22 Jun

Midsommarafton

Det är bara att konstatera att helgens bästa vän onekligen har varit midsommarfleecen. ”Men även om det är kallt ute så får man njuta av den värme och kärlek som finns inne”….
/poeten.

Midsommar är ändå härligt! Trots att årets midsommar blev lite annorlunda, så var det kul att få hänga med Jakobs sida! Vi var nämligen bjudna på 60-årskalas och tillbringade kvällen med god mat, tävlingar och superba sötsaker. Det blev dock inga bilder tagna, men däremot hann jag ta några bilder under de timmarna vi träffade familjen och kusinerna innan deras firande drog igång!

Den här sköna bönan ska jag få tillbringa söndagen med, och jag tror vi siktar på lekpark, kanske något spontanbesök och kanske en Astrid Lindgren-film. Jag skrattar fortfarande så gott åt när man hör henne använda uttryck som hon snappat upp från oss vuxna, igår hann hon med både ett ”sluta nu tjata Emma” och hon hann även visa prov på självinsikt när hon glatt konstaterade, efter en aningen sur stund, att det citat: ”var en filt i hörnet där jag låg och tjurade!” Tjurade var ordet.

Hoppas ni alla hade en bra midsommar!

17 Jun

Sommarkalas

Vi må ha ungefär hela familjens kalas inom loppet av tre veckor – men så har vi ändå Viktor som fyller år 16 juni. Vårt enda sommarkalas! Och det är ändå härligt. Kalastemat är liksom givet med jordgubbar, saft och tårta. Okeeej, jordgubbar, saft och tårta har jag gärna året om, men det hör inte till saken. 

Vi hann med ett gäng med sällskapsspel också! Vi har favoriterna I din vildaste fantasi, Besserwisser, Ryktet går och så vidare, men igår provade vi Vem svarar först som också var trevligt! Mest för att jag och Lina vann över Jakob, Petter och Martins lag. Födelsedagsbarnet var dock inte lika imponerad över spelet… varför säger jag inte…. (psst! Han kom sist.)

Jag håller med dig Eddie. Skuggan är bäst.

16 Jun

Examen och blåmärken

Vi hade ett så mysigt examensfirande förra helgen, kusinkompis Anton firade universitetsexamen med att bjuda släkt och vänner på grillpartaj. Lekar, tipsrunda, sol och långbord resulterade självfallet i en mycket trevlig eftermiddag!

Det enda jobbiga var att alla ville ha med mig i sitt lag när vi hade femkamp. Jag försökte säga att alla inte kan få en del av kakan, men de ville inte lyssna. Jag fick helt enkelt vara med i alla grenar, för alla lag. Ja, ni förstår ju. Jag var helt slut. Framför allt fick jag gigantiska blåmärken av springa-med-galge-mellan-knäna-staffeten som efter fem vändor tog knäcken på mig.

Vadå ”sluta ljug, du var bara med i ett lag och i springa-med-galge-mellan-knäna-staffeten sprang du inte ens hela vändan eftersom du var sist ut i laget som låg sist så de hann klart innan dig”? Så sur! Snacka om att förstöra det roliga!

Jag ljög åtminstone inte om blåmärkena.

Nu kommer bilderna.

15 Jun

Den nyaste familjemedlemmen

Veckorna bara susar iväg och man hinner knappt höra vad man själv tänker – än mindre sätta tankarna på pränt här. Det här är verkligen en vecka som på något sätt speglar hur livet bara kan ta massor med olika beståndsdelar, kasta ner dom i en säck, skaka och sedan hälla ut på valfri kalendervecka.

I veckan har vi alltså firat sista kusinen som tagit studenten (nu är vi alla vuxna! Nåja. ”Vuxna”….), vi har välkomnat en ny familjemedlem, vi har haft 20-årskalas och vi har sörjt att Jakobs farfar somnade in under tisdagskvällen… Livet i ett nötskal. Skratt och gråt, stort och smått. Men en vecka där man har fått rå om och vara nära de man älskar mest av allt. Och det måste väl ändå vara det man önskar sig mest en sådan här vecka?

