29 Sep

För kurvig för Nimbys.

Jag har varit på Nimbys värld i helgen. Jakob är nämligen i Amsterdam och det innebär som ni vet att jag tar mitt pick och pack, och åker till mor och far. I helgen hade de både Cecilia och Olle vilket innebar att lördagens nöje blev Nimbys värld. En fantastisk uppfinning! Allt är vadderat, nätat, buntat och inneslutet. Bara att släppa in ungarna och sedan lugnt slå sig ner på närmaste galonhäst. Kolla instagram, läsa bloggar. Vem vill leka, liksom…?

Okej, jag vill. Jag ska erkänna att det är ganska kul att följa in i världen av färgat, glidigt galon och ja, jag ska erkänna att jag med flit valde kläder som ”gled” bra. Och som vi susade nedför ruschbanorna! Pang, tjooch, rakt in i nätet. Det vara bara att hoppas att det inte stod några småttingar vid ruschkanans ände, de hade blivit knosade på fläcken. Och en sådan sak kan ju verkligen förstöra stämningen…

Men då har vi detta faktum att Nimbys inte är skapat för kurviga kvinnor i vuxen ålder. ”Nä, det är ju gjort för barn?” tänker kanske ni. Och ja. Det är det.

Hur som helst, att pressa sig igenom rullar som både står lodrätt och vågrätt, det är ingen lek ska jag tala om. Får man inte hängbröst av att föda barn och amma, så får man säkerligen det av att glida igenom dessa manglar. Armar rakt fram, händer genom rullarna, huvudet och så japp, brösten igenom och sedan går det fort, shop, swaap, så ligger man nedanför. Som en nyförlöst sälunge. En rulle klar. Sjuttioelva kvar.

Älska Nimbys. 

I veckan är det återigen fullproppat i kalendern. Det är övningar, planeringar, grupper, samtidigt som jag har lite slingningstid och uppiffning inför Linas bröllop inbokat, och sedan på lördag är det dags!! Om vi säger såhär, det kan hända att jag är halvt död på söndag. Eller helt. Jag hoppas på halvt.

24 Sep

Fysiska begränsningar? Absolut inte.

Vojne, vojne. Man är inte 15 år längre, det har jag verkligen fått erfara i helgen. Jag har nämligen varit ledare på läger och fjällvandrat. Japp, ni läste rätt, fjällvandrat. Som jag var peppad. Kängorna på, ryggsäcken hängde bra, och raska fötter springa tripp, tripp, tripp – jag började gå. Saken är den att den branta uppförsbacken kom tämligen… direkt. Uppför Hemavans skidbackar skulle vi innan det planade ut och jag kan säga att jag skämdes. Som jag flåsade. Som vi flåsade. Allihopa. Men säkerligen mest jag. Jag kryddar inte när jag säger att vi tog 10 meter åt gånger. ”Okeej, hörrni” flåsade någon dubbelvikt, ”vi klarar det till nästa sten och sedan andas vi igen”. Vi klarade inte det till nästa sten. Vi fick hitta en liten sten där emellan och andas redan där.

Jag trodde lungorna skulle sprängas. Än idag rasslar det obehagligt när jag andas, och kroppen har då sannerligen inte återhämtat sig. Ont i höfter, ont i rygg och så träningsvärk på det. Haha! Ja ni, man är inte 15 år längre, det är en sak som är säkert… (okej, jag må vara 23 år, men man kan ju ändå tycka att jag har rätt många år kvar när min kropp ska hänga med? Hur ska det inte vara när jag säger ”Jadu, man är då sannerligen inte 45 år längre”??? Hemska tanke.)

Och nej, jag tänker inte säga att vi bara gick typ 3-4 kilometer innan vi nådde målet. Det vägrar jag att säga. Det skulle ta ifrån mig all min värdighet.

Tur att vi i alla fall hade det fantastiskt trevligt och att Hemavan är verkligt fint! Tur det.

17 Sep

Uppfostran när den är som bäst

Vilken relax-helg jag har haft. Jag har i stort sett bott hos mor och far, tagit powernaps, fått mat serverad, sett fotboll. Jag tänker såhär, så länge jag har tid att ha ett par relaxhelger i Bergsviken med jämna mellanrum – då är jag inte stressad! Bra va? Jakob hade hockeydag med grabbarna i lördags så då passade det perfekt för mig att göra precis ingenting speciellt alls, och sedan kom amerikanarna hem på söndag så då var det såklart familjemiddag!

