26 Jan

Läppbalsam

Helger är verkligen något utöver det vanliga. Bara mys och trevligheter! I fredags hjälpte vi lillebror Viktor att flytta och igår hade vi härlig tacomiddag/spelkväll med både nya och gamla bekantskaper! Dessa helger är jag bara så glad och tacksam för att livet ändå är rätt lätt att leva just nu. Jag försöker att njuta så mycket jag bara kan!

För övrigt har jag hittat ett nytt pysselområde. Tvålar och skönhetsprodukter! Älskar´t! Förutom tvålarna i torsdags gjorde vi också eget läppbalsam! Så väldans coolt! Följa ett recept, några gram här, några gram där, välja färg, välja doft – voilà.

Jag älskar att kunna använda egengjorda saker som jag annars skulle ha köpt! Och det bästa, det funkar precis lika bra som köpes – och jag vet exakt vad som är i!

23 Jan

Ung kreativ!

Ikväll har jag och Sarita varit på en väldans trevlig grej – som jag till min egen förtret har missat hela hösten. Nämligen Ung kreativ! Ett kommunprojekt som innebär att alla mellan 15-25 år får komma och pyssla varje torsdag – gratis! Sååå bra grej. Jag älskar att kommunen satsar på något som ger unga människor en mötesplats att träffas och vara kreativa. Väldans bra investering om ni frågar mig!

Varje torsdag är det både workshops och ”fri-pyssel”, och idag fick vi bland annat göra tvål! Massvis med former/färger/dofter att välja på! Själv körde jag mest på vita tvålar med en tropisk doft. Bara att ha tvålarna i en skål på bordet sprider en stillsam väldoft i lägenheten!

20 Jan

Det obligatoriska zoo-besöket

Okej, det är lika bra att vi reder ut detta – jag och Lina gillar zoo. Okej? Vi brukar ju hänga på Skansen så fort vi får chansen och eftersom det råkade finnas ett litet zoo på Gran Canaria så var vi ju bara tvungna att fara dit. Exotiska fåglar, krokodiler, kängurur, apor, surikater och höjdpunkten – delfinshow (okej, vi snöade in på delfinerna)!

Så roligt att få se alla dessa djur nära och hur de beter sig mot varandra! Vi tittade och vi tittade. Och vi satt såklart längst fram på delfinshowen.

Såklart.

20 Jan

Delfinsafari

I måndags var vi på resans häftigaste utflykt – delfinsafari! Buss till Puerto Rico, och sedan ut med båt. Vi hade väl inte så höga förväntningar eftersom vi inte visste ifall man garanterat fick se delfiner, men båtturen var härlig och efter kanske en halvtimme eller så, ropar guiden. ”Dolphins!” Och japp, vi såg dom! Ett par tre stycken simmade kring båten. Dessa vackra, vackra djur. Båten puttrade sakta och vi studerade intensivt delfinernas framfart. Jaha, nähä. Fint ändå.

Plötsligt säger guiden: ”Okey, two or three dolphins is not so good. Five minutes more – a lot of dolphins!”

Och sannerligen. Några minuter senare ser vi det. Delfiner! Överallt! Framför oss simmar en flock på 350-400 delfiner. Stora, små bebisar, det kryllar i havet! Och jag och Lina har tagit de bästa platserna. Med fötterna dinglandes ner mot vattnet sitter vi längst fram i fören, med solen och havet rakt framför oss, och med delfiner som simmar och leker precis nedanför våra fötter.

Magi. 

19 Jan

Ett glimt av paradiset

Vi har återvänt från paradiset. Och vilket paradis sen! Det kan vara så att jag aldrig någonsin får bo på ett så vackert, läckert och lyxigt ställe hotell. Det är i för sig en sorglig tanke så jag byter den tanken till: ”Jag längtar tills nästa gång jag får bo på ett så vackert, läckert och lyxigt hotell igen!” Bra byte.

Jag vill liksom inte bara gnugga in det men… vi har haft det FANTASTISKT! Hehe, oops. Det enda molnet på himlen har väl i så fall varit de bokstavliga molnen på himlen som envisades med att dyka upp ett par dagar. Men i övrigt har vi njutit till fullo. Långa och läckra frukostar (drömmen för en frukostmänniska), sol, värme, bad, djur, Lina som sällskap, goda middagar, kvällsunderhållning, drinkar, afrikanskt husband som spelade varje kväll, frasiga hotellakan – jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst.

Nu är jag tillbaka hos nära och kära, och fullkomligt redo för våren och allt vad den kommer att innebära! Bättre uppladdning kan man nog inte ha (ni skulle bara veta hur många listor jag har hunnit göra, varav bloggen har en helt egen lista)!

