12 Jul

Diggilo i kvällssol

I onsdags följde jag för första gången med på Diggilo! Det har tidigare varit på Storforsen, men var nu stationerat på Pite havsbad vilket innebar att jag plötsligt fick tummen ur att faktiskt ta mig dit. Med mor, far och Långströms parkerade vi på sandstranden med våra picknickkorgar och campingstolar. Showen var underbart trevlig! Svängig musik, många skratt och bara allmängt myyys där ute på stranden.

Det var bara ett problem. Min campingstol. I farten norpade jag en av stolarna här på stugan och när vi står där och fäller ut dom så inser jag katastrofen. Min stol är en kort-stol. Alltså, den har korta ben. Jättekorta. Detta är väl inget farligt i sig, men när jag plötsligt inser att jag är en meter lägre än de övriga 5000 personerna på plats så blir jag rosenrasande. Jag sätter mig ner mer en tydlig duns och borrar ilsket ner fötterna i sanden. ”Sluta sura nu Emma” mumlar mamma från vänster. ”Det är inte du som lyckas vara på en tre timmar lång konsert utan att se en enda artist” muttrar jag ilsket tillbaka. När Nanne Grönvall drar igång med Avundsjuk är jag så arg att jag ställer mig upp och sjunger med i refrängen: ”Jag ee såååå avundsjuk, jag ee sååå avundsjuk!! Det finns så många som kan se er, fast inte jag som ee häär nereee!! Aaaavundsjuk, jag eee så aaaavundsjuuuk. Njaahaanjaaaha å ha ha ha ha!”

Det blir tyst. Jag har överröstat självaste Nanne Grönvall. Bandet har slutat spela. Alla stirrar på mig. Mamma mumlar att jag ska sätta mig ner och svalka mig med lite saft.

I övrigt hade vi en trevlig kväll.

11 Jul

Sommartjejer på finrestaurang

Varje sommar försöker vi samlas alla tjejer till några riktiga tjejkvällar och igår var det dags för ännu en sådan. I strålande kvällssol fikade vi på Pensionatet där vi också deltog i deras musikquiz som de har på torsdagar, vi åt utsökt middag på Järnspisen, vi kvällsbadade på Hemlunda och myste i våra sommarklänningar.

Jag är så glad över dessa människor. Fina dom. En kväll med tjejerna blir liksom alltid bra! Trots att undertecknade inte orkade ta med systemkameran. Trots att undertecknad bara tog bilder med mobilen….

Det gör inget, ni blev som inte arga på mig då.

11 Jul

Du ljuva semester

Jag har semester. Och det är helt fantastiskt! Känslan av att det är ett helt pärlband framför en med roliga dagar där ens största bekymmer är var skuggan är på altanen och om man behöver ta med en kofta på kvällen. Den känslan alltså.

Man blir verkligen sitt bästa jag! Glad, utvilad och rofylld. De här första dagarna har jag verkligen bara gjort det jag själv har tyckt om, Jakob har varit borta med jobbet och jag har bott ute på stugan dit vi flyttade ut i helgen.

Jag har druckit nyttig morgonsmoothie, joggat och tagit morgondopp i havet. Jag har blivit extremt bortskämd med god mat och fika som har serverats. Jag har solat, läst böcker, lyssnat på Sommar i P1. Jag har gjort sommarpiffen med lite nya slingor, klippning och nyplockade bryn. Varit på loppis, fikat med vänner, tränat med Jakobs mamma och moster, varit på Karlbergsteater och sådär fortsätter det. Bara roliga saker!

I tisdags spenderade jag några timmar på mosters stuga också, där vi tillslut samlades för en spontan släktträff och åt nyfångad, rökt abborre.

Åh. Jag känner redan att jag vill göra om den här veckan!

(Obs! Lars simmar bakom, Ralf 2 år var inte ute på eget äventyr.)

1 Jul

Med Gotland i sikte

Två uppstigningar kvar innan min första, betalda semester everrrrr. Jag har inte riktigt vågat tänka att det är sant än. Snart kommer säkert någon och nyper mig, ”det var bara på skoj Emma, hahahah så grymt ägd, fattar du ingenting eller?!”. Det bästa med den här semestern är att jag får fortsätta med detta fantastiska yrke när jag kommer tillbaka. Win-win.

Jag har satsat stenhårt på att boka in så lite som möjligt under dessa veckor. Inget lovande hit och dit så att det krävs almanackor under semestertid, jag vill känna att jag kan slänga klockan i sjön och bara spontanfara till Norge om jag så vill det.

Men en grej har vi faktiskt bokat in, och det är en road trip till Gotland med min kära familj! Torpet är hyrt, minibussen ordnad och färjan bokad. Hela familjen med respektive, åtta vuxna utan varken lillan (även om jag älskar när hon är med) eller hund. Långa sovmornar om man vill, sena kvällar på restauranger, alla kan köra bilen, alla kan vara med på allt. Ljuvligt.

Hittills verkar cykling, utomhusteater, Visby och ridning (!!!) stå på schemat vilket jag tycker låter synnerligen trevligt. Lite bad och sol däremellan skulle inte sitta fel heller. Okej, vem försöker jag lura, bad och skugga under ett parasoll borde det stå för min del.

(Har kommit på mig själv med att vara alldeles solskygg. Ljust för ögonen och brännande varmt gör mig på dåligt humör. Inte ens mitt tonårsargument om ”brunhet” kan locka mig längre eftersom mitt vuxna jag inte vill ha hudcancer samt har kommit till insikt om att jag ändå inte blir brun. Lose-lose liksom.)

Sista veckan i juli drar vi iväg! Oh yeah.

Alla Gotlandsdeltagare, plus mor och far, minus Eddie. Ljust är ordet. 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)