Min fina, fina stora familj. Så väldans fina de är, allihopa. Så bra jag har uppfostrat dem! Tänk tillexempel så stor pappa har blivit. 46 år, och tänk så bra han blev ändå! Och lille Viktor, hela fem år och kan så mycket själv. Nu är det bara att få honom att torka sig själv när han har varit på toaletten, men ändå…! Så bra han blev ändå! Och nyflickorna, jag ska lära dem allt jag kan! Och, och… ja, hela bunten ändå… Så väldans fina… *torkar en tår av stolthet från ögonvrån*

Kvällen har spenderats hos våra nyaste grannvänner, Johanna och Nils! Det må finnas en hel del tråkiga saker med att bo i lägenhet, men det är faktiskt verkligt trevligt att få bo riktigt nära sina vänner! Fruktsallad och Idolmys – på en tisdag!?

Jag tog för övrigt med världens enklaste gå-bort-pryl, en glasburk med te. Hur enkelt? Burk, te, snöre och lapp. Klart. Hejs.

10 Sep

När energidepåerna behöver fyllas på

Kan någon bara snabbspola den här veckan? Det här är en sådan där vecka när man känner att kalendern har betydligt fler inbokade saker än vad veckan har timmar. Jag har en känsla av att det här kommer att bli en synnerligen intensiv höst! Det mesta är verkligen sådant som jag tycker är kul, men det är märklig känsla när man blir frustrerad över att veckan liksom bara har fyra vardagskvällar tillexempel…? Det blir väl ändå ingen vettig människa? Även om jag vettig. Trots att jag tänker så… Kanske… *stryker med handen över min imaginära drake som skyddar mig mot faror i mörkret*

Hur som helst, ”The power of now” är mitt motto i höst! Det och rutiner! Allt det jag kan göra, det gör jag så snabbt som möjligt så att jag kan stryka det ur min hjärna. Vilket kaaaan bli ett problem när listan är oändlig, men tjaa, ni fattar. Ingen lista är oändlig osv osv. Kanske…

I övrigt har jag löst matsituationen här hemma vilket jag hoppas ska ta bort ett energikrävande moment! Vi brukar köra hårt på att veckohandla, och trots att det är enkelt när det väl är bestämt så är det ju ändå momentet att bestämma vad som ska ätas under veckan. Så jag tog tag i saken, gick och köpte mig en nyttig receptbok med enkla lunch- och middagsrecept för varje dag i sex veckor. Vilken grej! Så nu på söndagarna summerar jag bara vad som behöver handlas för kommande veckans meny, och sedan äter vi nyttigt hela veckan! Nyttig mat = mer energi = mindre stress! Kanske…

Ja ni. Vad blev det här för inlägg egentligen? Var jag glad? Stressad? Förväntansfull? Kliade det i knävecket? Lekte jag smaragddrottning, gick jag naken på Pite havsbads strand? Ingen vet. Bara ett enda mischmasch. Jag kan ju avsluta med att säga att jag längtar till Lina och Nickes bröllop den 5 oktober. Såååå kul!! Det är som en liten diamant i höstmörket! Jag tänker att jag ska ta min höstmakeover i anslutning till bröllopet. Lite ny färg, kanske lite naglar, ett par välnoppade ögonbryn. Den som lever får se…!

Jaha, nähä. Sov gott!

8 Sep

Resa copy paste?

Vi drog ut till Hällskär igår. Nu är det verkligen de sista solstrålarna av sommaren som lyser. Men det var verkligen härligt! Helt vindstilla, solnedgång, klippor, grillning, båt – ett litet sommaravslut sådär. Om ni tror att detta är sorgset skrivet så har ni fel för…. tatadaaam – jag älskar ju hösten! ÖvERaSKnInG! Hehe.

I övrigt är jag avundsjuk på Martin och Elina som verkar göra en toppenresa in ”the US and A”. Jag undrar om det skulle vara fånigt att liksom boka exakt samma resa som dem..? Vadå ”skaffa dig ett eget liv”?? Jag gör väl massor med annat som inte de gör! De skaffade ju hund, gjorde vi det bara för det? Nä. Precis. Vad är en likadan resa jämfört med en hund liksom…

2 Sep

Linas mööööhippaa!!

Jag säger bara: vilken. helg. Visst, jag skulle jobba några timmar i lördags, men lördagens stora event var ju Linas möhippa som vi har planerat de senaste veckorna!! Vi har verkligen slitit vårt hår för att den skulle bli så bra som möjligt (och för att vi skulle hinna ha den innan alla åker iväg), och vet ni? Vi hade så otroligt roligt och framför allt tror jag att Lina hade roligt – vilket såklart var det viktigaste!

Uppdrag, danslektion, blomsterbindning, spaaa, middag, femkamp, dansgolv – och massvis med glädje! Tänk att vi har mååånga sådana här dagar kvar med dessa fantastiska brudar!

Här får ni en bildbomb, alla bilder är fotade av Hanna! För ett par filmkväll (ja, jag dansar) och fler bilder så kan ni söka på #linaochnicke på instagram!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)