Jag tänker såhär – jag har tagit typ 400 bilder. Därför sprider jag ut inläggen i tre inlägg, så att jag kan peppra fler bilder. Först vill jag bara visa…

…wohoo! Jag behövde inte låtsas längre, jag var tjejen i förgrunden!! (apropå förra inlägget) Simmade lite här, simmade lite där! I den för övrigt fantastiskt varma poolen. Älska varma pooler.

Här kommer första luntan!

11 Jan

Kalla mig resar´n.

Jag vet inte om jag har sagt det men… idag drar jag och Lina till….

Graaan Canaaariiiaaa!!! Wihoo, yaajj, yeaha, yahoooba!

I december fick vi ett ”ska vi göra det?!”-il och ni som känner oss vet att sedan var det raska fötter springa tripp tripp så var resan bokad.

En vecka med sol och värme. En vecka med bad. En vecka med böcker i oändlighet. En vecka med kreativ retreat och en vecka med hotellfrukost. Jag säger bara – en vecka i paradiset.

”Åh, gnugga inte in det mer nu, Emma! Vi fattaaar!” mumlar ni. Men misströsta icket, följ mig på instagram (@hemmahosemmas) så lovar jag att leverera lite bilder! Om jag hinner i all icke-stress. Hehe.

Här är hotellet! Jag vet – jag låtsas självklart att jag är tjejen i förgrunden. Oh yeah, simma lite här, simma lite där. Snart så. Snart.

(Bilden är från solresor.se)

 

10 Jan

Sprayburkskriget II.

Jag blir så arg på mornarna nuförtiden. Argare än ett bi. Argare än en tjur och argare än den argaste argbiggan. Jakob gör nämligen fällor med sprayflaskan. Han lånar mitt spray och ställer upp flaskan PÅ KANTEN av spegelskåpet i toaletten.

Kan någon gissa vad som händer när jag öppnar skåpet nästa gång, helt ovetande? Precis. Sprayburken dundrar rakt ner i huvudet på mig. Jag skriker rakt ut, tårarna sprutar, jag springer in i sovrummet, drar upp ett ögonlock på Jakob och sprayar honom rakt in i det nyvaknade, intet ont anande ögat.

Okej, inte riktigt.

Jakob hävdar att han inte gör det med flit. Pffff. Tror jag det. Antingen gör han det visst med flit eller så är det sprayburken som helt på egen hand har startat krig. Och varför skulle hen ha gjort det? Jag låter burken stå på den varmaste platsen bredvid lampan, jag trycker mjukt och försiktigt när jag sprayar och jag tar bara lite, lite så att den inte tar slut.

Så att jag måste kasta sprayburken i soporna.

Och döda den. I och för sig….

Men ändå! Jag ser riktigt hur den vaknar till liv när jag går ut. Sakta, sakta makar den sig närmare kanten. Ooh, den vinglar till, tappar nästan balansen, lutar sig bakåt och pjhoos – den hittar balansen. Jag kommer in, öppnar skåpet. Sprayburken sluter ögonen med ett lömskt leende…

…och faller!

Det den inte har räknat med är min förbättrade reaktionsförmåga. I ögonvrån ser jag burken, kroppen hukar sig, nu måste det gå undan, smack, pang boom. På en hundradels sekund flyger vänster arm ut och tjoff. Burken är i min hand.

Bring it on sprayburk. Bring it on. 

1 Jan

Välkommen 2014!

Good morgoon, och framför allt – gott nytt år! Japp, ni som följer mig på instagram vet kanske att vi snabbt och smidigt har transporterat oss till Paris där vi firade in det nya året igår och som det firades! Typ nio-rätters-middag, tolvslag nedanför Eiffeltornet och dans halva natten tillbaka på restaurangen!

Dansen var för övrigt för rolig. Vi gick kanske från restaurangen 23.30. Mycket blandade åldrar, stillsamma konversationer, lite operamusik i bakgrunden. En tant som tyckte vi skränade.
00.42 – Party. Alla dansar med silvriga hattar, mitt mellan alla bord, i olika konstellationer. Tanten dansar, DJ pumpar ut dansmusik där han friskt kapar takter och det serveras champagne och vin i fri tillgång. Ja ni. Sicket partaj!

I övrigt har vi haft en fantastisk resa med Disneyland, kyrkor, Eiffeltorn, Moulin Rouge, kissande kvinnor och sovande köare, god mat och goda frukostar. Jag ger Paris tummen upp! Ni får några härliga mobilbilder så länge!

Ikväll drar vi hemåt!

20140101-105000.jpg

20140101-105010.jpg

20140101-105026.jpg

20140101-105050.jpg

20140101-105125.jpg

20140101-105153.jpg

20140101-105216.jpg

20140101-105253.jpg

20140101-105313.jpg

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)