plats. Vi har till exempel världens bästa värdpar vilket känns väldigt stabilt, och nu börjar musiken också bli klar. Lokal för vigsel och bröllopsfest är spikat, maten bestämd och inbjudningskorten skickade! I fredags köpte jag också min bruuudklänning! Det var ändå typ först då när jag stod där på pallen framför spegeln som jag insåg att jag för tusan ska gifta mig om bara ett par månader. Jag! En fru! Som kommer att heta Emma Dahlbäck?!

Klänningen sparar jag till den stora dagen, men ni kan få en glimt av inbjudningskorten! Och tro mig – det kommer säkerligen bli en hel del bröllop i den här bloggen framöver….

2 Jan

Sammanfattning av 2014

Vilket otroligt händelserikt år 2014 har varit! Kanske är det ett av de mest händelserika åren i vuxen ålder? Till stor del har det varit ett fantastiskt år med nya människor, massor med härliga resor och väldigt få bekymmer. Men det har också innehållit mitt livs stora sorg. Allt på samma år, tänk ändå.

Jag tycker alltid det är roligt att läsa sammanfattningar, så här kommer mitt härliga, känslostormande och händelserika år sett från bloggen! Och ja, att göra sammanfattningar gör mig alltid nostalgisk…

Januari

Det nya året började vi i Paris vilket var helt underbart. Vänner, Disneyland, god mat och ett rejält nyårsfirande var verkligen bästa starten. Sedan var det nästan bara hem och vända, innan jag och Lina åkte på lyxresa (insåg vi när vi kom fram) till Gran Canaria, till ett uuuunderbart hotell, där höjdpunkten var delfinsafari och där vi kunde gå hur länge vi ville på zoo och länge studera alla fantastiska djur.

Jag spenderade också torsdagskvällarna på Ung kreativ som är världens bästa grej, tog ett sorgesamt farväl av jobbet på Piteå församling och gick ovetandes in i februari om vad jag skulle arbeta med under det kommande året.

Februari

I februari lekte jag med min nya ritplatta, jag funderade på hur jag skulle starta eget företag, jag åt semlor och skrev om kärleken till matchande presentpapper. Jag frilansade även som sportjournalist för första gången!

Mars

I mars fick jag till min stora glädje veta att jag hade fått vikariatet på Luleå stift! Jag gick på spa, jag tipsade om bra böcker (eftersom jag nu kunde njuta av lite ”ledighet” innan nya jobbet och därmed också hann läsa böcker) och vi var på kalas för Tim.

Jag skrev ett av mina mest lästa inlägg om att vara medlem i Svenska kyrkan och jag åkte till Hemavan med TG utan att bryta något.

Jag firade min 24-årsdag och vi fick träffa älskade Sive för första gången!

April

I april startade jag på nya jobbet och påbörjade därmed också mitt busspendlande, vi firade min pappa och jag tyckte om min familj. (OBS! Jag gillar alltid min familj, men just i april fick dom ett extra fint inlägg.) Vi firade en häärlig påsk och jag skrev om gull-Cecilia.

Maj

Den här månaden började med Israel-resa tillsammans med jobbet, och det var en fantastisk resa som jag kommer att minnas för alltid! Vi tog ett sorgligt farväl av roliga, tuffa, fina Alfons, jag joggade i neonfärgat och avslutade månaden i Stockholm där Lina droppar nyheten att hon ska ha barn!!!?”??”?!?! Detta redan så älskade barn som kommer typ NU! *biter på naglarna och dubbelkollar mobilen efter bebisbild*

Juni

I juni firar vi nationaldagen i badhusparken, vi hälsar gullemjukesöte Eddie välkommen till familjen och firade examenar av alla de slag. Lillebror Viktor fyller år, jag och Lina är stolta faddrar på Sives dop och midsommarhelgen kom och gick!

Juli

Jag påbörjade min ljuuvligt långa och varma semester, som kanske kommer att kvala in som den bästa semestern någonsin. Ever. Trist att den redan har varit… Med ganska kort varsel hittade hela familjen Larsson med respektive en vecka där vi kunde bila ner till Gotland, och det blev verkligen en supervecka. Sol, värme, härlig stuga, spel, bad och höjdpunkten – ridning!!

Augusti

Vi berättar att vi byter lägenhet under hösten, jag tar med mina stackars växter på retreat till stugan och skriver några rader om valet (och blir på grund av det erbjuden att göra ett inlägg i samarbete med Miljöpartiet…). Vi avslutar med kräftskiva på stugan!

September

Här blev det inte så mycket bloggat. I början av september åker vi på Gran-dagen tillsammans med Cecilia och Olle, och det var chockladtema på Café Tre.

Sedan händer det som inte får hända. En solig lördag förlorar vi Sive och plötsligt är inget sig likt.

Oktober

I oktober slår jag nog personligt rekord i flygturer under samma månad, och jag åker bland annat på bokmässan i jobbet. Jag åker till London och Brighton med fintjejerna och ser världens bästa musikal. Vi flyttar ut och flyttar in till mor och far, samt är på underbar förlovningsbrunch hos Anton och Hanna!

Och mitt i allt detta säger vi hej då till Sive och förstår absolut ingenting.

November

Jag och Jakob åker till Stockholm för en härlig helg, jag glömmer bort att bloggen finns och vi… förlovar oss!! Tjohoo!

December

Jag fortsätter glömma bort bloggen…. ungefär hela december, men det blir en månad med mestadels flytt! Och ja, jag skaaa visa bilder snart. Jag lovar. Kanske. Vi hinner också ha tjejfrukost och Stora Feta Julfikat hos Johanna och Fredde, innan vi slutligen landar i julledighet med fin julafton.

Nyår spenderades i Kittelfjäll med bästa gänget, och det ska faktiskt få ett eget inlägg!

Det här året är ändå ett år att vara tacksam för. Jag är tacksam för att jag har haft möjligheten att få besöka flera nya länder, jag är tacksam för hur lätt mitt liv har varit att leva och för hur många underbara människor jag får älska varje dag.

2014 kommer alltid att också ha sorgen som en skugga över sig, och att tänka på stunden när jag satt där på akuten med Sive i famnen får det alltid att kännas som om någon gör tusen nålar på hjärtat. Varenda gång. Men vad ska man göra? Jag försöker bara finnas där för dem, lätta upp och vara en del av livet som ändå fortsätter.

Tack 2014 för lärdomar, upplevelser, glädje och en stor dos kärlek! 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)