26 Dec

En dag som julafton

Vilken fin julafton vi fick! För ovanlighetens skull var vi bara tretton glada personer, men för någon som är van att fira julafton med huset fullt så var det härligt att till exempel kunna sitta och äta vid samma bord. Men sedan är det så löjligt trivsamt på våra julaftonar. Det är julfrukost med tända ljus och godis i julstrumpan (ja, det hänger fortfarande en strumpa vid eldstaden åt oss), det är julbön i EFS Bergsviken som jag var mötesledare på i år, det är julmat, Kalle Anka, spel, efterrätt och tomtebesök. Mycket trevligt!

Sedan fortsätter det med juldagsmys och lill-julafton i Arnemark med Jakobs kusiner. Idag har vi sjungit på julkonsert i Hortlax kyrka och imorgon är det släktkalas igen i Norrfjärden! Mys!

Hoppas din jul var trivsam!

21 Dec

Julfrukosten som blev tradition

Det finns ändå något läckert med att man hittar på något trevligt ett år och säger ”det häär ska bli tradition!”, och plötsligt har det gått sex år och julfrukosten med tjejerna känns lika självklart som uppesittarkvällen!

Igår klev vi alltså upp tidigt, tog oss iväg till Hortlax badhus och simmade. Eller tja. Vad blev det, simmade vi ett par vändor under två timmar? En och en halv vända kanske..? Mest flyter vi omkring i vattnet och pratar. Sedan duschar vi, åker iväg och handlar och dukar fram till en riktig brak-julfrukost med tomtegröt, rödbetssallad, lussebullar och vörtlimpa. Julklappsleken hinner vi också med. Och igår fanns det liksom inget slut på julfrukosten, utan någon droppade av, ett par andra hemvändarvänner anlände och plötsligt var det kväll och dags för julkonsert i Jävre. Tänk ändå, så trevlig en lördag kan vara!

Och det allra bästa var att jag kände första stillsamma känslan av julefrid. Tre dagar innan julafton var plötsligt listan med saker att göra överkomlig, vilket var skönt. Idag har ännu några punkter klarats av och snart kanske man kan läsa klart den där Lars Kepler-boken som jag har påbörjat. Ni måste för övrigt läsa den, det är den senaste som heter Stalker – otrooooligt obehaglig ifall man bor i hus med en mörk trädgård utanför. (Vilken tur då att jag bor i lägenhet på våning 3)

Och just ja, jag ska ju visa er vår nya lägenhet också! Men den tror jag att jag fotar imorrn, och så ska jag försöka hinna med ljuset utanför. Hoppas ni också har funnit lite julefrid!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)