Jag måste i alla fall få presentera familjens nya familjemedlem som är den gosigaste valpen jag har träffat. Vadå ”du har ju knappt träffat någon valp”?

Jag minns en gång när jag träffade en valp.

Hur som helst, han heter Eddie och är det nya tillskottet hos Martin och Elina! Så söt. Alldeles fluffig och lätt, och vill helst bara borra in sitt lilla, lilla huvud vid halsen och pussas. Han lufsar gärna omkring och kan vid sällsynta tillfällen busa, men mest vill han sova.

Det enda trista är att han växer så det knakar. Snart är han en 30-kilos colliehane. Men just nu, just nu är han bara bedårande.

7 Jun

Caféernas helg

Det är mycket café-aktivitet i helgen! Igår var det ännu ett Café Tre med ”svensk sommar” som tema, och det var så härligt att kunna slå upp dörrarna mot uteplatsen så att folk kunde sitta ute vid borden och fika. Ikväll är jag med i gruppen som håller i fikat efter ungdomsmötet kl 21.30, så det blir ännu en cafékväll med mycket fika och livemusik!

Igår stod även Love life i entrén, och de hade väldigt mycket spännande att berätta! Det är en organisation som funnits i ett par år och där varje krona går direkt till barnhemmet i Ghana, inga administrativa kostnader eftersom de som driver det gör det ideellt! Sedan organisationen startade för ett par år sedan har byn fått el, vatten, hönsfarmar, odlingar, det har byggts en skola, det finns en skolbuss, det finns betalda lärare och mycket mer. Nästa projekt är ett spädbarnshus, så om du är intresserad kan du läsa mer här!

7 Jun

Nationaldagen

Vi har inte haft några speciella traditioner kring nationaldagen, men igår tog vi i alla fall picknickkorgen, filtarna och ett par bunkar pastasallad och satte oss i Badhusparken för att hänga med många andra Pitebor! Det finns något härligt med mass-picknickande, hur gräsmattan blir brokig av alla filtar och hur barnen springer runt medan orkestern spelar i bakgrunden. Man kan liksom inte låta bli att vara glad!

Vem vet, en ny nationaldagstradition kanske är skapad?

(Är inte det här en fantastisk siluett?)

3 Jun

Misslyckat uppdrag

Men hjälp så pinsamt. Jag som hade anlitat grannen till att både vattna mina blommor samt hålla bloggen levande medan jag var borta och upptagen. Och så loggar man in och ser att bloggen är helt försummad. Pust så trött man blir… Hehe.

Okej, men då får vi köra en klassisk snabbgenomgång. Och tyvärr, jag har inte haft med kameran för mitt minneskort har varit på villovägar. Men nu! Nu är det åter! Snart blir det bilder igen! Hurra! Tjohoo! Tills vidare blir det mobilbilder.

Vi börjar med Hufvudstaden, som blev till en fantastiskt trevlig helg där vi verkligen fick tid att prata om allt som man längtat efter att få dela med sig av. Eftersom Lina och Nicke nu hyr ett hus ute i ett idylliskt litet sommarstugaområde så har vi njutit av värme, grönska och fina omgivningar.

Vi har fikat och vandrat i Rosendals trädgård.


Vi har ätit långa frukostar och legat på stranden… med välskyddade ögon….

Vi har ätit massor med god mat.

Vi har såklart varit på Skansen och sett djurbebisar. Killingar och griskultingar bland annat. Det är tungt att vara grismamma…! (Lägg märke till det enorma svinet som ligger till vänster)

Sedan kom jag hem från Stockholm, arbetade ett par intensiva dagar och laddade om för 50-årskalas med släkten eftersom Stefan fyllde år. Bowling, mat och tårta stod på programmet och det blev en synnerligen trevlig kväll. Kan bero på att jag hade bästa serien av tjejerna. Inte för att jag lägger någon större vikt vid något sådant…

Sedan har vi också hunnit med en söndag med två dop där jag sjöng, varav ett var Sive´s dop som jag och Lina har fått äran att vara faddrar till! Samt ännu ett kalas för Jakobs far! Bara skojsiga saker!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)